Σε ένα ματς που είχε αρκετή ένταση και πάθος, ο ΠΑΟΚ κέρδισε δίκαια με 1-0 τον Άρη χάρη σε γκολ του Ίνγκασον στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους και ενώ είχε προηγηθεί χαμένο πέναλτι του Σβαμπ και δοκάρι του Νάρεϊ! Ο αγώνας δεν είχε... τρελή ποιότητα, μιας και οι φάσεις ήταν λίγες και ο Άρης δεν άξιζε κάτι περισσότερο, αφού τελείωσε το ντέρμπι χωρίς κλασική ευκαιρία.

Η ομάδα του Λουτσέσκου με αυτή τη νίκη έδωσε τέλος σε ένα ανεπιτυχές σερί χωρίς νίκη ενάντια στον Άρη για 5 σερί ματς, μιας και η τελευταία του νίκη είχε έρθει στις 9 του Μάη το 2021 με 2-0. Έκτοτε ο Άρης είχε 3 νίκες, ενώ δύο ματς είχαν λήξει ισόπαλα.

Πλέον, ο ΠΑΟΚ έχει φτάσει στους 32 βαθμούς, όσους έχει και ο Ολυμπιακός, δηλαδή στο -3 από την δεύτερη ΑΕΚ και στο -10 από τον πρώτο Παναθηναϊκό, ενώ ο Άρης έμεινε στο -17 από την κορυφή, ενώ διατηρεί το +6 από την 7η θέση με 25 βαθμούς.

Ο ΠΑΟΚ είναι αήττητος από τις 30/10 και το ματς που είχε χάσει με 2-0 από την ΑΕΚ, ενώ έκτοτε έχει 7 σερί ματς χωρίς ήττα, με 6 νίκες. Τελευταία απώλεια βαθμών ήταν στο ματς με τον Ατρόμητο που είχε έρθει 1-1 εκτός έδρας.

Αήττητος μέχρι... σήμερα ήταν και ο Άρης από τις 23/10 και την ήττα από τον Παναθηναϊκό, μιας και έκτοτε μετρούσε 7 ματς χωρίς ήττα σε πρωτάθλημα και κύπελλο, ενώ προερχόταν από τη νίκη με 1-0 επί του Παναιτωλικού.

Αξίζει να σημειωθεί πως την ερχόμενη αγωνιστική ο ΠΑΟΚ ταξιδεύει στην Λαμία, ενώ ο Άρης υποδέχεται εντός έδρας τον Αστέρα Τρίπολης.

Το ματς

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την καυτή ατμόσφαιρα της Τούμπας και για αυτό μπήκε πιο δυναμικά στην αναμέτρηση. Παρόλα αυτά ο ρυθμός στα πρώτα 15΄ ήταν αρκετά κακός, μιας και οι δύο ομάδες χρειάστηκαν αρκετά αναγνωριστικά λεπτά. Ουσιαστικά η πρώτη μεγάλη φάση έγινε στο 21΄. Σε εκείνο το σημείο καταλογίστηκε πέναλτι από τον Ούγγρο διαιτητή μετά από onfield review, για χέρι παίκτη του Άρη, μετά από κεφαλιά του Ολιβέιρα.

Πάντως, ο Σβαμπ έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Κούεστα, με τη μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι και το πέναλτι να χάνεται. Ο Άρης μέχρι το 29΄ δεν είχε κανένα σουτ και σε εκείνο το χρονικό σημείο ο Μαντσίνι βρέθηκε σε θέση βολής, μετά από βολέ του Κουέστα, ωστόσο η μπάλα κατέληξε άουτ. Ο ΠΑΟΚ μάλιστα, έχασε ευκαιρία στο 32΄ για το 1-0, μιας και η σκαστή κεφαλιά του Κουλιεράκη μετά από σέντρα του Ζίβκοβιτς κατέληξε άουτ.

Ο ΠΑΟΚ ανέβασε ρυθμούς και είχε δοκάρι στο 34΄, με τον Ολιβέρα να κλέβει την μπάλα, να τη δίνει στον Κωνσταντέλια, ο οποίος έδωσε πάρε βάλε στον Νάρεϊ, το σουτ του οποίου κατέληξε... επί δύο στο δοκάρι του Κουέστα, χωρίς να καταλήξει στα δίχτυα.  Η πίεση του ΠΑΟΚ απέδωσε καρπούς στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους, με τον Ίνγκασον να νικάει με ψαλιδάκι τον Κουέστα, ενώ είχε προηγηθεί κεφαλιά του Κουλιεράκη. Πάντως, οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για φάουλ του Κουλιεράκη στον Πίρσμαν. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τον Ιτούρμπε να στέλνει την μπάλα άουτ, μετά από ένα αρκετά δυνατό σουτ.

Τα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους ήταν... εξίσου άσχημα, όσο και στο πρώτο μέρος και ρόλο σε αυτό έπαιξαν οι αρκετές διακοπές, είτε λόγω καπνογόνων, είτε λόγω τραυματισμών. Είναι ενδεικτικό το γεγονός πως η πρώτη φάση χάθηκε στο 62΄,  με τον Μαντσίνι να εκτελεί φάουλ και τον Ιτούρμπε να μην μπορεί να χριστεί σκόρερ.

Στη συνέχεια πάντως ο ρυθμός ήταν αρκετά κακός και ο Άρης δεν κατάφερε να κάνει κάποια μεγάλη ευκαιρία, με αποτέλεσμα να μην αλλάξει το σκορ και ο ΠΑΟΚ να πάρει μια ακόμη νίκη, στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Oι συνθέσεις των ομάδων

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι - Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ρ. Σοάρες – Ντόουγκλας, Σβαμπ – Νάρεϊ, Κωνσταντέλιας, Α. Ζίβκοβιτς - Ολιβέιρα

Άρης (Άλαν Πάρντιου): Κουέστα - Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν - Νταρίντα, Ετέμπο, Ματέο Γκαρσία - Ιτούρμπε, Μαντσίνι, Γκρέι