Facebook Pixel Ολυμπιακός - Άρης: Η λύση του... μυστηρίου; - Νά τι είδε ο διαιτητής και δεν μέτρησε το γκολ του Άρη στο Καραϊσκάκη (ΦΩΤΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2023-01-19 00:01:00

Η λύση του... μυστηρίου; - Νά τι είδε ο διαιτητής και δεν μέτρησε το γκολ του Άρη στο Φάληρο (ΦΩΤΟ)

Sportdog Team
Η λύση του... μυστηρίου; - Νά τι είδε ο διαιτητής και δεν μέτρησε το γκολ του Άρη στο Φάληρο (ΦΩΤΟ)

Η φάση συζητήθηκε δεόντως και προκάλεσε διαμαρτυρίες αλλά και επίσημη ανακοίνωση από τους Θεσσαλονικείς. Δείτε γιατί σταμάτησε ο Μαρτίνς το παιχνίδι πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα.

Το γκολ του Ιτούρμπε στο 16ο λεπτό του προημιτελικού Ολυμπιακός - Άρης δεν μέτρησε, προκαλώντας απορίες για τον λόγο της απόφασης, αλλά και έντονες διαμαρτυρίες από την πλευρά των Κιτρινόμαυρων.

Με μία πιο προσεκτική εξέταση του βίντεο, διαπιστώσαμε πως η παράβαση που είδε ο Τιάγκο Μαρτίνς είναι πιθανότατα ένα σπρώξιμο του Αμπουμπακάρ Καμαρά στον Παϊτίμ Κασάμι, την ώρα που η μπάλα ήταν στον αέρα και πριν φτάσει στο κεφάλι του Ιτούρμπε.

Το αν και κατά πόσο το σπρώξιμο αυτό είναι αρκετό για να στοιχειοθετήσει παράβαση είναι στην κρίση του διαιτητή και των φιλάθλων, αφού δεν έχουμε στη διάθεσή μας... δυναμόμετρο, όπως συνηθίζουμε να λέμε σε τέτοιες περιπτώσεις.

Δείτε τη φωτογραφία:

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι βάσει πρωτοκόλλου, δεν πρόκεται για ακυρωθέν γκολ, συνεπώς ο VAR δεν είχε το δικαίαωμα να επέμβει. Από τη στιγμή που το σφύριγμα του Μαρτίνς σημειώνεται πριν η μπάλα φτάσει στον Ιτούρμπε, η φάση θεωρείται αυτομάτως ως μη γενόμενη. Σε περίπτωση που το γκολ είχε επιτευχθεί και εν συνεχεία ο Μαρτίνς το ακύρωνε σφυρίζοντας μετά την κατάληξη της φάσης, τότε ο VAR θα εξέταζε κανονικά το κατά πόσο η υπόδειξη ήταν ορθή ή όχι.

Θυμηθείτε το βίντεο από την επίμαχη φάση:

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags