Facebook Pixel Λεβαδειακός - Παναθηναϊκός: Πράσινη αντίδραση και αίσχη της αστυνομίας - Πέρασε από την Λιβαδειά ο ΠΑΟ και τώρα... OPAP Arena!
Ποδόσφαιρο
| 2023-01-03 19:20:00

Πράσινη αντίδραση στην Λιβαδειά και τώρα... OPAP Arena - Χαμός με την αστυνομία και τα δακρυγόνα!

Πράσινη αντίδραση στην Λιβαδειά και τώρα... OPAP Arena - Χαμός με την αστυνομία και τα δακρυγόνα!

Χωρίς να εντυπωσιάσει ο Παναθηναϊκός μετά από δύο συνεχόμενες γκέλες (σ.σ. ισοπαλίες με Ιωνικό και ΟΦΗ) επανήλθε στις νίκες, επικρατώντας εκτός έδρας του Λεβαδειακού με το τελικό 1-0. Επέστρεψε στα γκολ ο Βέρμπιτς, ντεμπούτο για Πούχατς που σκόραρε αλλά το τέρμα του ακυρώθηκε από το VAR. Απαράδεκτη και αναίτια χρήση δακρυγόνων στο ημίχρονο από την ΕΛ.Α.Σ, αποχώρησε με ασθενοφόρο οπαδός του Παναθηναϊκού!

Λεβαδειακός - Παναθηναϊκός: Ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε αρκετά για περίπου 30 λεπτά, αλλά μόλις βρήκε το γκολ με τον Βέρμπιτς "ξεκλείδωσε" τον Λεβαδειακό και μαζί το τρίποντο στη Λιβαδειά με το τελικό 1-0. Το μυαλό όλων στο Τριφύλλι στρέφεται πλέον στην ΑΕΚ, την οποία αντιμετωπίζουν την Κυριακή (8/1) στην OPAP Arena, στο πιο κρίσιμο ντέρμπι της φετινής σεζόν στην Super League. Απαράδεκτη και αναίτια χρήση δακρυγόνων στο ημίχρονο από την ΕΛ.Α.Σ, αποχώρησε με ασθενοφόρο οπαδός του Παναθηναϊκού!

Το ματς

Καλύτερα ξεκίνησε το παιχνίδι απέναντι στον Παναθηναϊκό ο Λεβαδειακός, απειλώντας μάλιστα πρώτος μ' ένα σουτ του Τόρο στο 12'. Οι Βοιωτοί όχι μόνο είχαν καταφέρει να περιορίσουν πλήρως επιθετικά τους Πράσινους, αλλά έφτασαν και σε δεύτερη τελική προσπάθεια με νέο σουτ του αυτή τη φορά του Μουτίνιο στο 26'.

Οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήταν αρκετά προβλέψιμοι και πλην του ορεξάτου Μπερνάρ, κανείς άλλος δεν προσπαθούσε να διασπάσει κάθετα την άμυνα του Λεβαδειακού. Μοιραία η πρώτη τελική του Τριφυλλιού στο ματς ήρθε στο 31', από μία ακίνδυνη κεφαλιά του αρχηγού Κουρμπέλη έπειτα από κόρνερ.

Στην πρώτη του ευκαιρία σε ροή αγώνα, όμως, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να σκοράρει. Συγκεκριμένα στο 25' ο Μάγκνουσον έκανε μία εξαιρετική μεγάλη μπαλιά από την άμυνα για τον Σπόραρ, ο Σλοβένος πάτησε περιοχή και πάσαρε διαγώνια στον επερχόμενο Βέρμπιτς, ο οποίος μ' ένα πλασέ προ κενής εστίας άνοιξε το σκορ για το 0-1! 

Από το γκολ και μετά οι Πράσινοι ανέβασαν κάπως ρυθμούς, έχοντας μάλιστα σπουδαίες ευκαιρίες με Παλάσιος και Σπόραρ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, με τον δεύτερο (σ.σ. Σπόραρ) μάλιστα να σημαδεύει το δοκάρι στο 45+4' με δεξί πλασέ. Το 0-1 ήταν το σκορ, με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με καθυστέρηση, καθώς υπήρξε απαράδεκτη και αναίτια χρήση δακρυγόνων από την ΕΛ.Α.Σ, με αποτέλεσμα οπαδός του Παναθηναϊκού ν' αποχωρήσει με ασθενοφόρο από το γήπεδο! Όταν μετά από περίπου 30 λεπτά επέστεψαν οι δύο ομάδες στο γήπεδο για τη σέντρα, ο Λεβαδειακός είχε παραταχθεί με αλλαγή τον Βρακά αντί του αρχηγού Νίκα στο χορτάρι.

Η πρώτη τελική της επανάληψης ήταν ξανά για τους γηπεδούχους, με τον Συμελίδη να σουτάρει από μακριά και τον Μπρινιόλι να μπλοκάρει σταθερά. Στο 55' ο Παναθηναϊκός απάντησε, με τον Παλάσιος από πλάγια δεξιά θέση να σουτάρει δυνατά, αλλά τον Στογιάνοβιτς να διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ. Στη φάση ο Αργεντινός θα μπορούσε να είχε πασάρει στον Σπόραρ, ο οποίος είχε ιδανική θέση και ήταν με φάτσα μπροστά του όλο το τέρμα.

Στο 63' ο Λεβαδειακός έχασε μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει, όταν μετά από λάθος του Χουάνκαρ στη μικρή σχεδόν περιοχή ο Βρακάς έκανε με τη μία εκτέλεση με το αριστερό, αλλά ο Μπρινιόλι εκτινάχθηκε και με σπουδαία επέμβαση έδιωξε σε κόρνερ, κρατώντας το μηδέν! Είναι χαρακτηριστικό ότι σε εκείνο το χρονικό σημείο, οι Βοιωτοί είχαν εκείνοι τις 5 από τις 6 τελικές που είχαν γίνει στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Πούχατς που στο 80' είχε περάσει στο γήπεδο αντί του Χουάνκαρ κι έκανε το ντεμπούτο του με το Τριφύλλι στο στήθος, κατάφερε 3 λεπτά μετά να σκοράρει με υπέροχο πλασέ έπειτα από ασίστ του Φώτη Ιωαννίδη! Ωστόσο το γκολ του Πολωνού ακυρώθηκε με χρήση VAR, καθώς ο διαιτητής υπέδειξε φάουλ με το χέρι του Ιωαννίδη στην αρχή της φάσης. Έτσι το 1-0 υπέρ του Παναθηναϊκού παράμεινε μέχρι το σφύριγμα της λήξης, με τους Πράσινους να φεύγουν νικητές από τη Λιβαδειά και να επιστρέφουν στα τρίποντα, πέντε ημέρες πριν το ντέρμπι της χρονιάς με την ΑΕΚ στην OPAP Arena.

Οι ενδεκάδες

Λεβαδειακός (Γιάσμινκο Βέλιτς): Στογιάνοβιτς, Κωνσταντινίδης, Τσάπρας, Μπαχανάκ, Βήχος, Χάμοντ (65' Μεχία), Συμελίδης (84' Γιαννιώτας), Τόρο (76' Λούα Λούα), Νίκας (46' Βρακάς), Δούμτσιος (76' Τσιριγώτης), Μουτίνιο.

Παναθηναϊκός (Παναθηναϊκός): Μπρινιόλι, Κώτσιρας (80' Βαγιαννίδης), Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ (80' Πούχατς), Κουρμπέλης, Τσέριν, Μπερνάρ, Βέρμπιτς (69' Τσόκαϊ), Παλάσιος, Σπόραρ (80' Ιωαννίδης).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags