Facebook Pixel "Μπλόκο" Μανδά στην Τούμπα! Ο ΟΦΗ κράτησε μακρυά τον ΠΑΟΚ από κορυφή
Ποδόσφαιρο
| 2023-01-14 21:53:00

"Μπλόκο" Μανδά στην Τούμπα! Ο ΟΦΗ κράτησε μακρυά τον ΠΑΟΚ από κορυφή

του Λάζαρου Γεωργίδη
"Μπλόκο" Μανδά στην Τούμπα! Ο ΟΦΗ κράτησε μακρυά τον ΠΑΟΚ από κορυφή

Λευκή ισοπαλία στην αναμέτρηση. Πολλές χαμένες ευκαιρίες από τις δύο ομάδες. Ακυρώθηκε γκολ του Αουγκούστο.

Συγκλονιστικό παιχνίδι έγινε στην Τούμπα! ΠΑΟΚ και ΟΦΗ αναδείχτηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα σε μία αναμέτρηση που απέκτησε εξαιρετικό σασπένες στα τελευταία λεπτά, όπου οι γηπεδούχοι πίεσαν για το γκολ που θα έδινε τη νίκη, η οποία δεν ήρθε ποτέ. Έχασαν σημαντική ευκαιρία με τον Ολιβέιρα, στάθηκαν όμως και τυχεροί γιατί στην τελευταία φάση οι Κρητικοί είχαν δοκάρι.

Ο ΠΑΟΚ πέρασε έστω και προσωρινά τον Ολυμπιακό στην 3η θέση με 36 βαθμούς. Κυρίως όμως με αυτό το στραβοπάτημα απέτυχε να αυξήσει περισσότερο την πίεση στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ που είναι οι διεκδικητές του τίτλου, μέχρι στιγμής. Ο ΟΦΗ είναι 11ος με 16 πόντους.

Οι συνθέσεις

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου επανέφερε στο αρχικό σχήμα τους ποδοσφαιριστές που ξεκούρασε στη ρεβάνς με την Καλαμάτα. Ο Κοτάρσκι υπερασπίστηκε την εστία, με τους Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκη, Ράφα Σοάρες, να αποτελούν την αμυντική τετράδα από δεξιά προς τα αριστερά. Στα χαφ τοποθετήθηκαν Ντούγκλας και Σβαμπ, ενώ ο Κωνσταντέλιας έπαιξε πιο μπροστά τους σε ρόλο επιτελικού. Οι Αντρίγια Ζίβκοβιτς και Νάρεϊ αγωνίστηκε στις πλευρές, ενώ στην κορυφή της επίθεσης έπαιξε ο Νέλσον Ολιβέιρα. Από πλευράς ΟΦΗ, ο Βάλντας Νταμπράουσκας δεν υπολόγιζε σε Μαρινάκη και Καμάου, ενώ στη σύνθεση επεφύλαξε μία έκπληξη, αφού ο Μπαλογιάννης αγωνίστηκε ως δεύτερος επιθετικός αντί του Νέιρα δίπλα στον Ντικό.

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι – Σάστρε (73' Βιεϊρίνια), Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες (65' Μπράντον Τόμας) – Σβαμπ (73' Ντάντας), Αουγκούστο - Νάρει, Κωνσταντέλιας, Ζίβκοβιτς – Ολιβέιρα

ΟΦΗ (Νταμπραουσκας): Μαντάς, Βούρος, Πασαλίδης, Διαμαντής, Ντιουσέ, Μεγιάδο (56' Νέιρα), Λάρσον, Θοράρινσον, Τοράλ, Μπαλογιάννης, Ντικό.

Το ματς

Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε πολλές φάσεις παρότι ο ΠΑΟΚ μπήκε φουριόζος, κάτι που φάνηκε από το γεγονός, ότι είχε δοκάρι με τον Ολιβέιρα, στο 2', παρά το γεγονός, ότι ο Πορτογάλος ήταν οφσάιντ και η φάση ήταν μη γενόμενη. Έδειξε μία διάθεση από πλευράς Θεσσαλονικιών, οι οποίοι όμως δεν μπορούσαν να βρούνε λύσεις, για να ξεκλειδώσουν την άμυνα του ΟΦΗ. Οι τελικές ήταν λιγοστές αφού οι Κρητικοί αμύνονταν εξαιρετικά και μάλιστα ήταν απειλητικοί σε μερικές στιγμές.

Στο 14' ο Ντίκο βγήκε στην αντεπίθεση και απείλησε με σουτ από δύσκολη θέση, ενώ η πρώτη καταγεγγραμένη καλή στιγμή των γηπεδούχων ήταν στο 21' με τον Κωνσταντέλια να αποτυχάνει να νικήσει τον Μαντά. Στο 32' οι Ηρακλειώτες έχασαν άλλη μία σημαντική στιγμή με τον Ντίκο να αδειάζει τον Ίνγκασον και να σουτάρει, αλλά ο Κοτάρσκι απέκρουσε εντυπωσιακά, κρατώντας το μηδέν.

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ αύξησε την πίεσή του, με σκοπό να κλέβει μπάλες ψηλά και να επιχειρεί σουτ. Οι προσπάθειες όμως του Νάρεϊ στο 48' και του Ολιβέιρα στο 54' υστερούσαν στο εκτελεστικό κομμάτι. Η μεγάλη όμως στιγμή που χάθηκε, ήταν αυτή στο 55'. Ο Κωνσταντέλιας σέντραρε, ο Πασαλίδης απομάκρυνε άσχημα, η μπάλα έφτασε στον Νάρεϊ, το σουτ του οποίου δεν βρήκε στόχο.

Ο ΠΑΟΚ βρήκε δίχτυα στο 66' με τον Αουγκούστο, αλλά δεν μέτρησε το γκολ, καθώς ο Σάστρε ήταν οφσάιντ στην αρχή της φάσης. Στη συνέχεια ο Λουτσέσκου έκανε αλλαγές (Βιεϊρίνια-Ντάντας) για να πιέσει περισσότερο για το γκολ που θα έδινε τη νίκη. Στο 75' έχασε ξανά μεγάλη ευκαιρία με τον Ολιβέιρα να μη μπορεί να νικήσει τον Μανδά, αλλά ούτε η έμπνευση του Βιεϊρίνια στο 78'. Μάλιστα οι γηπεδούχοι έχασαν τη συγκέντρωσή τους και έφαγαν φάση από τον ΟΦΗ, τρία λεπτά αργότερα. Ο Ντίκο όμως δεν μετουσίωσε σε γκολ την πάσα του Νέιρα και σούταρε άουτ.

Ο ΠΑΟΚ δυσκολευόταν να δημιουργήσει και να σκοράρει και όσο πλησίαζε η λήξη, τόσο αύξαναν τα νεύρα μεταξύ των ποδοσφαιριστών. Στο τέλος όμως το ματς απέκτησε πολύ ωραίο σασπένς. Στο 88' ο ΠΑΟΚ πολιόρκησε με Ζίβκοβιτς και Βιεϊρίνια την περιοχή, αλλά η κεφαλιά του Αουγκούστο δεν δυσκόλεψε τον Μανδά. Στο 91' όμως ο τερματοφύλακας των Κρητικών έκανε την απόκρουση του αγώνα σε προσπάθεια του Ολιβέιρα. Δύο λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι με τον Περέα. Το 0-0 παρέμεινε μέχρι τέλους με τον ΠΑΟΚ να χάνει την ευκαιρία να μείνει πιο κοντά στους συνδιεκδικητές του τίτλου, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags