Facebook Pixel Ολυμπιακός - Άρης: "Θρύλε γερά, πρωτάθλημα ξανά" - Ο Μασούρας "ξελάσπωσε" τον Ολυμπιακό - Αντεπίθεση για τον τίτλο!
Ποδόσφαιρο
| 2023-01-15 21:26:00

"Θρύλε γερά, πρωτάθλημα ξανά" - Ο Μασούρας "ξελάσπωσε" τον Ολυμπιακό - Αντεπίθεση για τον τίτλο!

του Παναγιώτη Νικολάου
"Θρύλε γερά, πρωτάθλημα ξανά" - Ο Μασούρας "ξελάσπωσε" τον Ολυμπιακό - Αντεπίθεση για τον τίτλο!

Νίκη-χρυσάφι για τους Πειραιώτες με 1-0 επί του Άρη! Αν και δυσκολεύτηκε, ο Ολυμπιακός είδε τον Μασούρα να γίνεται "χρυσή" αλλαγή και να του χαρίζει το τρίποντο στο ντέρμπι του Φαλήρου, μειώνοντας προσωρινά την απόσταση από τον Παναθηναϊκό στους 4 βαθμούς.

Ολυμπιακός - Άρης: Το κλίμα έχει γυρίσει για τα καλά στον Ολυμπιακό και οι οπαδοί του βλέπουν ότι η ομάδα αντεπιτίθεται για την κατάκτηση του τίτλου, την οποία "ζήτησαν" με συνθήματα στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Παρά το γεγονός ότι ζορίστηκε από τον εξαιρετικό Άρη και "πέταξε" το πρώτο ημίχρονο, η ομάδα του Μίτσελ πήρε το ντέρμπι με 1-0 χάρη σε γκολ του Μασούρα στο 46', λιγότερο από ένα λεπτό μετά την είσοδό του στο παιχνίδι!

Ο Άρης "μπλόκαρε" όλα τα επιθετικά ατού των Πειραιωτών στο πρώτο ημίχρονο και έδειξε ικανός για τη ζημιά στο Φάληρο, πετυχαίνοντας μάλιστα και γκολ που ακυρώθηκε από το VAR με τον Νταρίντα (43').

Η είσοδος του Μασούρα και το γκολ του διεθνούς άσου άλλαξαν τα δεδομένα στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό να κυριαρχεί στο δεύτερο ημίχρονο, να μην απειλείται και να έχει αρκετές φάσεις για να πετύχει δεύτερο γκολ.

Η νίκη στο ντέρμπι έφερε τον Ολυμπιακό στην 3η θέση και -προσωρινά- σε απόσταση 4 βαθμών από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό και άφησε τον Άρη στην 5η θέση.

Έτσι παρατάχθηκαν

Με 4-2-3-1 και την κλασική ενδεκάδα των τελευταίων αγώνων παρέταξε ο Μίτσελ τον Ολυμπιακό. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Πασχαλάκης, με τους Ροντινέι, Παπασταθόπουλο, Ντόι και Ρέαμπτσιουκ στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά. Εμβιλά και Χουάνγκ έπαιξαν στον άξονα, ενώ η τριάδα των Χάμες, Ροντρίγκες, Φορτούνη και Μπιέλ πλαισίωσε τον σέντερ φορ, Μπακαμπού.

Ο Άλαν Πάρντιου εφάρμοσε σύστημα 4-3-3 για τον Άρη, έχοντας τον Κουέστα στην εστία, τους Μπράμπετς και Φαμπιάνο ως κεντρικό αμυντικό δίδυμο, τον Οντουμπάτζο σε ρόλο δεξιού μπακ και τον Μαζικού στα αριστερά. Ετέμπο, Νταμπό και Νταρίντα συνέθεσαν την τριάδα στον άξονα. Ο Μαντσίνι έπαιξε στο αριστερό άκρο της επίθεσης, ο Γκαρσία στο δεξί και ο Γκρέι στην κορυφή.

Το ματς

Η στόχευση των δύο ομάδων έγινε εμφανής από το πρώτο λεπτό. Ο Ολυμπιακός είχε στην κατοχή του την μπάλα και προσπαθούσε να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα με συνδυασμούς και κάθετες πάσες, ενώ πίεζε ψηλά όταν την έχανε, με στόχο την άμεση ανάκτησή της. Από την πλευρά του ο Άρης έδωσε χώρο στους Πειραιώτες και επιχείρησε να χτυπήσει στην αντεπίθεση με γρήγορες μεταβάσεις. Υπό αυτό το πρίσμα, οι... κερδισμένοι του πρώτου ημιχρόνου ήταν ξεκάθαρα οι Θεσσαλονικείς καθώς περιόρισαν τον Ολυμπιακό και δεν του επέτρεψαν να φτιάξει ούτε μία κλασική ευκαιρία για γκολ, ενώ παράλληλα έδειχναν να είναι αρκετοί επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις.

Η πρώτη... υποψία ευκαιρίας στο ματς σημειώθηκε στο 19', όταν ο Γκαρσία σούταρε ψηλά άουτ από πλεονεκτική θέση εκτός μεγάλης περιοχής, ενώ άουτ κατέληξε και ένα σουτ του Μαντσίνι από μακρινή απόσταση στο 27'.

Στο 29' ο Μπακαμπού έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Άρη μετά από λάθος της άμυνας, όμως το γκολ ακυρώθηκε γιατί ο Κονγκολέζος επιθετικός ήταν σε θέση οφσάιντ. Η φάση θεωρήθηκε ως μη γενόμενη, συνεπώς η πρώτη και μοναδική τελική προσπάθεια του Ολυμπιακού στο πρώτο 45λεπτο ήταν μία κεφαλιά του Παπασταθόπουλου, που κατέληξε αρκετά μέτρα άουτ στο 40'.

Στο 43' ακυρώθηκε γκολ του Άρη με εντυπωσιακό τακουνάκι από τη μικρή περιοχή έπειτα από ατομική ενέργεια και γύρισμα του Μαζικού. Αν και το τέρμα αρχικά κατακυρώθηκε, μετά από εξέταση του ριπλέι διαπιστώθηκε ότι ο Νταρίντα ήταν σε θέση οφσάιντ.

Ό,τι έχτιζε ο Άρης για 45 λεπτά, γκρεμίστηκε με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Στην ανάπαυλα ο Μίτσελ πέρασε στο ματς τον Μασούρα αντί του Φορτούνη και ο Έλληνας επιθετικός τον δικαίωσε αμέσως. Παρά το γεγονός ότι δεν μετρούσε ούτε ένα λεπτό στον αγωνιστικό χώρο, ο Μασούρας εκμεταλλεύτηκε εξαιρετική σέντρα του Χάμες, πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνας του Άρη και με κεφαλιά έκανε το 1-0 για τον Ολυμπιακό στο 46'!

Στο 50' οι Ερυθρόλευκοι έφτασαν κοντά και σε δεύτερο γκολ, αλλά το δυνατό σουτ του Μπακαμπού αποκρούστηκε από τον Κουέστα. Όσο περνούσε η ώρα, έμοιαζε πιο πιθανό ο Ολυμπιακός να σκοράρει δεύτερη φορά παρά ο Άρης να φτάσει στην ισοφάριση, μιάς και οι Πειραιώτες κυριαρχούσαν στην αναμέτρηση.

Στο 71' ο Χουάνγκ σούταρε δυνατά, με την μπάλα να κοντράρει σε αμυντικό και να φεύγει λίγο έξω, ενώ στο 72' ο Μπιέλ απέφυγε με μαγικό τρόπο τρεις αμυντικούς του Άρη προτού πλασάρει σε τετ α τετ με τον Κουέστα. Ο Ισπανός γκολκίπερ έκανε μεγάλη απόκρουση και στη συνέχεια ο Μασούρας δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα "γεμάτα" και την έστειλε άουτ προ κενής εστίας!

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του Άρη για την ισοφάριση χάθηκε στο 80', όταν ο Μαζικού βρέθηκε στη μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού, όμως αντί να εκτελέσει, επεχείρησε διαδοχικές προσποιήσεις και ανακόπηκε από την "ερυθρόλευκη" άμυνα.

Στο 90+4' ο Κουέστα νίκησε τον Ελ Αραμπί σε τετ α τετ και στο 90+6' ο Πάλμα εκτέλεσε με απογοητευτικό τρόπο απευθείας φάουλ από πλεονεκτική θέση για τον Άρη, με το 1-0 να παραμένει μέχρι το τελικό σφύριγμα της λήξης.

Οι συνθέσεις:  

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ Γκονζάλες): Πασχαλάκης, Εμβιλά, Φορτούνης (46’ Μασούρας), Χάμες (78’ Σαμασέκου), Παπασταθόπουλος, Μπιελ (88’ Ροντρίγκες), Ροντινέι, Ινμπόμ, Ρέαμπτσιουκ, Ντόη, Μπακαμπού (70’ Ελ Αραμπί).  

ΑΡΗΣ (Άλαν Πάρντιου): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μαζικού, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Νταρίντα (73’ Μάνου Γκαρθία), Ετέμπο, Ματέο Γκαρσία (85’ Πάλμα), Νταμπό (79’ Ντουκουρέ), Γκρέι (73’ Καμάτσο), Μαντσίνι.  

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags