Facebook Pixel Άρης: Βγήκαν στην... επιφάνεια τα προβλήματα του Άρη - Τρία ζητήματα απαιτούν λύσεις
Ποδόσφαιρο
| 2022-12-24 03:25:00

Βγήκαν στην... επιφάνεια τα προβλήματα του Άρη - Τρία ζητήματα απαιτούν λύσεις

Sportdog Team
Βγήκαν στην... επιφάνεια τα προβλήματα του Άρη - Τρία ζητήματα απαιτούν λύσεις

Ο Αρης δεν κατάφερε να μειώσει τη βαθμολογική απόσταση από την 4αδα, ίσα-ίσα που είδε τον Ατρόμητο να πλησιάζει γιατί δεν μετουσίωσε τις μεγάλες ευκαιρίες που δημιούργησε στη Λιβαδειά και παράλληλα δεν έχει βρεθεί ο τρόπος αξιοποίησης του Μάνου Γκαρθία ο οποίος αποτελεί τη μεγαλύτερη επένδυση των τελευταίων ετών.

 

Άρης: Θεωρητικά, ο εκτός έδρας αγώνας στη Λιβαδειά στοιχειοθετούσε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για συρρίκνωση της βαθμολογικής απόστασης που χωρίζει τους «κίτρινους» από την τετράδα του Πρωταθλήματος. Η ισοπαλία, όχι μόνο δεν οδήγησε σ’ αυτή την εξέλιξη, αλλά διατήρησε τη διαφορά των τριών βαθμών από τον 5ο Βόλο και μείωσε την αντίστοιχη από τον 7ο Ατρόμητο. Μετά από το αρνητικό αποτέλεσμα με τον Λεβαδειακό μεγαλώνει και η ανάγκη εξασφάλισης βαθμών και στην πραγματικότητα δίνει χαρακτήρα τελικού στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό στο «Κλ. Βικελίδης» καθώς είναι δεδομένο ότι δεν υπάρχουν περιθώρια νέας απώλειας πόντων. 

Για να συμβεί αυτό, οι «κίτρινοι» απαιτείται να γίνουν ουσιαστικοί. Οι προβολείς φώτισαν το πρόσωπο του Αντρε Γκρέι καθώς ο Τζαμαϊκός έχασε τη σπουδαιότερη ευκαιρία του αγώνα, αλλά το ίδιο έπραξαν τόσο ο Ματέο Γκαρσία όσο και ο Χουάν Ιτούρμπε. Η αλήθεια είναι ότι στα παιχνίδια με Λαμία και ΠΑΣ που ολοκλήρωσαν τον πρώτο γύρο οι «κίτρινοι» ήταν παραγωγικοί. Πλέον «φωνάζουν» ότι χρειάζεται μια ακόμη λύση στην κορυφή της επίθεσης όταν ο Γκρέι δεν κάνει καλά τη δουλειά του.

Στα ζητήματα που απαιτούν λύση είναι και αυτό του Μάνου Γκαρθία για τον οποίον επενδύθηκε ένα ποσό άνω των 3,2 εκατομμυρίων ευρώ μόνο για την αγορά των δικαιωμάτων του. Ο Ισπανός αγωνίστηκε στον αγώνα του Κυπέλλου, δεν πάτησε χορτάρι στον αντίστοιχο του Πρωταθλήματος και γενικώς δεν έχει βρεθεί τρόπος αξιοποίησης του. Ο Αλαν Πάρντιου υποστήριξε πρόσφατα ότι ο Ματέο Γκαρσία (σε ρόλο 8αριου ή 10αριου) ανταποκρίνεται καλύτερα σε σχέση με τον Μάνου από τον οποίον περιμένει να λειτουργήσει καλύτερα στην επίθεση και να βάλει περισσότερη δύναμη στο παιχνίδι του και ειδικά σε καταστάσεις άμυνας. 

Πάντως οι δύο ποδοσφαιριστές συνυπήρξαν τόσο στον αγώνα με τη Λαμία όσο και στον αντίστοιχο με τον ΠΑΣ όπου οι «κίτρινοι» είχαν εξαιρετική δημιουργία και εντυπωσιακή αποτελεσματικότητα με τα εννιά γκολ που σημείωσαν. Στον πρώτο αγώνα ο Ματέο Γκαρσία χρησιμοποιήθηκε ως εσωτερικός μέσος και στη δεύτερο σαν ακραίος επιθετικός αν και σύγκλινε στον άξονα. Εν τέλει, προφανώς ο Μάνου Γκαρθία πρέπει να βελτιωθεί αλλά και ο Αρης να βρει τρόπο να αξιοποιήσει την επένδυσή του.

Πηγή: metrosport.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags