Η νίκη του ΠΑΟΚ με 2-0 κόντρα στον Παναθηναϊκό δεν του δίνει μόνο προβάδισμα πρόκρισης για τα ημιτελικά (ουσιαστικά τελικό αφού επόμενος αντίπαλος θα είναι είτε η Λαμία είτε ο Απόλλων Παραλιμνίου). Θα λέγαμε ότι πρωτίστως αποτελεί ξεκάθαρο μήνυμα του Δικεφάλου στον ανταγωνισμό ότι... έρχεται με φόρα!

Η αγωνιστική άνοδος της ομάδας του Λουτσέσκου είναι εμφανής εδώ και καιρό, όμως της έλειπε μία εμφάνιση-δήλωση. Την έκανε και με το παραπάνω στο ντέρμπι της Τούμπας, αφού "πάτησε" τον Παναθηναϊκό, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τον πρωτοπόρο. Οι Θεσσαλονικείς ήταν ξεκάθαρα η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο, πήραν μία δίκαιη νίκη και θέλουν να τελειώσουν τη δουλειά στη Λεωφόρο. Πριν από τη ρεβάνς όμως υπάρχει και ντέρμπι για το Πρωτάθλημα στην Αθήνα. Με νίκη ο Δικέφαλος θα ρίξει τη διαφορά στο -6 και κανείς δεν θα μπορεί να του απαγορεύσει να ονειρεύεται ακόμα και την κατάκτηση του τίτλου.

Το πρόσωπο του αγώνα ήταν προφανώς ο Τάισον, που δεν θα μπορούσε να φανταστεί καλύτερο ντεμπούτο. Ούτε αυτός αλλά ούτε και οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, καθώς από τον πρώτο του πανηγυρισμό φάνηκε πως αρχίζει να χτίζεται μία σχέση αμοιβαίας... λατρείας.

 

Ο Ιβάν Σαββίδης κατάφερε να πετύχει τη μεταγραφή του σπουδαίου Βραζιλιάνου άσου με οικονομική υπέρβαση και μάλλον ήδη αισθάνεται δικαιωμένος. Πέραν του γκολ που πέτυχε, ο 35χρονος άσος ήταν σχεδόν μέσα σε όλες τις φάσεις της ομάδας του στο διάστημα που αγωνίστηκε. Δεν έκανε τίποτα το εξεζητημένο, αλλά οι επαφές του με την μπάλα "ξεχείλιζαν" από ποιότητα, ενώ ακόμα και όταν δεν την είχε στα πόδια του, γινόταν επικίνδυνος χάρη στην ικανότητά του να διαβάζει τις φάσεις και να βρίσκεται στο κατάλληλο σημείο για να απειλήσει. Κανείς δεν γνωρίζει τι θα γίνει στη συνέχεια, όμως το πρώτο δείγμα γραφής του Τάισον -κόντρα σε έναν τρομερά ποιοτικό αντίπαλο- ήταν κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικό για τη συνέχεια.

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας έδωσε συνέχεια στις σπουδαίες εμφανίσεις του και μοιάζει να γίνεται καλύτερος σε κάθε ματς. Το μόνο που του λείπει μέχρι τώρα είναι το γκολ. Και αυτό γιατί με εξαίρεση τα τελειώματα των φάσεων, σε όλα τα υπόλοιπα δείχνει ήδη να είναι παίκτης που άνετα στέκεται στο επίπεδο του ΠΑΟΚ. Ταλαιπωρεί την άμυνα, δημιουργεί -πολλές φορές με φαντεζί τρόπο- για τους συμπαίκτες του, τρέχει ακατάπαυστα και μαρκάρει. Όλα αυτά από ένα παιδί 19 ετών, που φαίνεται να μην έχει καν... ξύσει το ταβάνι των δυνατοτήτων του!

Τέλος, δεν πρέπει να αμελήσουμε μία αναφορά στον Ζοάν Σάστρε, που έχει εξελιχθεί σε υπολογίσιμη μονάδα αν και το καλοκαίρι έμοιαζε "τελειωμένος", αλλά και στον Μπράντον Τόμας. Το αποψινό ήταν το τρίτο γκολ του το τελευταίο διάστημα, όμως το πρώτο σε ντέρμπι και σίγουρα το πιο σημαντικό από όλα. Πλάκα πλάκα, από εκεί που ο Δικέφαλος έμοιαζε να παίζει... χωρίς σέντερ φορ και να ψάχνει στην αγορά για παίκτη, το τελευταίο δίμηνο έχει πάρει συνολικά 9 γκολ από Ολιβέιρα και Τόμας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πωλείται 80 εκατομμύρια ελληνική ομάδα - Στην Αθήνα πρόσωπο-κλειδί για την κηδεία του τέως Βασιλιά!