Facebook Pixel Ολυμπιακός - Τσο Γκεν-Σουνγκ: "Φορ-killer για Ολυμπιακό - Πουλάει ακριβά, μεγαθήριο στην Ασία - Προτάθηκε σε 2η ελληνική ομάδα"!
Ποδόσφαιρο
| 2023-01-07 10:00:00

"Φορ-killer για Ολυμπιακό - Πουλάει ακριβά, μεγαθήριο στην Ασία - Προτάθηκε σε 2η ελληνική ομάδα"!

του Γιώργου Κτενά
"Φορ-killer για Ολυμπιακό - Πουλάει ακριβά, μεγαθήριο στην Ασία - Προτάθηκε σε 2η ελληνική ομάδα"!

"Θα κάνει τη διαφορά στην Ελλάδα" - Διώχνει δύο παίκτες από το Λιμάνι. Ποιος είναι ο Νοτιοκορεάτης επιθετικός που εξετάζουν πολύ σοβαρά οι Πειραιώτες, ποια τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά, τι έκανε στο Μουντιάλ, η σύγκριση με τον Ουί-Τζο και γιατί η ενδεχόμενη άφιξή του θα προκαλέσει... ντόμινο.

Ολυμπιακός: Με με τον διεθνή Νοτιοκορεάτη Τσο Γκεν-Σουνγκ, της Τζέονμπουκ (έχει συμβόλαιο μέχρι το 2025), έχουν συνδεθεί οι Πειραιώτες, καθώς εξετάζουν το ενδεχόμενο της απόκτησης σέντερ φορ που θα πλαισιώσει τούς Γιουσέφ Ελ Αραμπί και Σεντρίκ Μπακαμπού.

Πρόκειται για Νοτιοκορεάτη σέντερ φορ, ο οποίος αυτή τη στιγμή παίζει στη χώρα του με τη φανέλα της Γέονμπουκ. Πάντως, στο πρόσφατο Μουντιάλ ανέβασε κατακόρυφα τις μετοχές του, αφού ήταν το βασικό φορ, σκοράροντας και δύο τέρματα κόντρα στην Γκάνα!  Η χρηματιστηριακή του αξία υπολογίζεται στα 2,5 εκατ. ευρώ, ενώ βρίσκεται στα ραντάρ της Σέλτικ. Κοινώς, είναι... κλάσεις ανώτερος από τον Ουί Τζο και είναι δεδομένο πως εάν γίνει κάτοικος Πειραιά, θα αποχωρήσει ο συμπατριώτης του με τον οποίο έτσι και αλλιώς παίζουν στην ίδια θέση και ενώ υπάρχουν ήδη οι Μπακαμπού και Ελ Αραμπί.

Συνολικά στην καριέρα του έχει προλάβει να πετύχει 51 γκολ και να μοιράσει 16 ασίστ σε 136 αγώνες, ενώ το μόνο του... μειονέκτημα είναι πως δεν έχει φύγει ποτέ από την Νότια Κορέα. Ο δανεισμός του στην Γεονμπούκ από την Σανγκμού δεν είναι γνωστό πότε λήγει, ωστόσο εάν καταθέσει πρόταση ο Ολυμπιακός θα αποκτήσει δεδομένα τον Νοτιοκορεάτη διεθνή φορ που μετράει 6 γκολ σε 20 συμμετοχές με την Εθνική του.

Πάντως, για τον Μπακαμπού είναι έντονη η φημολογία ότι θα φτάσει πρόταση. Κάτι ψήνεται για τον Αφρικανό και αν πράγματι επαληθευτούν οι φήμες, τότε στον Ολυμπιακό θα καθίσουν στο τραπέζι και μόνο απίθανο δεν είναι να πορευθούν από  τα μέσα Γενάρη με Ελ Αραμπί και Τσο Γκε Σουνγκ ως τις βασικές λύσεις για την επίθεση!

Το sportdog επικοινώνησε με τον Δημήτρη Σιώρη, τον μοναδικό Έλληνα δημοσιογράφο που γνωρίζει τόσο καλά το ποδόσφαιρο στη Νότια Κορέα, προκειμένου να μας ενημερώσει για την αξία του.

"Τον είχα προτείνει στον ΟΦΗ - Αφήνει πάγκο τον Ουί Τζο - Τουλάχιστον 3-4 εκατ. για τον killer"

Δημήτρη, γνωρίζει την περίπτωση του Τσο;

"Τον παρακαλουθώ εδώ και πολύ καιρό - Μάλιστα, κάποτε τον είχα προτείνει σε άνθρωπο που είναι κοντά στον ΟΦΗ, ως περίπτωση που άξιζε, αλλά δεν είχε προχωρήσει το θέμα του".

Πες μου δύο πράγματα για εκείνον.

"Αρχικά έπαιζε στη Β΄ Εθνική, μετά πήγε φαντάρος για 1,5 χρόνο, έκανε  μισή σεζόν Α Εθνική και φέτος έχει βάλει 17-18 γκολ. Είναι δυνατός στο κεφάλι αλλά και δυνατό παιδί γενικά, έχει το σουτ, είναι ο μελλοντικός επιθετικός της Εθνικής, που θα αφήσει στον πάγκο τον Ουί Τζο".

Τι μαθαίνεις για την περίπτωσή του;

"Είχε γραφτεί για Σέλτικ. Η Τζέονμπουκ πουλάει ακριβά, είναι μεγαθήριο στην Ασία, πιστεύω θα ζητήσει τουλάχιστον 3 -4 εκατ. ευρώ. Η αγορά της Κορέας έχει παίκτες, πουλάει, πηγαίνουν κυρίως στη Γερμανία, αλλά και αλλού στην Ευρώπη. Αλλά έχουν μπλεγμένα δικαιώματα και δυσκολεύονται να προσαρμοστούν. Πάντως είναι killer, δεν συζητάμε αν κάνει τη διαφορά στην Ελλάδα".

 

**** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έλληνας των 2 εκατομμυρίων στη τελική λίστα Μίτσελ - Τριπλή αποχώρηση σε χαφ, εξτρέμ και φορ!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags