Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Αντούνα σπάει την τράπεζα με 10 εκατομμύρια!
Ποδόσφαιρο
| 2023-01-04 14:52:00

Τινάζει τη μπάνκα για Αντούνα ο Παναθηναϊκός - Έκανε 10 εκατ.μεταγραφή - Δεν είναι Πινέδα

του Νίκου Στεργίου
Τινάζει τη μπάνκα για Αντούνα ο Παναθηναϊκός - Έκανε 10 εκατ.μεταγραφή - Δεν είναι Πινέδα

Είναι παίκτης γραμμής, με τη ντρίπλα του μπορεί να δημιουργήσει ρήγματα! Ερωτηματικό η προσαρμογή στην Ελλάδα.

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε τροχιά απόκτησης μεεσοεπιθετικού προκειμένου να αναπληρώσει το κενό του τραυματία Αϊτόρ, το κενό του οποίου ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς συνήθως αναπλήρωνε χρησιμοποιώντας τον Βέρμπιτς, τον Μπερνάρ ή τον Παλάσιος. Στο ρεπορτάζ έχουν παρελάσει διάφορα ονόματα, τα τελευταία 24ωρα όμως, το «Τριφύλλι» έχει εντείνει τις επαφές για τη μεταγραφή του Ουριέλ Αντούνα.

Τον πήρε τσάμπα και τον πούλησε 10 εκατ.Ευρώ

Ο 25χρονος ξεκίνησε την καριέρα του στη μεξικανική Σάντος, το 2017 τον απέκτησε η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία τον έδωσε δανεικό για δύο σεζόν στη Γκρόνινγκεν (2017-2018, 41 ματς, 5 γκολ, 2 ασίστ) και τους Λος Άντζελς Γκάλαξι (2018-2019, 34 ματς, 6 γκολ, 7 ασίστ). Τον Ιανούαριο του 2020 η αγγλική ομάδα (η οποία τον απέκτησε τσάμπα) τον πούλησε έναντι 9,9 εκατ.Ευρώ στην Τσίβας όπου έμεινε για δύο χρόνια. Τον Ιανουάριο του 2022, μετά από 64 συμμετοχές, 6 γκολ και 9 ασίστ στη Γουαδαλαχάρα τον απέκτησε η Κρουζ Αζούλ υπογράφοντας συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2024. Με την τελευταία του ομάδα μετρά μέχρι σήμερα 46 παιχνίδια, 6 γκολ και 7 ασίστ.

Πρόκειται για γρήγορο εξτρέμ, με καλή τεχνική κατάρτιση και ταχύτητα. Είναι παίκτης γραμμής, μπορεί να καλύψει και τις δύο πλευρές, κυρίως όμως αγωνίζεται στα δεξιά. Με τη ντρίπλα του μπορεί να δημιουργήσει ρήγματα σε άμυνες και να βγάζει μπαλιές από τα άκρα. Υστερεί όμως στην τελική προσπάθεια.

Ο Αντούνα 40 φορές διεθνής με το Μεξικό, με το οποίο έχει σκοράρει 10 γκολ. Ήταν παρών στο Μουντιάλ του Κατάρ, αλλά ο προπονητής της Εθνικής του Μεξικό δεν τον είχε στις βασικές του επιλογές. Έπαιξε όμως και στα τρία παιχνίδια των «Αζτέκας» ως αλλαγή, μετρώντας συνολικά στο Παγκόσμιο Κύπελλο 75 λεπτά.

Σκληρές διαπραγματεύσεις

Είναι μία πολύ καλή περίπτωση, αν και προβληματίζει ο βαθμός προσαρμογής στην ελληνική πραγματικότητα. Γιατί οι Μεξικανοί είναι ασταθείς ως χαρακτήρες και η επιλογή τους εμπεριέχουν ρίσκο. Σίγουρα δεν είναι καλύτερος του Ορμπελίν Πινέδα, ο οποίος ήρθε στην ΑΕΚ ως δανεικός από τη Θέλτα με τις θερμές συστάσεις του Ματίας Αλμέιδα που τον γνώριζε από την Τσίβας.

Όπως και να έχει, η μεταγραφή του αποτελεί εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση! Και αυτό γιατί η Τσίβας διατηρεί τα μισά δικαιώματα του ποδοσφαιριστή. Η ελληνική ομάδα όμως κυνηγά τη μεταγραφή με πολλή θέρμη. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, αρχικά ο Παναθηναϊκός πρότεινε στην Κρουζ Αζούλ 600.000 ευρώ ως προκαταβολή πληρωμής «δανείου» ως το καλοκαίρι, με υποχρεωτική οψιόν αγοράς στο τέλος της σεζόν για επιπλέον 4 εκατομμύρια με 20% ποσοστό μεταπώλησης στους Μεξικανούς. Η απάντηση τους ήταν αρνητική και όπως ανέφερε το ESPN, ο Παναθηναϊκός επανήλθε προσφέροντας 4,7 εκατ. Ευρώ (5 εκατ.δολάρια) και 25% ποσοστό μεταπώλησης, η οποία και πάλι δεν έγινε δεκτή...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποζουέλο για 2 μεγάλες ελληνικές ομάδες - Μεταγραφή Μπέκαμ και...Βρύζα - Πρόταση 7 εκατ. για Αντούνα

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags