Facebook Pixel Ιωνικός - Παναθηναϊκός: Γκέλα από το... πουθενά στη Νίκαια για τον Παναθηναϊκό - Τον σόκαρε ο Άοσμαν στο τέλος! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2022-12-21 23:30:00

Γκέλα από το... πουθενά στη Νίκαια για τον Παναθηναϊκό - Τον σόκαρε ο Άοσμαν στο τέλος! (ΒΙΝΤΕΟ)

Γκέλα από το... πουθενά στη Νίκαια για τον Παναθηναϊκό - Τον σόκαρε ο Άοσμαν στο τέλος! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος σχεδόν σε όλη τη διάρκεια στη Νίκαια, έχασε μεγάλες ευκαιρίες για να καθαρίσει το ματς αλλά δεν το έκανε ποτέ, με τον Άοσμαν στο 84' να τον σοκάρει και να διαμορφώνει το τελικό 1-1 για τον Ιωνικό!

Ιωνικός - Παναθηναϊκός: Σοκ για τους Πράσινους στη Νίκαια. Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος σχεδόν σε όλη τη διάρκεια, έχασε μεγάλες ευκαιρίες για να καθαρίσει το ματς αλλά δεν το έκανε ποτέ, με τον Άοσμαν στο 84' να τον σοκάρει και να διαμορφώνει το τελικό 1-1 για τον Ιωνικό! Παραμένει το +12 του Τριφυλλιού από τον Ολυμπιακό, πλησίασε στο -6 από την κορυφή η ΑΕΚ.

Το ματς

Με πολύ καλό ρυθμό ξεκίνησε το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Ιωνικό στη Νίκαια, στην επανέναρξη των υποχρεώσεων του Τριφυλλιού και στο πρωτάθλημα. Παρά την υπεροχή των Πράσινων, ο Ιωνικός ήταν εκείνος που είχε την πρώτη τελική του αγώνα, μ' ένα δυνατό σουτ για την ακρίβεια του Άοσμαν από μακριά στο 8'.

Οι ποδοσφαιριστές του Γιοβάνοβιτς βρήκαν όμως νωρίς αυτό που έψαχναν. Συγκεκριμένα στο 14' ο Ιωαννίδης κέρδισε στην προσωπική μονομαχία τον Ρομαό, μπήκε στην περιοχή και σούταρε με τον Χουτεσιώτη να αποκρούει, ωστόσο ο Μπερνάρ που ακολουθούσε τη φάση πήρε το ριμπάουντ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1! Μάλιστα δύο λεπτά μετά (σ.σ. στο 16') οι Πράσινοι σπατάλησαν ανεπανάληπτη ευκαιρία για το 0-2, όταν από το ύψος της μικρής περιοχής ο Παλάσιος σημάδεψε το δεξί κάθετο δοκάρι!

Ο Παναθηναϊκός κυριαρχούσε στο γήπεδο και στο 35' ο καλύτερος του γηπέδου, Μπερνάρ, με απευθείας εκτέλεση φάουλ έφτασε εκ νέου μία ανάσα από το να δεύτερο γκολ. Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Ιωνικός προσπάθησε να πάρει κάποια μέτρα στο γήπεδο, ήταν όντως κάπως ανεβασμένος αλλά χωρίς να κάνει ευκαιρία, με το 0-1 να παραμένει αναλλοίωτο μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Με την επανεκκίνηση στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες επέστρεψαν στο χορτάρι δίχως αλλαγές και χωρίς, πάντως, να παίζεται καλό ποδόσφαιρο. Ειδικά στα πρώτα λεπτά της επανάληψης τα λάθη ήταν που κυριαρχούσαν, με τον Παναθηναϊκό να έχει ένα αρκετά παθητικό πρόσωπο, δίνοντας ταυτόχρονα χώρο και την μπάλα στους Νικαιώτες.

Στο 58' το Τριφύλλι έφτιαξε μεγάλη φάση για να σκοράρει ξανά, όταν ο Ιωαννίδης πήρε την μπάλα από τον Τσέριν, μπήκε στην περιοχή και σούταρε δυνατά, όμως ο Χουτεσιώτης βρισκόταν σε καλή θέση και απέκρουσε σε κόρνερ. Αμέσως μετά, με την είσοδο του Κουρμπέλη στο ματς αντί του Βαγιαννίδη (σ.σ. στο 59'), ο Γιοβάνοβιτς έδωσε εντολή να περάσει στο αριστερό άκρο ο Μπερνάρ, στο δεξί ο Παλάσιος, με τον αρχηγό να γίνεται ο τρίτος του άξονα μαζί με Ρούμπεν και Τσέριν.

Ο Παναθηναϊκός είχε ανακτήσει για τα καλά τα ηνία του αγώνα, με τον Μπερνάρ χάρη σε "μαγική" κάθετη να βγάζει στο πλάγιο τετ-α-τετ τον Τσέριν, αλλά το πλασέ του Σλοβένου το σταμάτησε με εξαιρετική επέμβαση ο Χουτεσιώτης. Σε μία καλά εκδηλωμένη αντεπίθεση στο 71' ο Ιωνικός απείλησε μ' ένα ακόμη μακρινό σουτ του Άοσμαν, ωστόσο και πάλι ο Μπρινιόλι δεν ανησύχησε.

Στο 80' ο Μπερνάρ έβγαλε μόνο του τον Σπόραρ απέναντι στον Χουτεσιώτη, ο Σλοβένος επιθετικός πέρασε και τον τερματοφύλακα του Ιωνικού, όμως ο Σόουζα έτρεξε και έδιωξε την μπάλα πριν αυτή περάσει τη γραμμή. Στο 84' ο Ιωνικός σόκαρε τον Παναθηναϊκό, με τον Άοσμαν να γυρίζει ωραία προς την εστία και με ωραίο συρτό σουτ, να νικάει τον Μπρινιόλι για το 1-1, σκορ που ήταν και το τελικό στη Νίκαια!

Οι ενδεκάδες

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Μύγας, Σάκιτς, Ρομαό, Σόουζα, Τσίμπσαχ, Φαντιγκά (87' Ελευθεριάδης), Αντούνες, Λοβέρα (75' Μασάς), Άοσμαν (90+5' Πογκοσιάν), Μάντζης (87' Ν. Ιωαννίδης).

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σάρλια, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Τσέριν, Μπερνάρ, Παλάσιος, Βαγιαννίδης (59' Κουρμπέλης), Ιωαννίδης (70' Σπόραρ).

 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags