Η διακοπή για το Μουντιάλ βρήκε τον ΠΑΟΚ ίσως στο καλύτερο "φεγγάρι" του από το ξεκίνημα της σεζόν, μετά από τρεις σερί νίκες με απολογισμό γκολ 8-0 υπέρ του. Θα έλεγε κανείς πως το χειμερινό διάλειμμα περισσότερο "ζημιώνει" τον Δικέφαλο του Βορρά παρά τους ανταγωνιστές του, μιάς και η ομάδα του Λουτσέσκου βρισκόταν σε μεγάλη φόρμα.

Τουλάχιστον οι ιθύνοντες του συλλόγου ευελπιστούν πως η δουλειά κατά τη διακοπή θα έχει ως αποτέλεσμα η ομάδα να εμφανιστεί πιο δεμένη, ενώ φαίνεται πως έχει αποφασιστεί να γίνουν δύο μεταγραφικές κινήσεις, για σέντερ φορ και μεσοεπιθετικό.

Ο Δικέφαλος παρουσίασε πρόβλημα στον επιθετικό τομέα, μέχρι ο Νέλσον Ολιβέιρα να βρει τον καλό του εαυτό και να σκοράρει 4 γκολ στα τελευταία παιχνίδια. Από τη στιγμή που το καλοκαίρι αποφασίστηκε να δοθεί δανεικός στον Βόλο ο Γιώργος Κούτσιας, μοναδική λύση πίσω από τον Ολιβέιρα είναι ο Μπράντον Τόμας. Ο Ισπανός μέχρι στιγμής έχει σκοράρει μόλις μία φορά και έχει απουσιάσει για ικανό χρονικό διάστημα λόγω τραυματισμού. Συνεπώς αποτελεί ένα απόκτημα του περασμένου καλοκαιριού, που κάθε άλλο παρά έχει πείσει με την παρουσία του.

Ο Ντουκς θα τον ανέβαζε επίπεδο

Αξίζει να θυμίσουμε ότι πριν ο ΠΑΟΚ καταλήξει στην επιλογή του Τόμας για την επίθεση, είχαν ακουστεί ουκ ολίγα ονόματα, μεταξύ των οποίων και αυτό του Μάρβιν Ντουκς. Η σεζόν που κάνει ο Γερμανός επιθετικός είναι εντυπωσιακή και κάνει τους φίλους του Δικεφάλου να αναρωτιούνται τι θα είχε συμβεί εάν η ομάδα τους κατόρθωνε να τον φέρει στην Τούμπα, αντί για τον Τόμας.

Πλέον ο Γερμανός θεωρείται... άπιαστο όνειρο, αφού η πρώτη του σεζόν με τη Βέρντερ στη Bundesliga είναι εξαιρετική, γεγονός που έχει "εκτοξεύσει" την αξία του. Μετρά άλλωστε 3 γκολ και 5 ασίστ στον πρώτο γύρο, έχοντας δημιουργήσει ένα σπουδαίο δίδυμο με τον Νίκλας Φίλγκρουκ. Μάλιστα ο Ντουκς είναι μάλλον ο κύριος λόγος που ο παρτενέρ του στην επίθεση πέτυχε 10 γκολ και κέρδισε την κλήση στην Εθνική Γερμανίας για το Μουντιάλ!



Ο Τζιούμπα και ο Δουβίκας

Ένα ακόμα μεγάλο όνομα που γράφτηκε για τον ΠΑOΚ στα τέλη της προηγούμενης σεζόν ήταν ο Αρτέμ Τζιούμπα, Ρώσος διεθνής που αποχώρησε από τη Ζενίτ (σημείωσε 85 γκολ με τη φανέλα) μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Τον περασμένο Μάιο ο ατζέντης Ντμίτρι Σέλουκ... άναψε φωτιές συνδέοντας με δηλώσεις του τον 34χρονο επιθετικό με τον Δικέφαλο, για να απαντήσει αργότερα ο Μάκης Γκαγκάτσης ότι οι Θεσσαλονικείς ουδέποτε ενδιαφέρθηκαν για τον παίκτη.

Ο υψηλόσωμος (1,96) σέντερ φορ είναι και πάλι χωρίς ομάδα, μετά τη λύση της συνεργασίας του με την Άντανα Ντεμίρσπορ. Σίγουρα διαθέτει ένα από τα "βαριά" βιογραφικά στη δεξαμενή των ελεύθερων παικτών, ωστόσο ίσως αποτελεί "καμπανάκι" η μετριότατη παρουσία του στην Άντανα (μόλις 5 συμμετοχές / 1 γκολ), που ανάγκασε την τουρκική ομάδα να λύσει πρόωρα το συμβόλαιό του. Παρ' όλα αυτά, ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για παίκτη με συνολικά 178 γκολ στο ρωσικό πρωτάθλημα και 30 τέρματα στην Εθνική Ρωσίας.

Στο προσκήνιο βρίσκεται το τελευταίο διάστημα και ο Τάσος Δουβίκας, για τον οποίο μάλιστα είχε αναπτυχθεί φημολογία που ήθελε τον ΠΑOΚ να διατηρεί το προβάδισμα, σε περίπτωση που ο Έλληνας άσος αποφάσιζε τον επαναπατρισμό του.

Εντούτοις, πρέπει να σημειώσουμε ότι ο διεθνής σέντερ φορ διανύει περίοδο φόρμας και τα 6 γκολ που έχει σημειώσει στο πρώτο μισό του ολλανδικού πρωταθλήματος αποτελούν μία ικανοποιητική επίδοση. Δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι έχει στα πλάνα του την αποχώρηση από την Ουτρέχτη και την επιστροφή στην Ελλάδα, αν και αυτό δεν έχει εμποδίσει την ανάπτυξη σεναρίων, που κάνουν λόγο για ενδιαφέρον τόσο του ΠAΟΚ όσο και του Ολυμπιακού!

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανατροπή με Μαντσίνι, γι’ αυτό δεν κλείνει στον Ολυμπιακό - Απόφαση του παίκτη, τον πουλάει ο Άρης!