Facebook Pixel ΑΕΚ: Ο Μάνταλος ξεμπλόκαρε Φαν Βέερτ! Τρικ Αλμέιδα με αντί-Γκατσίνοβιτς – Δεν τρομάζει ο ΠΑΟ
| 2022-12-22 17:35:00

Ο Μάνταλος ξεμπλόκαρε Φαν Βέερτ! Τρικ Αλμέιδα με αντί-Γκατσίνοβιτς - Δεν τρομάζει ο ΠΑΟ

του Γιώργου Θεοδωράκη
Ο Μάνταλος ξεμπλόκαρε Φαν Βέερτ! Τρικ Αλμέιδα με αντί-Γκατσίνοβιτς - Δεν τρομάζει ο ΠΑΟ

Το μεγάλο ντέρμπι στη Φιλαδέλφεια και το πρόγραμμα μέχρι το φινάλε! Χριστουγεννιάτικο δώρο από το Τριφύλλι, το οποίο η Ένωση υποδέχεται σε τρεις αγωνιστικές και το πρωτάθλημα αναμένεται να πάρει φωτιά.

Αν και δεν ενθουσίασε με την εικόνα της, η ΑΕΚ επικράτησε 3-0 της Λαμίας στην επιστροφή της στην αγωνιστική δράση μετά τη διακοπή εξαιτίας του Μουντιάλ στο Κατάρ. Η Ένωση σπατάλησε ένα ημίχρονο, για να πετύχει τρία μαζεμένα τέρματα στο δεύτερο, τα οποία της έδωσαν το τρίποντο της νίκης.

Ξεμπλόκαρε ο Φαν Βέερτ

Αναμφισβήτητα ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Τομ Φαν Βέερτ, ο οποίος σκόραρε για πρώτη φορά σε επίσημο παιχνίδι με την κιτρινόμαυρη φανέλα! Ο Ολλανδός επιθετικός, ο οποίος αποκτήθηκε στην αρχή της σεζόν από τον Βόλο, ξεμπλόκαρε την ομάδα του «Δικέφαλου» αετού. Σκόραρε στο 67' και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στις καθυστερήσεις.

Η συγκυρία που η ΑΕΚ που πήρε πράγματα από τον 32χρονο επιθετικό ήταν ιδανικότατη! Γιατί μέχρι τη διακοπή του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο Ολλανδός αντιμετώπιζε πρόβλημα. Δεν έβρισκε δίχτυα και υπήρχε ένας προβληματισμός στην εξέδρα για τη δυστοκία του. Μάλιστα αιωρείτο η άποψη, ότι όταν ο Πάολο Φερνάντες μπει στην εξίσωση του Αλμέιδα, τότε το θέμα θα λυνόταν, καθότι στον Βόλο που ήταν συμπαίκτες, ο Ισπανός «τάιζε» τον Ολλανδό.

Ο Φαν Βέερτ όμως κατάφερε να ξεμπλοκάρει, χωρίς τη βοήθεια του Φερνάντες, αλλά του Μάνταλου, αφού από τα δικά του πόδια βγήκε η ασίστ στο 1-0. Το σημειώνουμε, γιατί δείχνει πόσο πολύτιμος συνεχίζει να είναι ο διεθνής Έλληνας μεσοεπιθετικός για την Ένωση...

 

Πρέπει να βρει αντί-Γκατσίνοβιτς

Η απουσία του Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς, ο οποίος πέρασε την πόρτα του χειρουργείου, για να αντιμετωπίσει πρόβλημα στους προσαγωγούς, καλύφθηκε με ένα τρικ του Ματίας Αλμέιδα! Όπως είδαμε, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο, Πινέδα και Αραούχο εναλλάσσονταν. Πότε έπαιζε ο ένας αριστερά και ο άλλος στην επίθεση δίπλα στον Λιβάγια. Η ΑΕΚ έβγαλε κάποιες φάσεις, γκολ όμως δεν μπόρεσε να φτιάξει. Επίσης έλειπε η ζωντανιά που έδινε στο παιχνίδι της ο Γκατσίνοβιτς.

Έτσι μπορούμε να πούμε, ότι το πείραμα του Αργεντινού τεχνικού είτε δεν έπιασε είτε θέλει δουλειά ακόμα. Με δεδομένο, ότι ο Σέρβος μεσοεπιθετικός θα μείνει εκτός 4-5 εβδομάδες, που σημαίνει, ότι χάνει τουλάχιστον έξι ματς, η ομάδα του «Δικέφαλου» αετού θα πρέπει να βρει λύση, κάτι που είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Γιατί ναι μεν ο Μάνταλος αποτελεί παίκτης-κλειδί σε όλα τα προβλήματα, αλλά μην ξεχνάμε, ότι λείπουν επίσης ο Άμραμπατ με τον Ελίασον, ενώ ο Τσούμπερ έμεινε με Λαμία εκτός αποστολής, γιατί προφανώς δεν είναι 100% έτοιμος.

Το δώρο

Την 14η αγωνιστική, η ΑΕΚ, εκτός από τη νίκη, πήρε και χριστουγεννιάτικα δώρα από τους δύο «Αιωνίους». Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός «σκόνταψαν» σε Νίκαια και Γιάννινα αντίστοιχα. Φυσικά η ισοπαλία του «Τριφυλλιού» είχε μεγαλύτερη αξία για τους «κιτρινόμαυρους», αφού ψαλίδισαν τη διαφορά από τους 8 στους 6 βαθμούς. Επίσης φάνηκε, ότι οι «πράσινοι» δεν είναι και τόσο... φόβητρο. Στον πρώτο γύρο έμοιαζαν ασταμάτητοι. Περνούσαν από παντού νικηφόρα και μόνο στο Καραϊσκάκη δεν πήραν τρίποντο, στον δεύτερο όμως τα πράγματα αλλάζουν.

Το πρόγραμμα

Η ΑΕΚ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό τη 17η αγωνιστική στη Νέα Φιλαδέλφεια. Προηγουμένως έχει δύο εκτός έδρας αποστολές! Στον Βόλο, τρεις ημέρες μετά τα Χριστούγεννα, θα έχει τον κόσμο στο πλευρό της (5000 Ενωσίτες), ενώ στα Γιάννινα το ματς αναμένεται να γίνει κεκλεισμένων των θυρών λόγω των επεισοδίων που έγιναν στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Οπότε από τα δύο παιχνίδια αφαιρούνται μερικοί βαθμοί δυσκολίας. Ο Παναθηναϊκός πριν πάει στην «Αγιά Σοφιά» θα παίξει με ΟΦΗ στη Λεωφόρο και στη Λιβαδειά.

Αν η ΑΕΚ συνεχίσει νικηφόρα και πάρει το τρίποντο με τον Παναθηναϊκό, τότε το πρωτάθλημα θα πάρει φωτιά! Γιατί πλέον η διαφορά θα έχει ψαλιδιστεί αισθητά και οι άλλοι διεκδικητές θα μπορούν να μπούνε στο κόλπο.

Μετά το μεταξύ τους ντέρμπι, ο Παναθηναϊκός δίνει κρίσιμο παιχνίδι μετά από δύο αγωνιστικές (τη 19η με ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο), ενώ η ΑΕΚ μετά από τέσσερις. Δείτε πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα των δύο ομάδων, μετά τη μεταξύ τους αναμέτρησης, μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος:


18η αγωνιστική

ΑΕΚ-Παναιτωλικός

ΠΑΣ-Παναθηναϊκός

19η αγωνιστική

Ιωνικός-ΑΕΚ

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ

20η αγωνιστική

ΑΕΚ-Άρης

Αστέρας-Παναθηναϊκός

21η αγωνιστική

Ατρόμητος-ΑΕΚ

Παναθηναϊκός-ΠΑΣ

22η αγωνιστική

ΑΕΚ-Λεβαδειακός

Άρης-Παναθηναϊκός

23η αγωνιστική

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

Παναθηναϊκός-Βόλος

24η αγωνιστική

ΑΕΚ-Αστέρας

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός

25η αγωνιστική

ΟΦΗ-ΑΕΚ

Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός

26η αγωνιστική

ΑΕΚ-Ολυμπιακός

Ατρόμητος-Παναθηναϊκός

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags