Facebook Pixel Super League: Λύση… ροτέισον ο Αλ Ταμάρι για ΠΑΟ - Ζημιά 15 εκατ. στον Ολυμπιακό - Συνάντηση Αλμέιδα με Τσούμπερ
Ποδόσφαιρο
| 2023-01-21 21:08:00

Λύση… ροτέισον ο Αλ Ταμάρι για ΠΑΟ - Ζημιά 15 εκατ. στον Ολυμπιακό - Συνάντηση Αλμέιδα με Τσούμπερ

GOALάρες by Εvaggelistis
Λύση… ροτέισον ο Αλ Ταμάρι για ΠΑΟ - Ζημιά 15 εκατ. στον Ολυμπιακό - Συνάντηση Αλμέιδα με Τσούμπερ

Ποιος Έλληνας του ΠΑΟΚ ενημερώθηκε να βρει ομάδα και... ξενέρωσε; Ο Ευάγγελος Μίχος δίνει τέσσερα ξεχωριστά παρασκήνια για τη μεταγραφή που κυνηγάει ο Παναθηναϊκός, για την πώληση παίκτη του Ολυμπιακού, έναν δανεισμό στον Δικέφαλο του Βορρά και το "πρόβλημα" του Ελβετού στην Ένωση!

Super League: Ο "Ευαγγελιστης" ασχολείται με μισή ντουζίνα μεταγραφικές "σφήνες" και πρόσωπα της επικαιρότητας

1. ΑΛ ΤΑΜΑΡΙ: είναι ακραίος για ανοικτούς χώρους και όχι για (αντίπαλες) κλειστές άμυνες! Παρότι αριστεροπόδαρος, παίζει (με ανάποδο πόδι) μόνο δεξί εξτρέμ/δεξιός ακραίος χαφ. Οι ειδικοί της πιάτσας, που τον ξέρουν πολύ καλά, λένε πως είναι ...λύση για το ροτέισον του ΠΑΟ και όχι για να κάνει την διαφορά. Δηλαδή για μπακ απ του Παλάσιος!Παρεμπιπτόντως ο "Μέσι της Ιορδανίας" δεν είχε απασχολήσει μόνο τον Παναθηναϊκό στο πρόσφατο παρελθόν (επί Γιοβάνοβιτς), αλλά τόσο τον Ολυμπιακό (το 2020) όσο και την ΑΕΚ(το 2019), πριν καταλήξει στην Λέουβεν. Μόνο που ο ΑΠΟΕΛ ζητούσε 2 και 3 εκατομμύρια τότε...

2. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ: πρέπει να πάρει οπωσδήποτε παιχνίδια μέχρι το τέλος της σεζόν και να βρεί ρυθμό. Κάτι που δύσκολα θα γίνει στον ΠΑΟΚ ενώ και οι συμμετοχές στον ΠΑΟΚ Β δεν είναι για...χόρταση (βάθος χρόνου). Δυο συνεργάτες του Λουτσέσκου(όχι πάντως ο Ρουμάνος) τον έπιασαν και του είπαν πως θα ήταν καλό στο επόμενο 6μηνο να πάει δανεικός. Κάτι που φυσιολογικά τον...χάλασε/του έριξε το ηθικό αφού μιλάμε για παίκτη που ήταν πρότζεκτ για το κλαμπ, βασικός και στην Εθνική πριν τον τραυματισμό του. Και δεν είναι τόσο απλό τέλη Γενάρη, προερχόμενος απο χιαστό, να βρεθεί η σωστή ομάδα, στην οποία και θα παίζει. Ζόρια ,λοιπόν, για όλους...

3. ΒΙΤΑΟ: είναι η δεύτερη περίοδος, μετά την καλοκαιρινή, που το όνομα του Βραζιλιάνου στόπερ γράφτηκε για την ΑΕΚ. Το περίεργο είναι που... ξαναγράφτηκε, γιατί στους "κιτρινόμαυρους" είχε αφήσει τότε άσχημες εντυπώσεις επειδή επέλεξε να συνεχίσει στην Ιντερνασιονάλ (δανεικός από την Σαχτάρ) κι ενώ τον περιμέναν με...ανοικτές αγκάλες στα Σπάτα  (προφανώς είχε δώσει... υποσχέσεις). Μάλιστα τον Βιτάο έχει "χρεωθεί" ο Κουχάρσκι, ο Πολωνός τεχνικός διευθυντής της Ένωσης. Ο Ζοσέ Μπότο πάντως, του οποίου μεταγραφή  4.000.000 ήταν το 2019 στην Σαχτάρ ο Βιτάο, κατι προφανώς ήξερε που δεν ασχολήθηκε με την υποθεσή του αφού  απο τον Μάϊο έλεγε πως ήταν πολύ μπεδρεμένη και δεν βρίσκεις άκρη. Γιατί και στον παίκτη αρέσει η Βραζιλία, ήθελε και θέλει να παραμείνει στην Ιντερνασιονάλ αλλά και η Σαχτάρ που της αανήκει πουλάει ακριβά. Για παραδειγμα, η Ιντερνασιονάλ με το πουσάρισμα του Βιτάο πρόσφερε 2,5 εκατ. για να τον αγοράσει, αλλά οι Ουκρανοί ζήτησαν τα διπλά!

4. ΣΙΣΕ/Α: το 2019 0 Ολυμπιακός (όπως διέρρευσε τότε από την Πλατεία Αλεξάνδρας στον Πειραιά) απέρριπτε τα 18 εκατομμύρια της Αουγκσμπουργκ για τον διεθνή Σενεγαλέζο στόπερ. Όπως τώρα φέρεται να απέρριψε τα μόλις 2.500.000 της Μονπελιέ για τον Σισέ. Μέσα, δηλαδή, σε μια 3ετία οι "ερυθρόλευκοι" χάνουν περίπου 15 εκατομμύρια απο την υπόθεση Σισέ, επειδή δεν τον πούλησαν όταν βρισκόταν στο πικ του και ερχόντουσαν όντως προσφορές με 8ψηφια ποσά! Γιατί ακόμη και τα 18 εκατ. να ήταν... "ερυθρόλευκη" επικοινωνιακή μούφα ή να μην είχαν ποτέ πρόταση για τον Σισέ πάνω από 12.000.000, στην όποια 8ψηφια προσφορά για τον Σενεγαλέζο έπρεπε να τον δώσουν. Πόσο μάλλον όταν στην συνέχεια κάπου απαξίωσαν το ίδιο το "προϊόν" τους με την γενικότερη διαχείρισή του και γεμίζοντας το ρόστερ με στόπερ όπως ο Μανωλάς και ο Παπασταθόπουλος.

5. ΣΙΣΕ/Β: τώρα ο Ολυμπιακός δίνει τον Σισέ με 4.000.000 ευρώ αλλά ακόμη κι αυτό το ποσό δεν το βρίσκει στην Ευρώπη (απο Σαλερνιτάνα, Σπέτσια, Μπουντεσλίγκα και Γαλλία) ενώ τα περί ενδιαφέροντος απο πλευράς δυο, τριών Πρεμιερλιγκάτων ομάδων αποδεικνύονται "παραμύθια". Στην περίπτωση του Σενεγάλου παραβιάστηκαν - απο πλευράς Ολυμπιακού - βασικοί κανόνες της αγοράς. Και οι "ερυθρόλευκοι" θα πρέπει να καταλάβουν πως... πέθανε η κότα με τα χρυσά αυγά στις πωλήσεις. Ενδεικτικό και το παράδειγμα του Αγκιμπού Καμαρά (τι έλεγαν την περσινή σεζόν, που κατέληξε φέτος)  αλλά και του συνεπωνυμου του Μαντί. Ακόμη και τώρα όλοι στην Ευρώπη ξέρουν πως ο Μίτσελ δεν υπολογίζει τον Σισέ ενώ το κλαμπ θέλει να τον ξεφορτωθεί. Οπότε αναγκαστικά ή θα τον δανείσει εκ νέου (πιο εύκολο) ή θα τον πουλήσει (σε σχέση με αυτά που ζητούσε) πιτ παρα. Δηλαδή εκεί γύρω στα 3 εκατομμύρια, μαζί με κάποιο μπόνους (παρότι παραμένει υψηλή η χρηματιστηριακή αξία του, στα 6.000.000 ευρώ).

6.ΤΣΟΥΜΠΕΡ:  ο Ελβετός συνεχίζει τις χαμηλές πτήσεις και δεν θυμίζει σε τίποτα τον σπουδαίο ακραίο της Μπουντεσλίγκα αλλά και της εθνικής Ελβετίας. Στην ΑΕΚ "ψάχνονται" για το τι φταίει κι αν το πρόβλημα του είναι ... ψυχολογικό. Έμαθα πως ο Αλμέϊδα δυο φορες έχει συζητήσει με τον Τσούμπερ, παίζοντας ακόμη και τον ρόλο του... ψυχολόγου. Δεν περνάει απαρατήρητο πως με τον Αργεντινό κόουτς στον πάγκο και την ΑΕΚ να γίνεται γκρουπ/ομάδα με όλη της σημασία του όρου, παίκτες που την περσινή σεζόν προβλημάτιζαν πλέον ...πετάνε. Λιβάι Γκαρσία, Σιμάνσκι, Ρότα, Μοχαμάντι (μέχρι τον τραυματισμό του) ακόμη και ο Αμραμπατ παρουσιάζει μια βελτίωση. Ο Τσούμπερ τίποτα όμως! Ίσως το πρόβλημα να ξεκινάει κι από τα...χαρακτηριστικά του. Θυμίζω πως εκτός απο αρχηγός έχει ένα από τα 3 πιο ακριβά συμβόλαια στην ομάδα (άνω του εκατομμυρίου) και είναι μέχρι το 2025!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διαφορά στις συζητήσεις Ολυμπιακού με Ντόη - Έρχονται οι Ρώσοι με 6 εκατ. - "Διαπλοκή" με Μιτάι!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags