Facebook Pixel ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ: "Στραπάτσο" για ΑΕΚ, θρίαμβος για ΠΑΣ - Μοιραία λάθη - "Τελικός" με Παναθηναϊκό!
Ποδόσφαιρο
| 2023-01-03 22:00:00

"Στραπάτσο" για ΑΕΚ, θρίαμβος για ΠΑΣ - Μοιραία λάθη - "Τελικός" με Παναθηναϊκό!

Sportdog Team
"Στραπάτσο" για ΑΕΚ, θρίαμβος για ΠΑΣ - Μοιραία λάθη - "Τελικός" με Παναθηναϊκό!

Με την πλάτη... στον τοίχο η Ένωση στο επερχόμενο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό μιας και με την ήττα της στα Γιάννενα από τον ΠΑΣ βλέπουν τους αντιπάλους τους να έχουν αυξήσει την διαφορά τους στο +7.

ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ: Σερί... τέλος την χειρότερη στιγμή για την Ένωση καθώς μερικές μέρες πριν το ντέρμπι κορυφής με τον Παναθηναϊκό, γνώρισε την ήττα με 2-1 (9’ Ριένστρα, 32’ Μπάλαν – 51’ Αραούχο) από τους Γιαννιώτες στους Ζωσιμάδες και πλέον βλέπουν τους Πράσινους να ξεφεύγουν στο +7. Οι παίκτες του Αλμέιδα έχασαν πολλές κλασσικές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, όπως και οι γηπεδούχοι, και τους αντιπάλους τους να βρίσκουν δύο φορές δίχτυα και παρά το γρήγορο γκολ του Αραούχο στο δεύτερο μέρος να μην μπορούν να πάρουν κάτι από την αναμέτρηση. Πλέον η ΑΕΚ έχει μπροστά έναν... τελικό με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, την Κυριακή (8/1), που πηγαίνει με την πλάτη στον... τοίχο μιας και σε άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης κάνει την  υπόθεση τίτλο να φαντάζει... όνειρο.

Το ματς:

Ο αγώνας στην Ήπειρο ξεκίνησε με την Ένωση να θέλει από νωρίς να σημειώσει γκολ για να διώξει το άγχος και μόλις στο 5’ είχε την πρώτη καλή στιγμή, όταν μετά από σέντρα του Σιντιμπέ, από τα δεξιά, ο Γκαρσία θα πάρει την κεφαλιά, αλλά η μπάλα θα περάσει άουτ. Αυτός που όμως θα βρει δίχτυα θα είναι ο ΠΑΣ, όταν στο 9’ ο Πήλιος θα κερδίσει την μονομαχία από τον Παόλο Φερνάντες, θα «κουβαλήσει» την μπάλα και την κατάλληλη στιγμή θα πασάρει στον Ριένστρα, που θα σουτάρει μέσα από την μεγάλη περιοχή κάνοντας το 1-0. Η Ένωση θα χάσει τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 17’, όταν ο Άμπραμπατ θα κάνει εκπληκτική ενέργεια από τα δεξιά, θα γυρίσει την μπάλα για τον Αραούχο που ντριμπλάρει και σουτάρει από πλεονεκτικό σημείο, αλλά η προσπάθειά του θα περάσει άουτ. Στην συνέχεια της φάση οι γηπεδούχοι θα αγγίξουν το 2-0, όταν ο Μορέιρα θα κάνει πάσα στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ, στον Μπάλαν, που θα πλασάρει από πολύ καλό σημείο, αλλά την μπάλα να περνάει εκτός στόχου.

Η Ένωση θα συνεχίσει να πιέζει για να φτάσει στην ισοφάριση και μέσα σε δύο λεπτά θα χάσει ισάριθμες ευκαιρίες να βρει δίχτυα. Αρχικά στο 24΄ο Άμραμπατ θα κάνει την σέντρα με τον Λιβάι να πιάνει την κεφαλιά και την μπάλα να φεύγει ελάχιστα έξω από το κάθετο δοκάρι του Τσιντώτα, ενώ δύο λεπτά μετά ο Βίντα θα κάνει το γέμισμα, με τον Σιντιμπέ να μην καταφέρνει να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα! Στο 29΄ήταν η σειρά των Ηπειρωτών να φτάσουν και πάλι κοντά στο 2-0, όταν ο Μορέιρα θα βγει στην αντεπίθεση, θα σουτάρει από πλάγια θέση και τον Παμλίδη να μην μπορεί να κάνει την προβολή στο δεύτερο δοκάρι και να σκοράρει. Ότι δεν έγινε όμως σε αυτή τι φάση, θα συμβεί στο 32’. Μετά από πρώτη σέντρα του Μορέιρα η μπάλα θα φτάσει στον Σόρια, που θα γεμίσει στο πίσω δοκάρι, τον Μπάλαν να κερδίζει στον αέρα τον Βίντα και με κεφαλιά να κάνει το 2-0.

Το δεύτερο μέρος θα ξεκινήσει από με την Ένωση να είναι η πρώτη που απειλεί όταν στο 48’ ο Φερνάντες θα κάνει ωραία κίνηση μέσα στην περιοχή και θα σουτάρει, αλλά ο Τσιντώτας θα διώξει σε κόρνερ, ενώ δύο λεπτά μετά από σέντρα του Άμραμπατ, ο Αραούχο θα σουτάρει αλλά η προσπάθειά του θα περάσει λίγο άουτ. Ότι όμως δεν κατάφερε εκεί ο Αργεντίνος θα το κάνει στην ακριβώς επόμενη φάση. Ο Γιόνσον θα πασάρει στον Πινέδα και ο Μεξικάνος θα βρει κάθετα τον Αραούχο, που θα πλασάρει από πλάγια θέση μειώνοντας σε 2-1. Oι φιλοξενούμενοι μετά την επίτευξη του γκολ θα ανεβάσουν κι άλλο την απόδοσή τους, πιέζοντας την άμυνα των Ηπειρωτών και προσπαθούσαν να φτάσουν στην ισοφάριση. Η Ένωση θα έχει δύο καλές στιγμές, μέσα σε λίγα λεπτά, με ένα σουτ του Σιντιμπέ, αλλά και μια κεφαλιά του Φαν Βέερτ, με την προσπάθεια του Γάλλου να περνάει άουτ, ενώ αυτή του Ολλανδού φορ να μπλοκάρει ο Τσιντώτας.

Η πίεση από πλευράς παικτών του Αλμέιδα θα συνεχιστεί όμως η πολυπρόσωπη άμυνα των γηπεδούχων δεν θα τους δώσει το δικαίωμα να φτάσουν σε μεγάλες στιγμές απέναντι από τον Έλληνα τερματοφύλακα του ΠΑΣ. Την ίδια στιγμή ήταν φανερή η οδηγία από πλευράς Στάικου στους Γιαννιώτες να δώσουν χώρο στους αντιπάλους τους και να κλείσουν τις γραμμές άμυνας, θέλοντας να χτυπήσει την Ένωση στην αντεπίθεση. Οι φιλοξενούμενοι θα απειλήσουν μετά από πολύ ώρα στο 75' όταν μετά από κάθετη πάσα, ο Τσούμπερ, που είχε περάσει λίγο πριν στον αγωνιστικό χώρο θα σουτάρει από πλάγια θέση, με την μπάλα όμως να περνάει άουτ. Στο 84' οι φιλοξενούμενοι θα φτάσουν κοντά στην ισοφάριση με τον Χατζισαφί να κάνει το δυνατό σουτ, έξω από την περιοχή, αλλά τον Τσιντώτα να διώχνει σε κόρνερ, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο ΠΑΣ θα βγει στην κόντρα, όμως το σουτ του Μπάλαν θα περάσει άουτ. Στα υπόλοιπα λεπτά η ΑΕΚ δεν θα καταφέρει να φτάσει με αξιώσεις μπροστά στην εστία του Τσιντώτα με το 2-1 να είναι το τελικό αποτέλεσμα στους Ζωσιμάδες.

Σκόρερ: 9’ Ριένστρα, 32’ Μπάλαν – 51’ Αραούχο

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Τσιντώτας, Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πήλιος, Καραχάλιος, Ριένστρα (68' Λιάσος), Τζίνο, Μορέιρα (89' Σταματελόπουλος), Παμλίδης (79' Τζίμας), Μπαλάν

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Χατζισαφί, Μουκουντί, Βίντα, Σιντιμπέ, Γιόνσον, Πινέδα (73' Τσούμπερ), Άμραμπατ, Πάολο Φερνάντες (65' Φαν Βέερτ), Αραούχο, Λιβάι Γκαρσία

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags