Facebook Pixel "Σούπερ Χρυσή Μπάλα": Η κρυφή σταυροφορία του ποδοσφαίρου
| 2022-12-25 17:09:00

Κι όμως, υπάρχει "Σούπερ Χρυσή Μπάλα" - Το απόλυτο βραβείο - Ζητούν να δοθεί στον Μέσι!

Sportdog Team
Κι όμως, υπάρχει "Σούπερ Χρυσή Μπάλα" - Το απόλυτο βραβείο - Ζητούν να δοθεί στον Μέσι!

Μπορεί όλοι να γνωρίζουμε τη "Χρυσή Μπάλα", που απομένεται στον καλύτερο παίκτη κάθε χρονιά, ωστόσο υπάρχει ένα ακόμα πιο βαρύτιμο βραβείο, που έχει δοθεί μόλις μία φορά μέχρι σήμερα.

Μπορεί ελάχιστοι να το γνωρίζουν, αλλά εκτός από την "Χρυσή Μπάλα" υπάρχει και η "Σούπερ Χρυσή Μπάλα", ένα βραβείο που έχει απονεμηθεί μόνο μία φορά, με νικητή τον Αλφρέδο Ντι Στέφανο το 1989.

Το εν λόγω βραβείο μοιάζει πολύ με την "Χρυσή Μπάλα", αλλά στη βάση του έχει αρκετές μικρότερες μπάλες. Το συγκεκριμένο βραβείο ήταν στο μουσείο της Ρεάλ Μαδρίτης μέχρι το 2021, καθώς τον Σεπτέμβριο εκείνης της χρονιάς βγήκε σε πλειστηριασμό μαζί με άλλα αναμνηστικά αντικείμενα του Ντι Στέφανο και πουλήθηκε κάπου κοντά στις 200.000 ευρώ.

Μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ 2022, πολλοί θεωρούν ότι ήρθε η σειρά του Λιονέλ Μέσι να πάρει το ξεχασμένο βραβείο της "Σούπερ Χρυσής Μπάλας", που δίνεται μόνο σε ποδοσφαιριστές οι οποίοι έχουν αφήσει το στίγμα τους σε μία ολόκληρη γενιά.

Χαρακτηριστικό είναι πως ο Ντι Στέφανο κατέκτησε το βραβείο 30 χρόνια μετά από τη βράβευσή του με την "Χρυσή Μπάλα", κερδίζοντας τους Γιόχαν Κρόιφ και Μισέλ Πλατινί, που ήταν επίσης υποψήφιοι.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags