Facebook Pixel Μεταγραφές Φωτιά- Ανατροπές με Λοκαντία, Βέγκχορστ και Κριστιάνο!
Ποδόσφαιρο
| 2022-12-30 14:08:00

Μεγάλη ομάδα για Λοκαντία - "Βέγκχορστ" με 62 γκολ, 39 ασίστ - Διαπραγματεύσεις με Τζαχανμπανκς!

Οι Μιχείες
Μεγάλη ομάδα για Λοκαντία - "Βέγκχορστ" με 62 γκολ, 39 ασίστ - Διαπραγματεύσεις με Τζαχανμπανκς!

"Τέλος" ο Κριστιάνο για... Ολυμπιακό, θα μπορούσε φλερτ και με Ίσκο! Ο Ευάγγελος Μίχος αποκαλύπτει τη νέα μεταγραφική τάση που θα δούμε πολύ σύντομα στη χώρα μας, για τον πανύψηλο φορ που κυκλοφορεί πλέον ελεύθερος και το ενδιαφέρον από Ελλάδα και μεταφέρει μία έξτρα πληοροφορία που έμαθε από την Ολλανδία για τον Ιρανό εξτρέμ.

To 2022 μετράει αντίστροφα για να μας...χαιρετήσει αλλά το ίδιο για να ξεκινήσει - και επίσημα απο 1/1/2023 - η χειμερινή μεταγραφική περίοδος! 

'Ήδη βέβαια κάποιες κινήσεις έχουν γίνει, υπήρξαν done deals ακόμη και στην Super League απο την Big 5 (Φερνάντες στην ΑΕΚ, Ροντινέι στον Ολυμπιακό, Νταρίντα στον Άρη, Πούχατς στον Παναθηναϊκό, δεν... ακολουθεί -όπως και τον Σεπτέμβριο - ο ΠΑΟΚ), αλλά σιγά, σιγά θα παίρνουν... φωτιά οι πιάτσες, με τις εξελίξεις από εδώ και πέρα να τρέχουν και καθημερινά να δημιουργούνται νέα δεδομένα!

Μετά τον... πρόλογο προχωράμε και στο παρασύνθημα, για να δώσουμε - ως συνήθως - τα... φώτα μας σε κάτι που ειδικά αυτή την σεζόν (και συγκριτικά με προηγούμενες) προβλέπεται να γίνει μόδα! Και εξηγούμαι πάραυτα...

Μια ειδική κατηγορία σε αυτό το παζάρι που ανοίγει, θα είναι... κλασικά κι αυτή των ελεύθερων παικτών. Οι λεγόμενοι free agents! Kαι μπορεί να υπάρχουν τέτοιοι που ... κυκλοφορούν εδώ και μήνες χωρίς ακόμη να έχουν βρει / κλείσει σε ομάδα αλλά στην σχετική λίστα μπαίνουν - και θα συνεχίσουν τον Γενάρη με μεγαλύτερη συχνότητα και ποικιλία - και ποδοσφαιριστές που για διάφορους λόγους ανά τον κόσμο λύνουν / θα λύσουν τα συμβόλαια με τις ομάδες τους!

Οι ειδικοί αναμένουν... έξαρση ως προς το τελευταίο κι αυτό είναι που θα διαφοροποιήσει το φετινό χειμερινό μεταγραφικό παζάρι από τα προηγούμενα αντίστοιχα. Για να μην το κουράζω, οι ατζέντηδες γνωρίζουν ενώ ενημερωμένες είναι και οι ομάδες πως πολλοί παίκτες θα προσφέρονται σε λίγο ως ελεύθεροι ή ως δανεικοί!!! Χρειάζεται , λοιπόν, υπομονή, καλή πληροφόρηση, σωστή στόχευση και γνώση... πιάτσας και καναλιών!!

Γιατί συμβαίνει / θα συμβεί; Σίγουρα έπαιξε ρόλο το πρόσφατο (και παρθενικό)...χειμερινό Μουντιάλ στο Κατάρ, με τις ομάδες να αλλάζουν συνήθειες (μεταγραφικές, ρόστερ, συμβολαίων, προετοιμασίας κλπ) αλλά είναι και τα απόνερα της νέας (μετά covid) εποχής που άλλαξε δεδομένα και στο football...

Πάμε, λοιπόν, να τσεκάρουμε στις 30 Δεκεμβριου την λίστα των free agents. Στην κορυφή της φυσικά παραμένει/συνεχίζει ο Κριστιάνο Ρονάλντο, με την χρηματιστηριακή του αξία να έχει πέσει στα 20.000.000 ευρώ! Η Αλ Νασρ του Ριάντ τον περιμένει ακόμη αλλά σύμφωνα με τo transfermarkt η Ρεάλ Μαδρίτης έχει τις περισσότερες πιθανότητες (63%) να τον κάνει δικό της (έναντι 47% των Σαουδάραβων). Τουλάχιστον στις υποψήφιες ομάδες έπαψε πλέον να αναφέρεται ο Ολυμπιακός...

Στο Νο 2 της λίστας των free agents φιγουράρει εδώ και λίγες ημέρες (new entry) ο πρώην συμπαίκτης και πρώην ομόσταβλος του CR 7, o Ισκο! Ο διεθνής Ισπανός μέσος, που πριν από 4 χρόνια είχε χρηματιστηριακή αξία 90.000.000 και σήμερα 9.000.000 ευρώ, έμενε μόλις 5 μήνες στην Σεβίλλη και έλυσε το συμβόλαιο του. Η Γούλβς του Μέντες, οι Γκάλαξι του Λος Αντζελες και η Σαουδική Αραβία τον διεκδικούν. Ποιος ξέρει, αν ο Ολυμπιακός δεν είχε... κλείσει στα "10άρια", με Χαμες/Φορτούνη/Μπιέλ, ίσως είχε ένα  φλέρτ και με τον Ίσκο. Η ισπανική πιάτσα agents θα το θεωρούσε φυσιολογικό κάτι τέτοιο...

Από εκεί και πέρα στην λίστα με τους free agents βρίσκουμε... πρόσφατα γνωστούς μας (ο περισσότεροι πέρασαν τους προηγούμενους μήνες από ρεπορτάζ μεγάλων ελληνικών ομάδων), όπως οι Ντζούμπα - Ιέ - Αρίας - Ρακίτσκι - Ζακαρία - Γουίλιαμ - Μαξίμοβιτς - Ροντόν κλπ...

Στο Νο 9 όμως, της λίστας των free agents είχαμε το τελευταίο 48ωρο μια νέα είσοδο, για τον οποίο μπορεί να προκύψει μεγάλο ελληνικό ενδιαφέρον. Για την ακρίβεια και σύμφωνα με τους Ολλανδούς της Τβέντε χει ήδη προκύψει. Ο λόγος για τον Γιούργκεν Λοκαντία!!!

Τι εστί Λοκαντία; Διεθνής Ολλανδός, πανύψηλος (1,94), που παίζει σέντερ φορ αλλά και στα άκρα, με σημερινή χρηματιστηριακή αξία μόλις 2.000.000 ευρώ, αν και η Μπράιτον της Πρέμιερ Λιγκ είχε πληρώσει 17.000.000 transfer fee στην Αιντχόφεν(το 2018). Στην αγγλική ομάδα έπαιξε 1,5 χρόνο και μετά δινόταν δανεικός σε Χοφενχάιμ, Σινσινάτι (MLS), Mπόχουμ (πέρσι, συμπαίκτης με Λαμπρόπουλο/Σταφυλίδη).

Για τους Ολλανδούς ο Λοκαντία είναι μια... περίπτωση Βέγκχορστ (δανεικός απο την Μπέρνλι στην Μπεσίκτας). Βέβαια ο Λοκαντία  προηγήθηκε κατά 4 χρόνια του συμπατριώτη του που έκανε θόρυβο στο τελευταίο Μουντιάλ με τα δυο γκολ του κόντρα στην Αργεντινή του Μέσι. Ιδιο στυλ, περίπου ίδιο ύψος, ίδια πορεία (μεταγραφή στην Πρέμιερ Λιγκ και μετά δανεικός, πέρασμα απο Μπουντεσλίγκα).Και με βιογραφικό μεγάλου σκόρερ, τουλάχιστον στην Αιντχόφεν, με 176 ματς - 62 γκολ - 39 ασίστ!!!

Ο Λοκαντία τον περασμένο Αύγουστο έκανε μια αμφιλεγόμενη επιλογή, πήγε στο Ιράν και συγκεκριμένα στην Περσέπολις. Δεν άντεξε πάνω από 3 μήνες, παρότι σε αυτό το διάστημα έκανε  9 συμμετοχές (όλες ως βασικός) και σκόραρε 6 γκολ! Πριν από λίγες ημέρες έλυσε το συμβόλαιό του, κυκλοφορεί ελεύθερος και προτείνεται σε διάφορες ομάδες. 

Η στήλη πάντως έβγαλε λαβράκι ψάχνοντας ... επι ολλανδικού εδάφους την υπόθεση του Ιρανού εξτρεμ  Τζαχανμπανκς, που έπαιξε για τον Παναθηναϊκό (και όχι μόνο;). Καθαρά απο...σπόντα, μας ήρθε (από...χέρι) η γκαραντί πληροφορία πως ο Λοκαντία διαπραγματεύεται με μεγάλη ελληνική ομάδα (της Big 5)!

Τουλάχιστον αυτό ξέρουν στην Τβέντε, που έκαναν κίνηση για να υπογράψουν τον ελεύθερο Γιούργκεν Λοκαντία αλλά ενημερώθηκαν πως έχει δώσει προτεραιότητα σε δυο προτάσεις που έχει από Ελλάδα και Τουρκία! Περισσότερες λεπτομέρειες προσεχώς...

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μέγας Αλμέιδα - "Λίγος" ο ΠΑΟ μπροστά στην ΑΕΚ - Για πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ αν πάρει... Χάμες

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags