Facebook Pixel Ολυμπιακός: Άραβες για κορυφαίο άσο του Ολυμπιακού - "Πακέτο" Ρονάλντο, Φιρμίνιο - Στο CAS Γκάρι και Πρίγιοβιτς!
Ποδόσφαιρο
| 2022-12-18 15:00:00

Άραβες για κορυφαίο άσο του Ολυμπιακού - "Πακέτο" Ρονάλντο, Φιρμίνιο - Στο CAS Γκάρι και Πρίγιοβιτς!

του Γιώργου Κτενά
Άραβες για κορυφαίο άσο του Ολυμπιακού - "Πακέτο" Ρονάλντο, Φιρμίνιο - Στο CAS Γκάρι και Πρίγιοβιτς!

Τα χρήματα που δίνουν, τα... παραμύθια και τα 25 εκατομμύρια ευρώ! Για ποιον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού επέστρεψαν τα τελευταία 24ωρα οι "σειρήνες" από την Σαουδική Αραβία και ποιες οι πιθανότητες να γίνει το deal. Τι συμβαίνει στην Ασία, οι μεγάλες μεταγραφές που ετοιμάζουν και τα χρωστούμενα.

Βασικός και αναντικατάστατος είναι ο Γιαν Εμβιλά στον Ολυμπιακό από το καλοκαίρι τού 2020 που ήρθε από την Σεντ Ετιέν - Μάλιστα, ήταν με διαφορά η καλύτερη μεταγραφή εκείνης της περιόδου και ο χαφ που ήρθε για να καλύψει το κενό του Γκιλιέρμε στη βασική 11άδα. Και, προφανώς, τα είχε καταφέρει θαυμάσια.

Ο 30χρονος μέσος (29/6/1990) είναι διεθνής με όλες τις εθνικές ομάδες της Γαλλίας, ενώ έχει αγωνιστεί στο γαλλικό, το ρωσικό, το ιταλικό και το αγγλικό πρωτάθλημα - Στο παρελθόν έχει φορέσει τη φανέλα της Ρεν (2009-2013), της Ρούμπιν Καζάν (2013-2014, 2016-2018), της Ίντερ (2014-2015), της Σάντερλαντ (2015-2016) και της Σεντ Ετιέν (2018-2020).

Η τιμή του παραμένει σε υψηλά επίπεδα, καθώς στο ποδοσφαιρικό Χρηματιστήριο είναι στα 3 εκατ. ευρώ και, κάπου εδώ, ήρθε στο προσκήνιο τις τελευταίες ημέρες βρέθηκε το ρεπορτάζ που ανέφερε ότι υπάρχει ενδιαφέρον από ομάδες τής Σαουδικής Αραβίας.

"Δεν υπάρχει πρόβλημα με το συμβόλαιο του Εμβιλά - Κανένα πρόβλημα η ηλικία του - Παραμυθάκι για τους Άραβες"

Με τον Εμβιλά να λαμβάνει, περίπου, 1,6 εκατ. ευρώ για κάθε χρόνο του συμβολαίου του με τον Ολυμπιακό και από τους Πειραιώτες να προκύπτει ότι θέλουν να ανανεώσουν τη συνεργασία μαζί του, το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Σιώρη, που παρακολουθεί το ποδόσφαιρο στον Αραβικό κόσμο, προκειμένου να μάθουμε περισσότερα για την προοπτική του Εμβιλά στη Σαουδική Αραβία.

"Το πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας είναι σε διαρκή ανάπτυξη. Έχουμε ξαναπεί και σε παλαιότερες συνεντεύξεις ότι σταδιακά θα γίνει το ποιοτικότερο της Ασίας και έτσι έχει εξελιχθεί. Τρανό παράδειγμα η περίπτωση του Κριστιάνο Ρονάλντο με την Αλ Νασρ, η οποία ενδιαφέρεται και για τον Φιρμίνο. Οπότε τα 1,5 - 2 εκ. του συμβολαίου του δεν θα πρόβλημα", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια πρόσθεσε για το αν θα μπορούσε ο Εμβιλά να πάρει μεταγραφή σε ομάδα της Σαουδικής Αραβίας:

"Προσωπικά επειδή καλύπτω όλα τα παιχνίδια της κατηγορίας στο Foxbet δεν βρήκα να γράφουν κάτι στη Σαουδική Αραβία για την περίπτωση του Εμβιλά. Η ηλικία του δεν αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για να πάρει μεταγραφή σε κάποιον σύλλογο. Οι θέσεις των ξένων έχουν αυξηθεί φέτος σε οκτώ ανεξαρτήτως εθνικότητας".

Μπορούμε να πούμε ποια ομάδα μπορεί να ενδιαφερθεί;

"Εκτιμώ ότι αν πάρει μεταγραφή δεν θα είναι για κάποιον από τους «μεγάλους» και εξηγούμαι: Η Αλ Χιλάλ έχει τιμωρηθεί με απαγόρευση μεταγραφών. Η Αλ Νασρ θα πρέπει να αφήσει ελεύθερο κάποιον ξένο αστέρα για να αδειάσει θέση στο ρόστερ. Το ίδιο ισχύει και για την Αλ Σαμπάμπ που έχει στο κέντρο τον γνώριμο μας Κριχόβιακ, ενώ η Αλ Αχλί υποβιβάστηκε πέρυσι σοκάροντας όλο τον αραβικό κόσμο".

Γενικά υπάρχει η αντίληψη ότι θα έρθουν οι Άραβες και θα  μοιράσουν πολλά λεφτά για να πάρουν παίκτες. Ισχύει, πια, αυτή η προοπτική;

"Διάβασα ότι η Αλ Ιτιχάντ έχει πολλές υποθέσεις στο CAS για απλήρωτες οφειλές. Μόνο σε ξένους παίκτες χρωστάει 25 εκ. ευρώ με ανάμεσα σε αυτούς τους δύο να είναι οι Πρίγιοβιτς και Γκάρι Ροντρίγκες. Οπότε δεν ισχύει το παραμυθάκι που γράφουν ότι οι Άραβες σκορπούν εκατομμύρια".

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απόφαση βόμβα για την περιουσία του Σωκράτη Κόκκαλη - Γιατί πήγε στην Αμερική μετά από 4 χρόνια

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags