Facebook Pixel Γιουβέντους: "Κάνουν τον Σταυρό τους", στη Γιουβέντους, να τιμωρηθεί μόνο με -9! Στοιχεία για μεγλύτερη καμπάνα
Ποδόσφαιρο
| 2023-01-20 18:01:00

"Κάνουν τον Σταυρό τους", στη Γιουβέντους, να τιμωρηθεί μόνο με -9! Στοιχεία για μεγλύτερη καμπάνα

του Αλεσσάντρο Μερκιόρι
"Κάνουν τον Σταυρό τους", στη Γιουβέντους, να τιμωρηθεί μόνο με -9! Στοιχεία για μεγλύτερη καμπάνα

Οι πρώτες αντιδράσεις στην Ιταλία και η αλαζονική στάση της «Μεγάλης Κυρίας». Το sportdog.gr σας μεταφέρει τις τελευταίες εξελίξεις σε μία σοβαρή υπόθεση.  

Κανένας αιφνιδιασμός και καμία απολύτως έκπληξη στην Ιταλία μετά την πρόταση του Τζουζέππε Κινέ, Εισαγγελέα «Ηθικών Υποθέσεων» της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας να επιβάλλει στη Γιουβέντους την άμεση ποινή αφαίρεσης 9 βαθμών, από το φετινό πρωτάθλημα συν 800.000 ευρώ πρόστιμο για παρατυπίες των ισολογισμών των τριών τελευταίων ετών, μέσω του τεχνάσματος των υπερτιμημένων και φουσκωμένων αγοραπωλησιών παικτών.

Παρατυπίες, που μεταβιβάστηκαν στον Κινέ από την Εισαγγελία του Τορίνο και που φτάνουν και περισσεύουν ως ατράνταχτο, αποδεικτικό στοιχείο της παραβίασης του άρθρου 63 της Αθλητικής Δικαιοσύνης με ποινές που κυμαίνονται από την απλή αφαίρεση βαθμών, έως όμως και τον υποβιβασμό στη 2η κατηγορία.

Στις 11 Ιανουαρίου, πρώτο το Sportdog.gr είχε υπογραμμίσει τους κινδύνους που θ’ αντιμετώπιζε μες στον Ιανουάριο η Γιουβέντους: η ομάδα σύμβολο του calcio, που λατρεύεται σε κάθε ιταλική πόλη, αλλά μισιέται θανάσιμα στο Τορίνο. Την σκηνοθετημένη μαζική παραίτηση του διοικητικού της συμβουλίου στα μέσα του περασμένου Νοεμβρίου και τη σύσταση άρον, άρον ενός νέου, ωστόσο πάντοτε υπό την ομπρέλα της οικογένειας Ανιέλλι, ιστορικής ιδιοκτήτριας της «Vecchia Signora».

Δεν είναι ξεκάθαρο εάν η πρόταση του Κινέ θα επικυρωθεί απόψε ή τη Δευτέρα. Ούτε απαραιτήτως εάν θα είναι τελεσίδικη η απόφαση αφαίρεσης 9 βαθμών από τη Γιουβέντους η οποία, σ’ αυτήν την περίπτωση θα γλιστρούσε από τη σημερινή 3η θέση, με 37, στην 7η με 28. Τίποτα δεν είναι ακόμη βέβαιο, γιατί ο Κινέ έχει στα χέρια του αποδεικτικά στοιχεία που, θεωρητικά θα μπορούσαν να στριμώξουν την ομάδα σ’ ένα ακόμη εδώλιο του κατηγορουμένου με συνέπειες πολύ σοβαρότερες μίας απλής αφαίρεσης βαθμών.

Αυτό που, μέχρι στιγμής είναι όμως ξεκάθαρο είναι οι ποινές αποκλεισμού κ απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο που επιβλήθηκαν στους μεγάλο παράγοντες της Γιούβε: 16 μήνες στον παραιτηθέντα, πρώην πρόεδρο Αντρέα Ανιέλλι, 20 μήνες και 10 ημέρες στον Παρατίτσι (από πέρυσι γενικό διευθυντή της Τόττεναμ), 12 μήνες για τους Νέντβεντ, Αρριβαμπένε, Γκαριμπέρτι, 10 μήνες και 20 μέρες για τον Κερουμπίνι. Πάνω κάτω κι άλλους τόσους για τους Φερρέρο, Ιένκα (Σαμπντόρια), Κόρσι (Έμπολι), Πρετσιόζι ή Ζαρμπάνο (Τζένοα).

Ως προς τα χρηματικά πρόστιμα η Γιουβέντους καλείται να πληρώσει 800.000 ευρώ, η Πάρμα 338.000, η Τζένοα 320.000, η Σαμπντόρια 195.000, η Πεσκάρα 125.000, η Πίζα 90.000, η Έμπολι 42.000, η Προ Βερτσέλλι 23.000, μέχρι κι η πρώην, πλέον, γιατί χρεοκόπησε, Νοβάρα 8.000 ευρώ.        

 Οι αντιδράσεις

Την πλέον αλαζονική την είχε, αναμενόμενο ίσως η Γιουβέντους που μέσω του προέδρου της Τζανλούκα Φερρέρο δήλωσε «απόλυτα ικανοποιημένη από την πρόταση. Οι φίλαθλοί μας δεν θα’ πρεπε ν’ ανησυχούν για τίποτα. Είμαστε πεντακάθαροι και στη διάθεση της δικαιοσύνης. Δεν προέκυψε εξάλλου, κανένα νέο στοιχείο σε βάρος μας».

Για την La Stampa του Τορίνο, που έχει σημασία, είναι ιδιοκτησία της Οικογένειας Ανιέλλι, «Η Μπάλα περνάει τώρα στα πόδια της υπερασπιστικής γραμμής της Γιουβέντους». Ενώ η Tuttosport, επίσης του Τορίνο, οι Gazzetta dello Sport, Corriere della Sera, Corriere dello Sport και La Repubblica δεν πήραν καμία απολύτως θέση αναφέροντας απλά την εξέλιξη του ρεπορτάζ. Και πολύ καλά έκαναν. Όλα τα σενάρια παραμένουν ανοικτά για την τύχη της Γιουβέντους κ αν τελικά τιμωρηθεί μόνο με -9, πραγματικά θα πρέπει οι φίλαθλοί της να κάνουν τον Σταυρό τους…  

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags