Facebook Pixel Λαμία - ΠΑΟΚ: "Ασπρόμαυρη" μαγεία και στη Λαμία! - Χωρίς φρένα ο ΠΑΟΚ - "Πάρτι" με 3άρα και έπιασε την ΑΕΚ! (Vid)
Ποδόσφαιρο
| 2023-01-07 21:31:00

Ασπρόμαυρη μαγεία και στη Λαμία! - Χωρίς φρένα ο ΠΑΟΚ - "Πάρτι" με 3άρα και έπιασε την ΑΕΚ (Vid)

του Λάζαρου Γεωργίδη
Ασπρόμαυρη μαγεία και στη Λαμία! - Χωρίς φρένα ο ΠΑΟΚ - "Πάρτι" με 3άρα και έπιασε την ΑΕΚ (Vid)

Ο Δικέφαλος του Βορρά πανηγύρισε ακόμα μία νίκη, την έκτη στα τελευταία επτά παιχνίδια του στη Super League, με 3-0 επί της Λαμίας και ισοβαθμεί με την Ένωση στη 2η θέση της βαθμολογίας.

Δίχως να αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα, ο ΠΑΟΚ πέρασε με 3-0 από τη Λαμία και πλέον "συγκατοικεί" με την ΑΕΚ στη 2η θέση της κατάταξης.

Οι Θεσσαλονικείς "καθάρισαν" το ματς από νωρίς, καθώς προηγήθηκαν 2-0 με γκολ των Ολιβέιρα (13') και Ντάντας (27'). Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ έκανε διαχείριση των δυνάμεών του, με τον Ζίβκοβιτς να κάνει το τελικό 3-0 στο 59'.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είδε την ομάδα του να παίρνει μία ακόμα νίκη παρά το γεγονός ότι ξεκούρασε βασικούς παίκτες και εφάρμοσε rotation. Οι Ντάντας, Νάσμπεργκ δραστηριοποιήθηκαν μετά από καιρό και άφησαν θετικές εντυπώσεις.

Μοναδικό μελανό σημείο για τον Δικέφαλο ήταν ο τραυματισμός του Μουργκ, που τον ανάγκασε να αποχωρήσει μόλις στο 8ο λεπτό.

Το παιχνίδι

Ο ΠΑΟΚ ήταν το απόλυτο αφεντικό της αναμέτρησης στο πρώτο ημίχρονο και το γεγονός ότι κατάφερε να προηγηθεί νωρίς, απλοποίησε πάρα πολύ τα δεδομένα για τον Δικέφαλο ενόψει της συνέχειας. Στο 13' ο Νάρεϊ έμεινε ολομόναχος μετά από εκτέλεση κόρνερ και πλάσαρε στην κίνηση. Η μπάλα κόντραρε στον Ολιβέιρα, ο οποίος έστω και... κατά λάθος χρίστηκε σκόρερ, ανοίγοντας το σκορ για τον Δικέφαλο του Βορρά.

Ο Ντάντας ήταν δραστήριος στο πρώτο 45λεπτο και έφτασε κοντά στο γκολ με σουτ που πέρασε άουτ στο 18', προτού βρει δίχτυα λίγα λεπτά αργότερα. Στο 27' ο Νάρεϊ γύρισε την μπάλα από τα αριστερά, η άμυνα της Λαμίας αδράνησε ξανά και ο Ντάντας έκανε το 2-0 με όμορφο δεξί πλασέ μέσα από τη μεγάλη περιοχή.

Το ματς έγινε "ροντέο" στο 29', με δύο τεράστιες ευκαιρίες μέσα σε δευτερόλεπτα. Ο Μπεχαράνο έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του ΠΑΟΚ με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ. Στη συνέχεια της φάσης ο Δικέφαλος βγήκε στην αντεπίθεση, με τον Κωνσταντέλια να δίνει... έτοιμο γκολ στον Νάρεϊ, αλλά αυτόν να αστοχεί με πλασέ από τη μικρή περιοχή!

Στο 43' ήταν η σειρά του ΠΑΟΚ να "σημαδέψει" το οριζόντιο δοκάρι σε σουτ του Ολιβέιρα εντός μεγάλης περιοχής μετά από ωραία μπαλιά του Ζίβκοβιτς στην πλάτη της άμυνας.

Ο ΠΑΟΚ έριξε ρυθμό στο δεύτερο μέρος, επιχειρώντας να κάνει διαχείριση του σημαντικού προβαδιδίσματος που είχε εξασφαλίσει. Οι Θεσσαλονικείς πέτυχαν να "σβήσουν" το ματς, κρατώντας την μπάλα και μην επιτρέποντας στη Λαμία να τους απειλήσει. Εντούτοις, η ομάδα του Λουτσέσκου βρήκε τρίτο γκολ, και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ άλλαξαν εξαιρετικά την μπάλα από τα αριστερά και την μετέφεραν στη δεξιά πλευρά. Ο Λύρατζης τροφοδότησε τον Ζίβκοβιτς, αυτός έκανε διαδοχικές προσποιήσεις στην περιοχή της Λαμίας και στη συνέχεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με αριστερό πλασέ, για το 3-0 στο 58ο λεπτό.

Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε του αγώνα, με τους «ασπρόμαυρους» να φτάνουν τις πέντε νίκες στα έξι τελευταία παιχνίδια τους και να πιάνουν την ΑΕΚ στη δεύτερη θέση της κατάταξης. Από την άλλη, η ομάδα του Σάββα Παντελίδη έφτασε τα επτά ματς μακριά από το «τρίποντο» (δυο ισοπαλίες, πέντε ήττες) κι είναι ορατός ο κίνδυνος του υποβιβασμού. 

Οι συνθέσεις:  

ΛΑΜΙΑ (Σάββας Παντελίδης): Γκαραβέλης (37’ Σαράνοφ), Τζανετόπουλος, Τζανδάρης, Νούνιες, Ντε Βινσέντι (60’ Μαρτίνεθ), Βέργος, Σιμόν (46’ Γκοράνοβ), Μπεχαράνο, Ρόμανιτς (66’ Τσιλούλης), Κορνέζος (65’ Αντέτζο), Βασιλαντωνόπουλος.  

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Λύρατζης (79’ Σάστρε), Ινγκασον, Νάσμπεργκ, Ράφα Σοάρες, Ντάντας (80’ Φιλίπε Σοάρες), Αουγκούστο, Μουργκ (8’ Νάρεϊ), Α. Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (70’ Μπίσεσβαρ), Ολιβέιρα (70’ Τόμας)  

 
 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags