Facebook Pixel ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: Κόλαση μέσα στον ΝΑΟ! Πρωταθληματική αντεπίθεση με... εμπρηστή Πινέδα (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2023-01-08 21:46:00

Κόλαση μέσα στον ΝΑΟ! Πρωταθληματική αντεπίθεση η ΑΕΚ με... εμπρηστή Πινέδα (ΒΙΝΤΕΟ)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Κόλαση μέσα στον ΝΑΟ! Πρωταθληματική αντεπίθεση η ΑΕΚ με... εμπρηστή Πινέδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ένωση δυσκολεύτηκε κόντρα στον Παναθηναϊκό, αλλά με γκολ του Μεξικανού πήρε τη νίκη και έσπασε το φετινό του αήττητο. Στις καθυστερήσεις του αγώνα έχασε πέναλτι με τον Γκαρσία.

Στις νίκες επέστρεψε η ΑΕΚ μετά την ήττα στα Γιάννινα! Η Ένωση, μέσα στην... κόλαση της Νέας Φιλαδέλφειας, επικράτησε δύσκολα του Παναθηναϊκού, με γκολ του Όρμπελιν Πινέδα. Οι γηπεδούχοι έχασαν και πέναλτι στις καθυστερήσεις με τον Μπρινιόλι να αποκρούει την εκτέλεση του Γκαρσία. Έτσι οι «κιτρινόμαυροι» έσπασεαν το αήττητο του Τριφυλλιού, έφτασαν στους 38 βαθμούς και πλησίασαν εκ νέου τους πρωτοπόρους «πράσινους» που έμειναν στους 42.

Οι συνθέσεις

Λίγες αλλαγές είχε η 11άδα της ΑΕΚ σε σχέση με το ματς στα Γιάννινα. Παρότι ο Ρότα μπήκε στην αποστολή, επειδή έκανε μόνο μία προπόνηση, ο Ματίας Αλμέιδα προτίμησε να τον προφυλάξει. Ο Αργεντινός διατήρησε τον Σιντιμπέ στα δεξιά της άμυνας, ενώ επέστρεψε και ο Σιμάνσκι (που ήταν τιμωρημένος με τον ΠΑΣ) στο κέντρο (με τον Φερνάντες να μην ξεκινά βασικός). Την εστία υπερασπίστηκε ο Αθανασιάδης, με τους Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, να αποτελούν την τετράδα των μετόπισθεν, από δεξιά προς τα αριστερά. Ο Σιμάνσκι είχε ρόλο κόφτη στα χαφ, έχοντας τον Πινέδα αριστερά, τον Άμραμπατ δεξιά και τον Γιόνσον στην κορυφή του ρόμβου, με τον Αραούχο και τον Γκαρσία στην επίθεση.

Από πλευράς Παναθηναϊκού, η σύνθεση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε έκπληξη, με τους Κουρμπέλη και Βέρμπιτς βασικούς, αλλά τον Τσέριν στον πάγκο. Ο Μπρινιόλι ήταν τερματοφύλακας με τους Χουάνκαρ, Μάγκνουσον, Σένκλεφελντ και Κώτσιρα στην άμυνα και τους Κουρμπέλη, Ρούμπεν στη μεσαία γραμμή. Μπροστά τους έπαιξαν οι Παλάσιος, Βέρμπιτς, Μπερνάρ και στην κορυφή ο Σπόραρ.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Πινέδα (90' Φερνάντες), Άμραμπατ (81' Τσούμπερ), Αραούχο (99' Μήτογλου), Γκαρσία.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Κώτσιρας (89' Βαγιαννίδης), Πέρεθ (89' Τσόκαϊ), Κουρμπέλης (70' Ιωαννίδης), Μπερνάρ, Παλάσιος, Βέρμπιτς (56' Τσέριν), Σπόραρ.

Φτωχό το πρώτο ημίχρονο

Στα πρώτα λεπτά η αναμέτρηση στερήθηκε καλού ρυθμού, λόγω της καθυστέρησης της σέντρας εξαιτίας της αποπνικτικής ατμόσφαιρας που δημιουργήθηκε από τα καπνογόνα κατά την είσοδο των ομάδων αφενός και του συντηρητικού τρόπου που έπαιζαν οι δύο ομάδες αφετέρου. Η ΑΕΚ περίμενε να εκβιάσει το λάθος του Παναθηναϊκού στη μεσαία γραμμή, ο οποίος έμοιαζε να έχει πιο συμπαγή και αμυντικό προσανατολισμό και να μην κάνει παρακινδυνευμένες κινήσεις. Συν τοις άλλοις ένας μικροτραυματισμός του Χατζισαφί έφερε ολιγόλεπτη διακοπή με αποτέλεσμα να... παγώσει περισσότερο η κατάσταση και για αρκετή ώρα οι ποδοσφαιρόφιλοι δεν είδαν κάποια αξιόλογη στιγμή, πέρα από γεμίσματα και κόντρες, όπως του Βέρμπιτς, στο 20'.

Η Ένωση έδειχνε νευρικότητα και αδυναμία να φέρει με οργανωμένες ενέργειες τη μπάλα στην περιοχή του «Τριφυλλιού», το οποίο φύλαγε καλά τα μετόπισθέν του και περιόρισε πολύ καλά Γκαρσία και Αραούχο! Στο 33', στο πρώτο κόρνερ που κέρδισαν οι «κιτρινόμαυροι», η μπάλα έφτασε στον Αραούχο, μέσα στο κουτί, αλλά το σουτ κόντραρε στον Μάγκνουσον. Εφτά λεπτά αργότερα ο Γκαρσία σέντραρε από αριστερά για τον Πινέδα, το σουτ του οποίου κόντραρε στον Χουάνκαρ.

Ο Πινέδα έλυσε τον Γόρδιο Δεσμό

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι μπήκαν με διάθεση να πιέσουν ψηλά και για δέκα λεπτά αύξησαν την παρουσία τους στα καρέ των φιλοξενούμενων με κύριο εκφραστή των ενεργειών τον Άμραμπατ. Ο Παναθηναϊκός όμως ήταν αυτός που έκανε τη μεγάλη φάση, η οποία ήταν και η πρώτη στο ντέρμπι. Στο 54' ο Μπερνάρ επωφελήθηκε από τις κόντρες, μπούκαρε στην περιοχή, σούταρε, αλλά ο Αθανασιάδης με εκπληκτική επέμβαση στο δεξί του παραθυράκι κράτησε το μηδέν. Τρία λεπτά αργότερα, η ΑΕΚ απείλησε με κοντινή κεφαλιά του Αραούχο (από γέμισμα του Άμραμπατ), αλλά ήταν πολύ αδύναμη και δεν δυσκόλεψε τον Μπρινιόλι, ενώ το εκτός περιοχής σουτ του Σιμάνσκι στο 66' κόντραρε και έφυγε κόρνερ.

Στο 68' όμως η ΑΕΚ ήταν πιο τυχερή και ίσως η διακοπή εξαιτίας μίας κροτίδας που έσκασε δίπλα στον Μπρινιόλι να επηρέασε την άμυνα του Παναθηναϊκού και να αποσυντονίστηκε! Ο Πινέδα το πήρε πάνω του. Ο Μεξικανός με ωραία ενέργεια από αριστερά, έκανε άνω κάτω την άμυνα των “πρασίνων” και τον Τσέριν και πλάσαρε από δύσκολη γωνία, ανοίγοντας το σκορ. Η «Αγιά Σοφιά» πήρε φωτιά εξαιτίας των καπνογόνων με το παιχνίδι να διακόπτεται εκ νέου και από τα μεγάφωνα να δίνονται οι σχετικές συστάσεις.

Έχασε πέναλτι ο Γκαρσία

Με τον Παναθηναϊκό πίσω στο σκορ, ο Γιοβάνοβιτς έκανε άμεσα αλλαγές, με τον Αλμέιδα να φρεσκάρει επίσης τη μεσοεπιθετική του γραμμή. Η ΑΕΚ συνέχιζε να έχει το πάνω χέρι επιθετικά, ενώ αμυντικά αναχαίτισε κάποιες προσπάθειες των φιλοξενούμενων από τα άκρα. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων η Ένωση είχε καλή στιγμή με τον Φερνάντες να σεντράρει για το κεφάλι του Γκαρσία, η προσπάθεια του οποίου στερήθηκε δύναμης με αποτέλεσμα ο Μπρινιόλι να μπλοκάρει εύκολα.

Η ΑΕΚ έπαιξε με τη φωτιά, αφού παραλίγο να ισοφαριστεί στο 98', όταν ο Ιωαννίδης βγήκε α τετ με τον Αθανασιάδη, αλλά σημάδεψεψε το δοκάρι! Στην αμέσως επόμενη φάση, οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι, σε ανατροπή του Φερνάντες από τον Σένκεφελντ, αλλά ο Μπρινιόλι είπε όχι στον Γκαρσία.

Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το 12ο λεπτό των καθυστερήσεων, με την Ένωση να παίρνει το τρίποντο και να ψαλιδίζει τη διαφορά από το «Τριφύλλι» στους 4 βαθμούς. Ήταν μία νίκη που θα δώσει στην ομάδα του Δικέφαλου αετού τη ψυχολογία, για να χτίσει μία πρωταθληματική αντεπίθεση, αν και με την εικόνα της προβλημάτισε ξανά.  

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags