ΠΑΟΚ: Οι εφτά νίκες στα οχτώ τελευταία παιχνίδια και η συρρίκνωση της διαφοράς στους εφτά βαθμούς από την πρώτη θέση και στους τρεις από την δεύτερη δημιουργούν πολλές προσδοκίες για τον ΠΑΟΚ στη συνέχεια της σεζόν.

Το καίριο ερώτημα βέβαια είναι ποιο είναι το “ταβάνι” των προσδοκιών για φέτος, εάν υπάρχει. Τι μπορεί να διεκδικήσει ο ΠΑΟΚ; Θεωρητικά τα πάντα. Όχι μόνο την δεύτερη θέση και το κύπελλο, αλλά και το πρωτάθλημα. Υπάρχει από την αρχή της σεζόν μία διαμορφωμένη κατάσταση στην κορυφή, αλλά είναι ακόμα ρευστά τα πράγματα, αφού απομένουν πολλά ματς μαζί με τα πλέι οφ.

Είναι σημαντικό να επισημάνουμε πως στο νικηφόρο σερί οι παίκτες του ΠΑΟΚ, έχοντας μείνει πίσω στην διεκδίκηση της πρώτης θέσης, έπαιζαν ελεύθερα. Τι χρειάζεται, λοιπόν, για να ανταπεξέλθουν στην πίεση του πρωταθλητισμού;

Κατά την άποψή μου, το κρίσιμο ζήτημα είναι η αλλαγή των συσχετισμών με την χειμερινή μεταγραφική ενίσχυση του ΠΑΟΚ (χωρίς να γίνει καμία πώληση), ώστε αυτή η καλά δουλεμένη ομάδα του Λουτσέσκου να αποκτήσει πιο ενεργό και αποφασιστικό ρόλο στην διεκδίκηση ακόμα και του τίτλου.

Η αρχή έγινε με την προσθήκη του Τάισον. Είναι μεγάλη κλάση ο 34χρονος Βραζιλιάνος, έκανε σπουδαία πράγματα στην Μέταλιστ και στην Σαχτάρ στην Ουκρανία. Και μόνο το γεγονός ότι έπαιξε στην Εθνική Βραζιλίας τα λέει όλα. Αν είναι ο Τάισον που γνωρίζαμε από το παρελθόν μπορεί να κάνει την διαφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα και να ανεβάσει τα μεσοεπιθετικά στάνταρ του ΠΑΟΚ σε άλλα επίπεδα. Αποτελεί, όμως, ερωτηματικό, λόγω της ηλικίας του.

Σε κάθε περίπτωση για να διεκδικήσει ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα δεν αρκεί ο Τάισον. Χρειάζεται οπωσδήποτε και έναν σέντερ φορ ακόμα, έναν “κίλερ” μπροστά. Γιατί όντως ο Ολιβέιρα εμφανίζει πολύ καλύτερο πρόσωπο, σε σχέση με την αρχή της σεζόν, αλλά δεν αρκεί αυτό. Ο Τόμας ακόμα και ως εναλλακτική είναι μάλλον ουτοπικό να πιστεύει κανείς ότι μπορεί να σε οδηγήσει σε κούρσα πρωταθλητισμού.

Συμπερασματικά, η μεταγραφική ενίσχυση από δω και πέρα θα κρίνει και το “ταβάνι” των στόχων του ΠΑΟΚ. Απαιτείται υπέρβαση. Διότι, δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι τουλάχιστον στην Ελλάδα, είναι πολύ σπάνια έως ανύπαρκτη, η περίπτωση ομάδας, η οποία ήταν τρίτη ή τέταρτη στο τέλος του πρώτου γύρου και τελικά κατάφερε να ανατρέψει τα δεδομένα και να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Πηγή: sfina.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βαρούχας για ντέρμπι: "Δεν πάει άλλο, φτάνει" - ΦΩΤΟ ντοκουμέντο για το πέναλτι Ολυμπιακού! (Vid)