Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Στο χέρι του Ολυμπιακού το πρωτάθλημα - Νικοπολίδης ο Πασχαλάκης - Αν γίνει αυτή η μεταγραφή θα..."
Ποδόσφαιρο
| 2023-01-14 10:00:00

"Στο χέρι του Ολυμπιακού το πρωτάθλημα - Νικοπολίδης ο Πασχαλάκης - Αν γίνει αυτή η μεταγραφή θα..."

του Γιώργου Κτενά
"Στο χέρι του Ολυμπιακού το πρωτάθλημα - Νικοπολίδης ο Πασχαλάκης - Αν γίνει αυτή η μεταγραφή θα..."

Η κίνηση-έκπληξη, ποιοι... κάνουν πλάκα, γιατί δεν φεύγει ο Μασούρας! Οι Πειραιώτες επιστρέφουν στη μάχη του πρωταθλήματος, ετοιμάζονται για τις αλλαγές στο ρόστερ μέχρι τέλη Ιανουαρίου και παράλληλα ο Μίτσελ δουλεύει για να είναι η ομάδα του πανέτοιμη στα πλέι οφ.
 

Ολυμπιακός: Σε όλη την επικαιρότητα των Ερυθρόλευκων αναφέρθηκε μέσω του sportdog.gr ο Μιχάλης Μαχαίρας, δημοσιογράφος που γνωρίζει άριστα το ρεπορτάζ των Πειραιωτών.

Τι λέει για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, ποιος πρωτοκλασάτος δεν φεύγει από την ομάδα αλλά ποιοι άλλοι δύο είναι στην πόρτα της εξόδου; Πού θα ενισχυθεί η ομάδα και πώς χαρακτηρίζει τον Αλέξανδρό Πασχαλάκη;

Οι απαντήσεις ακολουθούν!

"Στο χέρι τού Ολυμπιακού το πρωτάθλημα - Μεταγραφή-εκπληξη - Αυτός δεν το κουνάει - Χαιρετάει ο..."

Μιχάλη, σε μια κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός έδειξε παλμό, νίκησε τον Ιωνικό και τον Βόλο και συνεχίζει σε τροχιά πρωταθλητισμού. Πιστεύεις ότι φέτος μπορεί να διατηρήσει τον τίτλο του;

«Το έχω γράψει πολλές φορές, το πιστεύω ακράδαντα. Το πρωτάθλημα έχει μέλλον ακόμη. Ο Ολυμπιακός επικράτησε στη Νίκαια επί του Ιωνικού, έριξε «τεσσάρα» στον Βόλο, όμως αυτό που με ενθουσιάζει αρκετά είναι η εικόνα που δείχνει μεσοεπιθετικά. Ακόμη και αμυντικά, το δίδυμο Ντόι-Παπασταθόπουλος δείχνει πως έχει «δέσει» και μαζί με τον Πασχαλάκη που εμφανίζεται ως «κέρβερος», διατηρείται το «μηδέν» στην άμυνα. Είμαι αισιόδοξος για τίτλο, είναι στο χέρι του Ολυμπιακού το αν θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα μέχρι το τέλος. Σίγουρα, υπάρχει ενθουσιασμός και συσπείρωση στις τάξεις των φιλάθλων».

Κυρίαρχο ζήτημα αυτό το διάστημα είναι οι μεταγραφές - Αρχικά πού βλέπεις αποχωρήσεις από το ρόστερ (για παράδειγμα Ρεάμπτσιουκ, Μασούρας), που σε κάθε περίπτωση επηρεάζουν και τις ελεύσεις.

«Σχετικά με τον Μασούρα δύσκολα θα αποτελέσει παρελθόν τον Γενάρη. Οι πληροφορίες μου αυτό λένε. Ο Ρέαμπτσιουκ απ’ την άλλη πλευρά, έχει προτάσεις από ομάδες του εξωτερικού (όπως από Ιταλία, Γαλλία) και θεωρώ αρκετά πιθανό να αποτελέσει παρελθόν. Όμως, ο Ολυμπιακός έχει δουλέψει για άμεση αντικατάσταση, με τον Λάτο και τον Σουάζο να εμφανίζονται ως «φαβορί» (ειδικά ο δεύτερος, μιας και ο πρώτος θέλει να μείνει στην Ισπανία). Για το άκρο της άμυνας, υπάρχει και μια… έκπληξη που αν γίνει πράξη, θα ενθουσιαστεί ο κόσμος. Τέλος, προβλέπω αποχώρηση του Σισέ καθώς βρίσκεται εκτός ομάδας και γενικά το «γυαλί» έχει ραγίσει».

"Εκεί θα έρθουν παίκτες - Νέος Νικοπολίδης ο Πασχαλάκης - Φεύγει και ο Βατσλίκ"
 

Πού να περιμένουμε να έρθουν παίκτες και ποια ονόματα υπάρχουν για κάθε θέση;

«Νομίζω στο άκρο της άμυνας θα γίνει μεταγραφή, ίσως και σέντερ φορ, αν και δε δίνω πολλές πιθανότητες γι’ αυτό. Μεσοεπιθετικά προσφέρουν οι Χάμες, Μπιέλ, Φορτούνης, αλλά και οι Μπακαμπού-Ελ Αραμπί έχουν πάρει το όπλο τους. Υπερπολύτιμοι για την ανατροπή…»

Υπάρχουν φτασμένοι ποδοσφαιριστές στο ρόστερ τού Ολυμπιακού που έχουν ένα περίεργο στάτους αυτή τη στιγμή στην ομάδα: Από τον Κούντε μέχρι τον Σισέ και τον Βατσλίκ. Τι ακριβώς ισχύει με τις περιπτώσεις του;

«Όπως ανέφερα παραπάνω, δίνω λιγοστές ελπίδες στον Σισέ να παραμείνει ως το καλοκαίρι. Θεωρώ πως το «γυαλί» έχει ραγίσει. Ο Κούντε αποτελεί παρελθόν, ο Σενεγαλέζος θα φέρει πρόταση και λογικά θα έχουμε συμφωνία, αρκεί να ικανοποιηθεί κι η πλευρά των Πειραιωτών. 

Όσο για τον Βατσλίκ, θεωρώ πως θα στηριχθεί Ελληνικό δίδυμο τερματοφυλάκων, μιας και ο Πασχαλάκης αποδεικνύεται «λίρα εκατό». Για όσους γενικά με διαβάζουν, είμαι μεγάλος «φαν» του Πασχαλάκη και θεωρώ πως θα πετύχει στον Ολυμπιακό. Έχει την ωριμότητα, το ταλέντο και την όρεξη για δουλειά, ώστε να γίνει «νέος Νικοπολίδης» στα μάτια των οπαδών. Άρα, το καλοκαίρι ενδεχομένως ο Βατσλίκ να πει αντίο, σε μία αποχώρηση που δε θα «πονέσει» τους «ερυθρόλευκους». 

Χάμες, Φορτούνης και Ιν-Μπομ έχουν αλλάξει μεσοεπιθετικά τον Ολυμπιακό και είναι μέσα στα επτά από τα εννιά γκολ της ομάδας, στα τελευταία τρία ματς. Ποια είναι η καλύτερη/παραγωγικότερη 11άδα για εσένα αυτή τη στιγμή;

«Όπως εύστοχα γράφτηκε, οι εν λόγω παίκτες είναι πρωταγωνιστές στην έως τώρα πορεία του Ολυμπιακού, για την προσπάθεια ανατροπής της κατάστασης στο φετινό πρωτάθλημα. 

Μπορώ να αναφέρω πολλά για την μεσοεπιθετική γραμμή του Θρύλου, η οποία θα κάνει… πλάκα, στην καλή της μέρα σε κάθε αντίπαλο! Θέλω να δω τους παίκτες αυτούς να «μασάνε» σίδερα στα ντέρμπι, κι ειδικά στα play off, όπου εκεί θα παιχτεί ουσιαστικά ο τίτλος. 

Ως προς την ενδεκάδα θεωρώ τον Πασχαλάκη ιδανικό στην εστία, έχει την εμπειρία και τη σταθερότητα που χρειάζεται. Στα άκρα της άμυνας βλέπω τον Ροντινέι με τη μεταγραφή που προβλέπεται να έρθει (και τον Μαρσέλο έτοιμο να βοηθήσει). Ενώ ως δίδυμο στόπερ μου αρέσει ο Ντόι με τον Παπασταθόπουλο, οι οποίοι δείχνουν σταθερότητα. Ο νεαρός ειδικά έχει αρπάξει την ευκαιρία απ’ τα μαλλιά. Και μπράβο του.

Για τον άξονα θεωρώ πως οι Εμβιλά – Χουάνγκ είναι ό,τι καλύτερο, ενώ επιθετικά η τριάδα Μπιέλ, Χάμες, Φορτούνης με φορ τον Μπακαμπού ή τον Ελ Αραμπί (καλύτερα να μπαίνει αλλαγή ο Μαροκινός) είναι αρκετά παραγωγική. Το αποδεικνύουν στο χορτάρι άλλωστε…». 

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χώρισαν Πασχαλάκης-Παπαδοπούλου - Αυτός ήταν ο λόγος - "Πιο μάγκικο πρωτάθλημα φέτος από ΠΑΟΚ"!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags