Facebook Pixel ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: Πίρλο και Χιμένεθ θέλουν Μάνταλο - Χειρονομίες στο Κύπελλο - Δεν έφταιγε μόνο ο Βαγιαννίδης στο γκολ!
Ποδόσφαιρο
| 2023-01-19 19:56:00

Πίρλο και Χιμένεθ θέλουν Μάνταλο- Χειρονομίες στο Κύπελλο- Δεν έφταιγε μόνο ο Βαγιαννίδης στο γκολ!

Οι Μιχείες
Πίρλο και Χιμένεθ θέλουν Μάνταλο- Χειρονομίες στο Κύπελλο- Δεν έφταιγε μόνο ο Βαγιαννίδης στο γκολ!

Γιατί δεν ταιριάζει με την ΑΕΚ του Αλμέιδα και οι 600.000 για έξι μήνες! Ο Ευάγγελος Μίχος γράφει για την εικόνα του Έλληνα άσου στο ματς Κυπέλλου με τον εξαιρετικό Πανσερραϊκό, αλλά και για τον δεύτερο παίκτη του Τριφυλλιου που ευθύνεται για το 1-0 του ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: Ο "Ευαγγελιστής" την επόμενη ημέρα της κυπελλικής αγωνιστικής, ασχολείται με μια διαφορετική επικαιρότητα. Με τον "παράταιρο" στην ταχυδυναμική ΑΕΚ Μάνταλο ο οποίος βγήκε MVP, για τους Τουρκο-Αραβες μνηστήρες του που ιντριγκάρουν, για τον Πανσεραϊκό του Δερμμιτζάκη που είναι ομάδα ...Super League αλλά και με την "αθώωση" κατά το ήμισυ του Βαγιαννίδη αφού υπάρχει κι άλλος υπεύθυνος για την "κραχτή φάση" της Τούμπας.

ΜΑΝΤΑΛΟΣ/1: στο ματς με τον Παναιτωλικό, όταν πέρασε αλλαγή, "μάζεψε" πάνω του αρκετή γκρίνια απο (μερίδα) της εξέδρας. Είναι καλός παίκτης αλλά ... παράταιρος με αυτό που παίζΕι η ΑΕΚ του Αλμέϊδα κι αυτό... χαλάει το "φιλοθεάμον κοινό" της OPAP Arena Αγιάς Σοφιάς. Κάπου άδικο για τον Πέτρο Μάνταλο και την ιστορία του στο κλαμπ αλλά είναι μια πραγματικότητα. Ακόμη και χθες, στο ματς με τον Πανσεραϊκό, που ψηφίστηκε ως MVP της αναμέτρησης(!), πήγαινε με... ρυθμό προπόνησης! Δεν έχει τις εντάσεις που χαρακτηρίζουν τους περισσότερους συμπαίκτες του, δεν είναι ενταγμένος (προφανώς γιατί δεν μπορεί) σε αυτό το στυλ παιχνιδιού. Το ξέρει και ο ίδιος και λογικά τον ενοχλεί. Για παράδειγμα χθες μετά απο δυο, τρεις... χαλαρές πάσες που δεν του βγήκαν δυσανασχετούσε, χειρονομούσε. Στο δια ταύτα ο Μάνταλος κάνει αργή την ΑΕΚ στο press/repress και τις μεταβάσεις, αυτή είναι ή αλήθεια...

ΜΑΝΤΑΛΟΣ/2: τόσο η Αλ Ουάχντα του Μανόλο Χιμένεθ, όσο και ο ΑΠΟΕΛ του Βλάνταν Μιλόγεβιτς, έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για να τον αποκτήσουν δανεικό μέχρι το καλοκαίρι. Υπάρχει όμως, αντίστοιχο - εκφρασμένο ενδιαφέρον κι απο Τουρκία μεριά. Και μάλιστα διπλό:  από την Φατίχ Καραγκουμρούκ και την Κόνιασπορ! Η πρώτη είναι η ομάδα του κόουτς Αντρέα Πίρλο ( με παίκτες όπως ο Μπορίνια, ο Ντιανέ, ο Φεγκουλί, ο Λιάγιτς, ο Μπερτολάτσι) και όπως λένε στην γειτονική χώρα ο Μάνταλος είναι "γούστο" του Ιταλού. Και η δεύτερη η Κόνιασπορ, στην οποία παίζει ο Αλβανός μεσοεπιθετικός Τσεκιτσί, που σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ έχει συμφωνήσει για το καλοκαίρι (που τελειώνει το συμβόλαιό του) με την ΑΕΚ. Για να επιστρέψω στην Αλ Ουάχντα, παίκτη ακριβώς στα μέτρα του Μάνταλου ψάχνει, με το support του Μανόλο αλλά δανεικό με οψ ιόν αγοράς το καλοκαίρι. Και για 5 με 6 μήνες θα μπορούσε να του δώσει μια 600άρα. Το θέμα όμως, είναι αν θέλει ο Μανταλος να φύγει από την ΑΕΚ τώρα...

 

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ/ΔΕΡΜΙΤΖΆΚΗΣ: η εμφάνισή του στην Νέα Φιλαδέλφεια, ειδικά στο πρώτο 45λεπτο, παρέπεμπε σε μικρομεσαία ομάδα της Super League. Είναι πολύ καλύτερος από την Κηφισιά και καλύτερος από τον Παναιτωλικό, που αγωνίστηκε στο ίδιο γήπεδο τρεις ημέρες νωρίτερα. Ο ικανός κόουτς Παύλος Δερμιτζάκης έχει κάνει πολύ καλή δουλειά στα "λιοντάρια" και συγκρίσιμη με  την ομάδα του κόουτς Γιάννη Αναστασίου που έπαιξε πιο πριν με την ΑΕΚ. Έχει γρήγορους και ταχυδυναμικούς παίκτες ο Πανσεραϊκός, δεν φοβήθηκε τον αντίπαλο και στο πρώτο μέρος (0-0), που είχε δυνάμεις πίεζε ψηλά. Καλοί παίκτες και ο Κανίς (που πουλήθηκε στον ΠΑΟΚ) και ο Μούργος αλλά και ο νεαρός Θυμιάνης (που το καλοκαίρι ουσιαστικά αρνήθηκε να ενταχθεί στην ΑΕΚ Β).

ΒΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ/ΛΟΝΤΙΓΚΙΝ: μπορεί το 1-0 του ΠΑΟΚ να χρεώθηκε στον Γιώργο Βαγιαννίδη για την επιλογή του να γυρίσει με μια... ξεψυχισμένη πάσα στον Λοντίγκιν, αλλά μισή ευθύνη είναι και του τερματοφύλακα του. Με την άμυνα του τοποθετημένη ψηλά ο Λοντίγκιν έπρεπε να ήταν 3 με 4 μέτρα πιο έξω και πιο πάνω. Και δεύτερον, έπρεπε να έβγαινε πιο αποφασιστικά και έγκαιρα αφού όπως φάνηκε ... χρεώνεται μια  "άκυρη εκκίνηση". Δηλαδή πήγε να βγει και σταμάτησε. Με τον χρόνο που έχασε να αποδεικνύεται πολύτιμος. Γιατί αν είχε βγει νωρίτερα, στο γύρισμα της μπάλας απλό τον Βαγιαννίδη, ακόμη κι αν δεν προλάβαινε την μπάλα, θα ανάγκαζε τον Μπράντον Τόμας να τραβιόταν/πήγαινε στα άκρα με κατοχή μπάλας και τότε πλέον ... ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΛΛΗ ΦΑΣΗ!! Στο 1-0, λοιπόν, μισή η ευθύνη του Βαγιαννίδη και η άλλη μισή του Λοντίγκιν!!!

ΒΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ: από τον παράδεισο στην κόλαση... τρεις βραδιές δρόμος για τον 21χρονο δεξιό μπακ. Απο την αποθέωση για την  συγκλονιστική εμφάνιση του στα Γιάννινα, στο σοβαρό λάθος του στην Τούμπα, το οποίο έφερε το 1-0 για τον ΠΑΟΚ. Βέβαια τέτοια λάθη και τέτοιες στενάχωρες καταστάσεις βοηθούν στο πλαίσιο της ωρίμανσης/εξέλιξης ενός αυθεντικού ταλέντου, όπως αντικειμενικά είναι ο "Βάγια". Αρκεί να στηριχθεί από τον κόουτς και τον Οργανισμό Παναθηναϊκός γενικότερα, σε αυτή την δύσκολη/άτυχη στιγμή του. Χθες βράδυ ήταν εμφανές πως μετά τον πήρε ψυχολογικά απο κάτω, λές και ήθελε να ανοίξει η γη και να τον καταπιεί ή να σφύριζε την λήξη ο διαιτητής. Με αυτή την ... ψυχολογία νεκρού "εξηγείτα"/δικαιολογείται και η φάση που χάνει τον Τάϊσον στο 2-0.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έκπληξη: "Τέλος" από την ΑΕΚ - Τον έδωσε σε ελληνική ομάδα!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags