Facebook Pixel ΑΕΚ: Μουντιαλικός χαφ σε... τιμή ευκαιρίας για ΑΕΚ - "Κόφτης με τάκλιν και γκολ - Ψεγάδι του οι κίτρινες"
Ποδόσφαιρο
| 2023-01-04 22:24:00

Μουντιαλικός χαφ σε... τιμή ευκαιρίας για ΑΕΚ - "Κόφτης με τάκλιν και γκολ - Ψεγάδι του οι κίτρινες"

του Γιώργου Θεοδωράκη
Μουντιαλικός χαφ σε... τιμή ευκαιρίας για ΑΕΚ - "Κόφτης με τάκλιν και γκολ - Ψεγάδι του οι κίτρινες"

Όνομα-έκπληξη στη λίστα της Ένωσης, τον είδαμε να παίζει στο Κατάρ! Ποιος είναι ο Μπάκους που εξετάζουν οι Κιτρινόμαυροι ως μία έξτρα λύση στη μεσαία γραμμή. Τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά και η... σωστή τιμή πώλησης.

ΑΕΚ: Την περίπτωση του Κιάνου Μπάκους εξετάζει η Ένωση, όπως έχει γίνει γνωστό εδώ και μερικές εβδομάδες.

Ο Μπάκους της Σεντ Μίρεν διακρίθηκε με την εθνική Αυστραλίας στο πρόσφατο Μουντιάλ του Κατάρ και η Daily Record, είχε αναφέρει σε δημοσίευμά της πως η Ενωση και η Γάνδη είναι δύο από τις ομάδες που παρακολουθούν την περίπτωσή του.

Οι δύο σύλλογοι μάλιστα ρώτησαν τους Σκωτσέζους για τον 24χρονο Αυστραλό αμυντικό μέσο, με την ομάδα του να τον πουλάει μεν, ακριβά δε. Ο Μπάκους, με χρηματιστηριακή αξία 650 χιλ. ευρώ, έχει συμβόλαιο με τους Σκωτσέζους μέχρι το καλοκαίρι του 2024. Η Σεντ Μίρεν τον απέκτησε ως ελεύθερο το περασμένο καλοκαίρι από τη Γουέστερν Σίντεϊ, ωστόσο έχει ξεκαθαρίσει στους ενδιαφερόμενους πως ο παίκτης πωλείται, αλλά στη σωστή τιμή!

Σε μια προσπάθεια να σκιαγραφήσουμε το προφίλ του, το Sportdog ήρθε σε επικοινωνία με τον Γιάννη Κατσίμπρη, ειδικό στο στοίχημα και το ποδόσφαιρο της Σκωτίας.

Αναλυτικά όσα μας είπε για τον Κιάνου Μπάκους: "Πρόκειται για έναν μέσο που κυρίως έχει το χαρακτηριστικό του κόφτη. Δηλαδή είναι κυρίως αμυντικοηενής παίκτης, με δυνατό του σημείο τα τάκλιν, αλλά αν βρει χώρους ανεβαίνει και ψηλότερα. Δεν διστάζει να δοκιμάσει το πόδι του και γι' αυτό έχει πετύχει και 2 γκολ φέτος μέχρι στιγμής (σ.σ. σε 16 συμμετοχές). Είχε γεμάτη και καλή σεζόν πέρσι, ενώ και φέτος έχει αγωνιστεί προς το παρόν σε όλα τα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Έπαιξε και στο παγκόσμιο, κυρίως όμως ως αλλαγή. Γενικώς το ψεγάδι του είναι ότι θεωρείται λίγο επιρρεπής στις κάρτες και σε αυτό, φταίει η τάση του να κάνει πολλά τάκλιν και φάουλ".

Ο Μπάκους έχει γεννηθεί στις 7 Ιουνίου του 1998, έχει ύψος 1,78 μ. και παίζει στη θέση του αμυντικού χαφ, ενώ το καλοκαίρι πήγε με μεταγραφή στη Σεντ Μίρεν, από τη Γουέστερν Σίνδεϊ, υπογράφοντας συμβόλαιο μέχρι τον Μάιο του 2024. Στο Μουντιάλ με την Αυστραλία πήρε χρόνο συμμετοχής και στα τέσσερα παιχνίδια που έδωσε η ομάδα του. Έπαιξε πέντε λεπτά ως αλλαγή τόσο κόντρα στη Γαλλία, όσο και κόντρα στην Τυνησία, ενώ έκανε σπουδαίο παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τη Δανία για τη φάση των ομίλων, όπου η Αυστραλία κέρδισε 1-0 και προκρίθηκε στη νοκ άουτ φάση. Στη φάση των «16» απέναντι στην Αργεντινή έπαιξε βασικός και έγινε αλλαγή στο 58’. Φέτος μετράει 14 συμμετοχές στο πρωτάθλημα Σκωτίας και 1.116 αγωνιστικά λεπτά έχοντας δυο γκολ.

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ντεφορμέ και αδιάβαστος Αλμέιδα - Ψυχολογική οριοθέτηση σε Αραούχο - Είχε… Αθανασιάδη, όχι Μπρινιόλι

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags