Facebook Pixel Ολυμπιακός - Ραμόν: Ούτε Ροντινέι ούτε Σουάζο ο Ραμόν - Επένδυση Ολυμπιακού - Η τραγική ιστορία και ο νεκρός ποδηλάτης
Ποδόσφαιρο
| 2023-01-18 15:44:00

Ούτε Ροντινέι ούτε Σουάζο ο Ραμόν - Επένδυση Ολυμπιακού - Η τραγική ιστορία και ο νεκρός ποδηλάτης

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Ούτε Ροντινέι ούτε Σουάζο ο Ραμόν - Επένδυση Ολυμπιακού - Η τραγική ιστορία και ο νεκρός ποδηλάτης

Αποτελεί δημιούργημα της Φλαμένγκο! Δεν έχει όμως μπαρουτοκαπνιστεί. Ποιο περιστατικό στοίχισε στην καριέρα του.

Οι Πειραιώτες απέκτησαν τον Ροντινέι για το δεξί άκρο της άμυνας και ετοιμάζονται να ενισχύσουν και το αριστερό με έναν ακόμα παίκτη από τη Βραζιλία και τη Φλαμένγκο. Ο λόγος για τον Ραμόν Ράμος Λίμα, ο οποίος απ' ότι φαίνεται είναι το plan b των «ερυθρόλευκων», αφού οι υποθέσεις των Λάτο-Σουάζο δεν προχώρησαν (ο Γκατούζο έβαλε φρένο στη Βαλένθια για τον πρώτο – ανακοινώθηκε στην Τουλούζο δεύτερος).

Ο 22χρονος αμυντικός αποτελεί δημιούργημα της Ακαδημίας της Φλαμένγκο, με την πρώτη ομάδα της οποίας ντεμπούταρε το 2018. Την προηγούμενη χρονιά (2022) αγωνίστηκε ως δανεικός στη Μπραγκαντίνιο. Στην ομάδα της Red Bull αγωνίστηκε 19 συμμετοχές και επέστρεψε στη Φλαμένγκο, με την οποία αγωνίστηκε ως βασικός στο πρώτο της παιχνίδι για το 2023, στη νίκη με 1-0 κόντρα στην Άουνταξ για το πρωτάθλημα.

Είναι έτοιμος για Ολυμπιακό;

Διαθέτει καλή τεχνική κατάρτιση, ταχύτητα και διακρίνεται κυρίως για τις επιθετικές του αρετές. Η εικόνα που υπάρχει για τον παίκτη όμως δεν οδηγεί σε ασφαλή συμπεράσματα για το αν η αγωνιστική του ετοιμότητα μπορεί να ανταποκριθεί στο επίπεδο του Ολυμπιακού. Γιατί τα ρεπορτάζ αναφέρουν, ότι η ομάδα του Πειραιά δεν συζητά για δανεισμό αλλά για αγορά του παίκτη, η αξία του οποίου στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο βρίσκεται στα 2,5 εκ. Ευρώ, ενώ το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2025.

Ο Ραμόν είναι ένα πολύ νεανικό πρότζεκτ, το οποίο φαντάζει πολύ ελκυστικό, γιατί το βραζιλιανικό ποδόσφαιρο βγάζει καλά ακραία μπακ. Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει μπαρουτοκαπνιστεί στην καριέρα του. Ο Ροντινέι που αποκτήθηκε από τη Φλαμένγκο είναι έτοιμος, όπως και ο Σουάζο του οποίου η υπόθεση ναυάγησε. Ο Ραμόν στη Μπραγκαντίνιο, που δόθηκε δανεικός, έπαιζε κυρίως ως αναπληρωματικός, γιατί αποκτήθηκε ως ρεζέρβα για τον Λουάν Καντίντο. Αυτός ήταν ο ρόλος που του έδωσε ο προπονητής Μαουρίτσιο Μπαρμπιέρι.

Στη Φλαμένγκο δεν δύναται να κερδίσει τη μάχη για τη θέση ανάμεσα σε έμπειρους ποδοσφαιριστές, όπως ο 37χρονος Φελίπε Λουίς και ο 25χρονος Άηρτον Λούκας (ο οποίος είχε έρθει δανεικός από τη Σπάρτκα Μόσχας!!). Επίσης δεν έχει βγάλει ποτέ του ένα ολόκληρο πρωτάθλημα.

Έχει τα προσόντα και την προοπτική. Επειδή όμως είναι σε μικρή ηλικία, δημιουργούνται ερωτηματικά για τον τρόπο διαχείρισης από πλευράς της ελληνικής ομάδας. Αν τον παίρνει για τη β' ομάδα, τότε εννοείται, πως η συζήτηση είναι διαφορετική. Στην πρώτη ομάδα είναι αμφίβολο αν μπορεί, να πάρει κατευθείαν φανέλα βασικού. Υπάρχει ο κίνδυνος να καεί. Το σίγουρο είναι, ότι όταν τέτοιου είδους προσθήκες χρειάζονται διαχείριση και πολλή υπομονή. Το τελευταίο στοιχείο είναι κάτι που σίγουρα λείπει από τις ελληνικές ομάδες.

Ένα ενδιαφέρον παράδειγμα. Τον Γενάρη του 2009, ο Παναθηναϊκός είχε αποκτήσει τότε τον νεαρό τότε στόπερ, Ντέιβιντ Μπρας (David Braz), ως ελεύθερο από την Παλμέιρας. Θεωρείτο σπουδαίο ταλέντο, αλλά δεν του δόθηκε χρόνος, δεν στηρίχθηκε και έφυγε. Ο παίκτης εξελίχθηκε στην καριέρα του και έγινε αρχηγός της Σάντος...

Η τραγική ιστορία και η Μπράγκα

Το βιογραφικό του Ραμόν συνοδεύεται από μία τραγική ιστορία. Τον Δεκέμβριο του 2021 ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα, στη Μπάρα Ντα Τιχούκα, μία συνοικία στο δυτικό Ρίο Ντε Τζανέιρο, στο οποίο σκοτώθηκε ένας ποδηλάτης και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, καθότι ο ποδοσφαιριστής είχε υπερβεί το επιτρεπόμενο όριο των 70 χλμ. Ο εισαγγελέας ανέφερε στη δίκη, ότι ο Ραμόν οδηγούσε με ταχύτητα άνω των 100 χλμ την ώρα. Ο ποδοσφαιριστής προσπάθησε να βοηθήσει το θύμα, κάλεσε ασθενοφόρο, αλλά υπέκυψε στα τραύματά του κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Δεν αποκλείεται αυτό το περιστατικό να στάθηκε τροχοπέδη στη γρηγορότερη εξέλιξη της καριέρας του. Γιατί ο πρόεδρος της Φλαμένγκο, Ροδόλφο Λαντίμ, τον είχε χαρακτηρίσει υποδειγματικό αθλητή, ενώ όπως έγραφαν τα βραζιλιάνικα ΜΜΕ, εκείνη την εποχή είχε αρχίσει να κερδίζει χώρο στην ομάδα, στον ανταγωνισμό με τον Φελίπε Λουίς και τον Ρενέ.

Μερικές ώρες πριν γίνει το δυστύχημα, είχε αγωνιστεί για 15 λεπτά στην ισόπαλη αναμέτρηση (1-1) με τη Σπορ Ρεσίφε. Στη συνέχεια τέθηκε εκτός ομάδας σε μία εποχή που είχε αναλάβει την τεχνική ηγεσία ο (γνωστός από τη θητεία του στον Παναθηναϊκό ως ποδοσφαιριστής) Πάουλο Σόουζα, για να δοθεί δανεικός τον Απρίλιο του 2022 στη Μπραγκαντίνο, η οποία δεν ανανέωσε τον δανεισμό του και έτσι ο παίκτης επέστρεψε στη Φλαμένγκο τον περασμένο Δεκέμβριο. 

Αξίζει επίσης να σημειωθεί, ότι τον Αύγουστο του 2022, εποχή που βρισκόταν στη Μπραγκαντίνιο, σενάρια ανεφεραν, ότι η πορτογαλική, Μπράγκα, διαπραγματεύτηκε με τη Φλαμένγκο τον δανεισμό του με οψιόν αγοράς.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags