Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Αλλάζει τον ΠΑΟ ο Βαγιαννίδης, πλησίασε... Εμπαπέ - Κορυφαία ομάδα για τον "Έλληνα Ντοναρούμα"!
Ποδόσφαιρο
| 2023-01-16 20:43:00

Αλλάζει τον ΠΑΟ ο Βαγιαννίδης, πλησίασε... Εμπαπέ - Κορυφαία ομάδα για τον "Έλληνα Ντοναρούμα"!

Οι Μιχείες
Αλλάζει τον ΠΑΟ ο Βαγιαννίδης, πλησίασε... Εμπαπέ - Κορυφαία ομάδα για τον "Έλληνα Ντοναρούμα"!

Η πρόβλεψη για τον Έλληνα μπακ, η άποψη Αλαφούζου και η... μεταγραφή. Ο Ευάγγελος Μίχος γράφει για δύο παίκτες που ξεχώρισαν στην 18η αγωνιστική της Super League και αποτελούν το μέλλον του ελληνικού ποδόσφαιρου. Το παρασκήνιο με την... άνοδο του νεαρού στο Τριφύλλι και την καθιέρωσή του στην 11αδα, αλλά και πώς ο κίπερ του ΟΦΗ επέστρεψε για τα καλά στην επικαιρότητα και θα μας απασχολήσει πολύ έντονα προσεχώς.
 

Πως ο Γιώργος Βαγιαννίδης ήταν...πανέτοιμος από καιρό να αρπάξει την ευκαιρία για να γίνει βασικός δεξιός μπακ στον Παναθηναϊκό. Γιατί άργησε ο Γιοβάνοβιτς να τον εμπιστευθεί και το μεγάλο ματς καθιέρωσής που έκανε στα Γιάννινα. Το ... ταβάνι που έχει πιάσει ο Κότσιρας, ο "αταβάνωτος Βάγια" με το  ιδιαίτερο "φαν κλάμπ" στον Οργανισμό Παναθηναϊκός αλλά και την πρόβλεψη ενός έμπειρου ειδικού σε ανύποπτο χρόνο πως "όταν μπει στην ενδεκάδα δεν θα ξαναβγεί". Μπόνους η "μεταγραφή" που ετοιμάζεται να κάνει...

Προηγήθηκε το Σάββατο μια ακόμη σούπερ εμφάνιση ενός άλλου "χρυσού ταλέντου" της χαβιαρωμένης γενιάς του 2001, του Χρήστου Μανδά, ο οποίος κράτησε τον ΠΑΟΚ (που τον ήθελε δις στο παρελθόν) στο 0-0! Πως έχει γυρίσει για τα καλά τον διακόπτη στον ΟΦΗ, το γκελ που ξανακάνει στην διεθνή πιάτσα σκάουτς και οι δυο "απεσταλμένοι" απο Βέλγιο και Γερμανία που βρέθηκαν στην Τούμπα για τον χαρακτηρισμένο εδώ και χρόνια σαν "Ελληνα Ντοναρούμα"!!

ΒΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ/1: αναμφισβήτητα ήταν ματς καθιέρωσής του στην ενδεκάδα,  αυτό που έκανε στα Γιάννινα. Δεν ήταν απλά καλός, αλλά έδειξε όλες τις αρετές του που έχει και μπορεί να διακριθεί στο υψηλότερο επίπεδο. Είναι ένας μοντέρνος/σύγχρονος μπακ με έκρηξη, αντοχή στην ταχύτητα, που πατάει περιοχή, καλός στο ένας με έναν. Το σημαντικότερο δίνει μια επιπλέον οπτική και διάσταση στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού αφού πλέον δεν ανεβαίνει μόνο ο Χουανκάρ απο αριστερά. Ειδικά στο πρώτο 45λεπτο της αναμέτρησης στους "Ζωσιμάδες", ο Γιώργος Βαγιαννίδης έδειξε όλο το... ρεπερτόριο που έχει στον υπερθετικό βαθμό: έκανε πλαγιοκοπήσεις, ένα καλό σουτ που έπιασε ο Τσιντώτας (σε μια ομάδα, όπως ο Παναθηναϊκός που γενικά δεν...σουτάρει!), είχε τα ενδεδειγμένα σπασίματα της μπάλας στο πέναλτι που δεν τέλειωσαν σωστά οι συμπαίκτες του, έβγαλε σέντρα, μοίρασε ντρίμπλες. Τα είχε όλα, είχε και διάρκεια (δηλαδή φρεσκάδα αλλά κι αντοχή), στο δεύτερο σερί πολύ καλό παιχνίδι του ως βασικός, μετά την κυπελλικη ρεβάνς στον Βόλο.

Μάλιστα, ο Έλληνας άσος έκανε συνολικά 11 χιλιόμετρα στο ματς, έβγαλε μ.ο. πιο υψηλή ταχύτητα τα 36 χιλιόμετρα (εντυπωσιακό νούμερο αν αναλογιστούμε ότι είχε γίνει θέμα όταν ο Εμπαπέ έτρεξε 38.6) και έκανε δώδεκα 60αρες κουρσες.

ΒΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ/2: αντικειμενικά στα Γιάννινα έδειξε λες και ήταν έτοιμος από καιρό να αρπάξει την ευκαιρία και να γίνει ο βασικός δεξιός μπακ του Παναθηναϊκού, στην θέση του ντεφορμέ εδώ και καιρό Κότσιρα. Το ευτύχημα για τους πρωτοπόρους είναι πως επιτέλους το κατάλαβε/ξεκόλλησε και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Και κάτι τελευταίο: ο Κότσιρας έχει πιάσει απο πέρσι το ... ταβάνι του στον Παναθηναϊκό, ο Βαγιαννίδης της μεγάλης προοπτικής δεν έχει, προς το παρόν, ταβάνι...

ΒΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ/3: τον Δεκέμβριο, όταν γραφόταν δεξιά κι αριστερά, πως πιθανότατα θα έφευγε δανεικός τον Γενάρη, προκειμένου να βάλει παιχνίδια στα πόδια του αφού ο Γιοβάνοβιτς τον... έβλεπε περισσότερο ως εξτρεμ και λιγότερο ως μπακ, η στήλη ήταν κατηγορηματική: πως ο "Βάγια" αν θα άλλαζε κάτι μεσούσης της σεζόν δεν θα ήταν ομάδα αλλά... ατζέντη / Γραφείο εκπροσώπησης!! Ο 21χρονος μπακ χαφ δεν το κουνούσε από τον Παναθηναϊκό, ήταν αποφασισμένος να μείνει - δουλεύοντας εξτρά, όσο δεν φαντάζεται κανένας, όλο αυτό το διάστημα - και να διεκδικήσει την ευκαιρία της καθιέρωσής του. Πίστευε και πιστεύει στις δυνάμεις/ταλέντο του, όπως είναι και πολλοί αυτοί στην ομάδα, το τιμ και γενικότερα στον Οργανισμό Παναθηναϊκός που τον πιστεύουν πολύ (αναμεσά τους, από τους... κορυφαίους και ο Γιάννης Αλαφούζος). Μένει να δούμε αν επαληθευτεί και η πρόβλεψη ενός ειδικού της πιάτσας για τον Βαγιαννίδη, που είχε πεί σε ανύποπτο χρόνο πως όταν μπεί στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού ως βασικός δεξιός μπακ δεν θα ξαναβγεί...

ΒΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ/4: έχει φτιάξει εδώ και χρόνια πολύ καλό όνομα στην διεθνή πιάτσα σκάουτς ως super talent. Ακόμη και η μεταγραφή του στην Ιντερ στα 19 του χρόνια συντήρησε αυτό τον "μύθο" γύρω από το όνομα και το ταλέντο του. Προς τα τέλη, λοιπόν, του 2022 ήταν αρκετές οι βολιδοσκοπήσεις ή και οι προτάσεις που είχε από ομάδες του εξωτερικού, για να πήγαινε ως δανεικός για 6 μήνες ή 1,5 χρόνο. Όπως και οι οχλήσεις που δέχεται ο ίδιος αλλά και η οικογένειά του τον τελευταίο μήνα, από διάφορα μανατζερικά Γραφεία, ελληνικά και του εξωτερικού, για να συνεργαστούν, από την στιγμή που έγινε γνωστό πως (μετά από μια 2ετία) διακόπτει, δεν θα συνεχίσει σε αυτό του Πορτογάλου Γκονσάλβες...

ΜΑΝΔΑΣ/1: ήταν ένας καθοριστικός λόγος που ο ΟΦΗ έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας από την Τούμπα. Του το αναγνώρισε και ο Λουτσέσκου. Και με τον ΠΑΟΚ, όπως και με τον Παναθηναϊκό στο 1-1 της "Λεωφόρου", ο 21χρονος Κορυδαλιώτης πορτιέρε ήταν άψογος και βασικός συντελεστής των μεγάλων αποτελεσμάτων που πήρε η (σαφώς βελτιωμένη επι ημερών του καλού/έξυπνου/ευέλικτου κόουτς Νταμπράουσκας) ομάδα του ΟΦΗ. Στην Τούμπα ο Χρήστος Μανδας έχει αποσοβήσει τρις την παραβίαση της εστίας του. Στο πρώτο ημίχρονο στο τετ α τετ με τον Κωνσταντέλια και στην επανάληψη με τις δυο αποκρούσεις του σε σουτ του Ολιβέιρα. Μπορεί αυτή στο 90' να... εξυμνήθηκε από τα ΜΜΕ (ομολογουμένως εντυπωσιακή) αλλά εντός ομάδας του αναγνώρισαν πως εκείνη στο 73' ήταν εξίσου καθοριστική και ίσως με μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας. Η ουσία βέβαια είναι πως ο Μανδάς είναι μπροστάρης σε αυτή την επιστροφή του ΟΦΗ στην... κανονικότητα!

ΜΑΝΔΑΣ/2: όταν τον περασμένο Γενάρη οι Σαμαράδες... έσπευσαν να κλείσουν και να πάρουν με μεταγραφή απο τον Ατρόμητο τον "Έλληνα Ντοναρούμα" - παρότι θα μπορούσαν να περιμένουν μέχρι τον Ιούνιο που έληγε το συμβόλαιό του και παρότι στον ΟΦΗ υπήρχε βασικούρα ο Εμπασί - ο λόγος ήταν πως έβλεπαν στο πρόσωπο του Κορυδαλλιώτη κίπερ ένα μεγάλο πρότζεκτ. Ένα τεράστιο ταλέντο που είχε μείνει στάσιμο στον Ατρόμητο και παραλίγο να καεί, με την μεγαλύτερη ευθύνη να βαραίνει σαφώς τους Περιστεριώτες. Στην ουσία μόνο στα λόγια οι υπεύθυνοι του Ατρομήτου αντιμετώπισαν τον Μανδά όντως σαν πρότζεκτ αφού ποτέ δεν τον στήριξαν συστηματικά παρά συγκυριακά, δεν του έδειξαν εμπιστοσύνη... μακράς πνοής.  Για αυτούς ήταν ο... "Χρηστάκης", παρότι ήταν γνωστό  από χρόνια στην διεθνή πιάτσα σκάουτς, πως επρόκειτο για "χαβιαρωμένο" ταλεντό/ τερματοφύλακα...

ΜΑΝΔΑΣ/3 : την φετινή σεζόν παρότι ο Νιόπλιας... φοβήθηκε και δεν τον ξεκίνησε βασικό, προτιμώντας την μεταγραφή - Ολλανδό Στέφενς, απο την στιγμή που μπήκε στην ομάδα (7η αγωνιστική, το ματς με τον Ολυμπιακό, τότε που του "υποκλίθηκε" για μια απόκρουσή του ο Χάμες Ροντρίγκες) δεν ξαναβγήκε. Μετράει 12 σερί συμμέτοχές, έχει χαρίσει βαθμούς με τις αποκρούσεις του (δυο, τρεις είναι υποψήφιες για τα χάι λάιτς της σεζόν) και γενικώς τα... σπάει! Δείχνει πιο ώριμος, πιο αποφασισμένος, πιο "δουλεμένος". Σίγουρα γύρισε ο...διακόπτης στην περίπτωσή του!!

ΜΑΝΔΑΣ/4: στην Τούμπα , μετά το ματς και παρά την πίκρα για το 0-0, άνθρωποι του ΠΑΟΚ του έδιναν συγχαρητήρια. Άλλωστε ο Μανδάς όχι μία αλλά δυο φορές κατά το παρελθόν είχε φτάσει κοντά στην μεταγραφή του στον "δικέφαλο". Ο 21χρονος κίπερ είχε ακόμη ένα λόγο να χαίρεται για την σπουδαία εμφάνισή του αφού  στο ΠΑΟΚ - ΟΦΗ τον "σκάναραν" δυο ξένοι σκάουτ, ένας από κορυφαία ομάδα του Βελγίου και ο άλλος απο Μπουντεσλιγκάτη. Και όσο πηγαίνει καλά ο Μανδάς, τόσο θα αυξάνονται οι "απεσταλμένοι" στα παιχνίδια των κρητικών μέχρι το τέλος της σεζόν. Γιατί ο Μανδάς ξανακάνει γκέλ αλλά το... όνομα του είχε βγει εδώ και χρόνια!! Σαν ο... "´Έλληνας Ντοναρούμα"!!!

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: No1 φαβορί η ΑΕΚ, Νο2 ο Ολυμπιακός - Δεν είναι μόνο... πεναλτιακός, αλλά και εκπαιδευμένος από Ιβάν!

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags