Facebook Pixel Παναθηναϊκός - ΟΦΗ: Ο ψυχωμένος ΟΦΗ των 10 παικτών σόκαρε τον Παναθηναϊκό - Έσωσε το αήττητο με Ιωαννίδη! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2022-12-28 23:33:00

Ο ψυχωμένος ΟΦΗ των 10 παικτών σόκαρε τον Παναθηναϊκό - Έσωσε το αήττητο με Ιωαννίδη! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο ψυχωμένος ΟΦΗ των 10 παικτών σόκαρε τον Παναθηναϊκό - Έσωσε το αήττητο με Ιωαννίδη! (ΒΙΝΤΕΟ)

Με αρνητικό τρόπο αποχαιρέτησε το 2022 ο Παναθηναϊκός, που μετά τον Ιωνικό έφερε ισοπαλία και με τον ΟΦΗ των 10 παικτών στη Λεωφόρο.

Παναθηναϊκός - ΟΦΗ: Το πάθημα από τον Ιωνικό δεν έγινε μάθημα. Με αρνητικό τρόπο αποχαιρέτησε το 2022 ο Παναθηναϊκός, που μετά τον Ιωνικό έφερε ισοπαλία και με τον ΟΦΗ των 10 παικτών από το 8' στη Λεωφόρο (1-1). Χωρίς ιδέες οι Πράσινοι επιθετικά, έσωσαν τουλάχιστον το βαθμό με τον Ιωαννίδη στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων. Στο οριακό -4 πλέον το Τριφύλλι από τη δεύτερη ΑΕΚ.

Το ματς

Συγκινήσεις με το... καλημέρα είχε το παιχνίδι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΟΦΗ στη Λεωφόρο, καθώς μόλις στο 8ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής με απευθείας κόκκινη κάρτα του Γιοχού. Ο στόπερ των Κρητικών γκρέμισε τον Σπόραρ ενώ έβγαινε σε καθαρό τετ-α-τετ, με τον VAR να ελέγχει τη φάση και να επικυρώνει την αρχική απόφαση του διαιτητή Γκορτσίλα. Από τη φάση αυτή προέκυψε φάουλ σε εξαιρετικό σημείο, με τον Μάγκνουσον να το εκτελεί απευθείας στο 12' αλλά να μην βρίσκει εστία.

Η πρώτη πραγματικά καλή στιγμή για τους Πράσινους ήρθε στο 15', όταν το βολέ του Παλάσιος από πλάγια θέση στην περιοχή έφυγε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι. Με το εις βάρος του αριθμητικό μειονέκτημα ο ΟΦΗ αναγκαστικά άλλαξε και το σχηματισμό του, γυρνώντας από πεντάδα σε τετράδα στην άμυνα (σ' ένα 4-4-1 ουσιαστικά).

Ο Παναθηναϊκός παρότι υπερείχε, ήταν κάπως νευρικός στην τελική προσπάθεια, σαν να αγχωνόταν να βρει γρήγορα το γκολ που θα τον "ξεκλείδωνε". Έπρεπε να φτάσουμε στο 34' μάλιστα για να απειλήσει ξανά η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, από ένα δυνατό σουτ συγκεκριμένα του Χουάνκαρ με το αριστερό έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Μπερνάρ. Στο 38' το Τριφύλλι δημιούργησε ευκαιρία διαρκείας, με Μπερνάρ και Χουάνκαρ πάλι να σουτάρουν αλλά να μην βρίσκουν ούτε τώρα εστία.

Το 0-0 δεν άλλαξε μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου (σ.σ. ο Σπόραρ είχε και μία ακόμα καλή στιγμή με κεφαλιά στο 45+3'), με τον Παναθηναϊκό να δυσκολεύεται πολύ από τον ΟΦΗ, παρά το γεγονός ότι έπαιζε σχεδόν 40 λεπτά με 10.

Με την επανεκκίνηση στο δεύτερο μέρος οι Κρητικοί ξεκίνησαν με μία αλλαγή και τον Ντουρμισάι, ειδικότερα, να παίρνει τη θέση του Μαρινάκη. Αντίθετα, ο Γιοβάνοβιτς δεν προχώρησε σε κάποια παρέμβαση από τον πάγκο. Η πρώτη τελική της επανάληψης ήταν ξανά για τον Παναθηναϊκό, μ' ένα σουτ του Κουρμπέλη να περνά αρκετά άουτ.

Στο 51' οι Πράσινοι άγγιξαν το 1-0, όταν ο "κεραυνός" του Παλάσιος τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Μανδά! Στο 58ο λεπτό όμως ο ΟΦΗ σόκαρε τη Λεωφόρο, όταν στην πρώτη τους κυριολεκτικά επίθεση οι Κρητικοί έφτασαν σε τελική με κεφαλιά του Λάρσον, η οποία όπως φάνηκε στο VAR πέρασε τη γραμμή για το 0-1, παρά την προσπάθεια που έκανε ο Μπρινιόλι για να σώσει το γκολ!

Με την είσοδο του Ιωαννίδη αντί του Κουρμπέλη στο χορτάρι ο Γιοβάνοβιτς αποφάσισε να παίξει με δύο φορ στην κορυφή, καθώς πλέον χρειαζόταν περισσότερα από ένα τέρματα, αφού στόχος δεν ήταν η ισοπαλία αλλά η ανατροπή. Πράγματι, ο Παναθηναϊκός ανέβασε αισθητά τα επίπεδα πίεσής του, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία με τον Παλάσιος στο 67', ο οποίος με ακινητοποιημένο τον Μανδά επέλεξε να κάνει κοντρόλ και να μην εκτελέσει με τη μία, δεχόμενος μοιραία το "στοπ" από τον Διαμαντή.

Στα τελευταία λεπτά ο Παναθηναϊκός πίεσε με όσες δυνάμεις είχε για να βρει έστω την ισοφάριση. Ο Βαγιαννίδης του έδωσε φοβερή πνοή και μάλιστα ο νεαρός απείλησε με προσωπική ενέργεια και σουτ στο 87', το οποίο έβγαλε ο Μανδάς. Εν τέλει η πίεση καρποφόρησε στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Ιωαννίδης μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε υπέροχα με το αριστερό, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1 στο "Απ. Νικολαΐδης".

Οι ενδεκάδες

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Χουάνκαρ (83' Σάντσες), Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Κώτσιρας (83' Βαγιαννίδης), Τσέριν, Ρούμπεν, Κουρμπέλης (60' Ιωαννίδης), Παλάσιος (75' Βέρμπιτς), Μπερνάρ, Σπόραρ.

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μανδάς, Λάρσον, Γιοχού, Πασαλίδης (74' Γιαννούλης), Διαμαντής, Μαρινάκης (46' Ντουρμισάι), Ντιουσέ (89' Τσιλιανίδης), Μεγιάδο, Μπαλογιάννης, Τοράλ (82' Περέα), Ντίκο (74' Νέιρα).

 
 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags