Facebook Pixel Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Πάρτι με τριάρα του ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο κόντρα στον... παραπαίοντα Παναθηναϊκό! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2023-01-22 21:23:00

Πάρτι με τριάρα του ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο κόντρα στον... παραπαίοντα Παναθηναϊκό! (ΒΙΝΤΕΟ)

Πάρτι με τριάρα του ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο κόντρα στον... παραπαίοντα Παναθηναϊκό! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Παναθηναϊκός δεν... βλεπόταν, ο ΠΑΟΚ ήταν έτοιμος για μεγάλο διπλό στη Λεωφόρο και τελικά το πήρε όχι απλά απολύτως δίκαια κι άνετα, αλλά με το εμφατικό τελικό 3-0. Εικόνα αποσύνθεσης από το Τριφύλλι, που δείχνει να παίζει χωρίς ψυχολογία και φυσικά χωρίς λύσεις. 

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Άλωσε την Λεωφόρο με τρόπο εκκωφαντικό και μείωσε τη διαφορά από την κορυφή στους 6! Ο Παναθηναϊκός δεν... βλεπόταν, ο ΠΑΟΚ ήταν έτοιμος για μεγάλο διπλό στη Λεωφόρο και τελικά το πήρε όχι απλά απολύτως δίκαια κι άνετα, αλλά με το εμφατικό τελικό 3-0. Εικόνα αποσύνθεσης από το Τριφύλλι, που δείχνει να παίζει χωρίς ψυχολογία και φυσικά χωρίς λύσεις. Στο -1 από τη δεύτερη ΑΕΚ πλέον οι Πράσινοι και το πρωτάθλημα παίρνει, για τα καλά, "φωτιά".

Το ματς

Με τον ΠΑΟΚ να βγάζει επιθετικότητα και να πιέζει ψηλά από την αρχή ξεκίνησε το ντέρμπι στη Λεωφόρο, με τον Παναθηναϊκό ωστόσο να δημιουργεί εκείνος τις δύο πρώτες μεγάλες φάσεις του αγώνα. Συγκεκριμένα στο 4' από βολέ του Μπρινιόλι ο Παλάσιος πήρε την μπάλα και έτρεξε μέχρι την περιοχή του Δικεφάλου, πλασάροντας εν τέλει λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι των φιλοξενούμενων.

Ακολούθως στο 9' οι Πράσινοι άγγιξαν το 1-0, όταν και πάλι ο Παλάσιος από τα δεξιά έκανε την επέλαση, πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Τσέριν, αλλά το τελείωμα εν κινήσει του Σλοβένου απέκρουσε σωτήρια ο Κοτάρσκι! Έπρεπε να φτάσουμε στο 15ο λεπτό για να έχουμε την πρώτη τελική των Ασπρόμαυρων στο παιχνίδι, μ' ένα αδύναμο πλασέ του Ολιβέιρα να καταλήγει στην αγκαλιά του Μπρινιόλι.

Στο 24' ήρθε ωστόσο η σειρά του ΠΑΟΚ να φτάσει μία ανάσα από το γκολ, όταν ο Κωνσταντέλιας μετά από εξαιρετική ατομική προσπάθεια πάσαρε μέσα στην περιοχή στον Ολιβέιρα, ο Πορτογάλος με τη σειρά του πλάσαρε (σ.σ. η μπάλα βρήκε λίγο και στον Σένκεφελντ), αλλά η εκτέλεσή του σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Μπρινιόλι! Ο Νέλσον Ολιβέιρα ήταν μόνιμη πηγή κινδύνου για την άμυνα του Παναθηναϊκού, έχοντας νέα σημαντική στιγμή με την αδύναμη -όμως- κεφαλιά του στο 32'.

Στο 40' οι Πράσινοι σπατάλησαν σπουδαία ευκαιρία για γκολ, όταν ο Μπερνάρ έβγαλε με ΜΑΓΙΚΗ λόμπα-κάθετη μόνο του τον Ιωαννίδη απέναντι στον Κοτάρσκι, αλλά με την μπάλα στον αέρα ο Έλληνας φορ προτίμησε να την κατεβάσει παρά να εκτελέσει με τη μία, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον τερματοφύλακα του Δικεφάλου να μπλοκάρει. Στο 44' ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με απίθανο τρόπο, αφού η απόκρουση του Μπρινιόλι στο πλασέ του Κωνσταντέλια έπειτα από τραγικό λάθος του Χουάνκαρ, πήγε με δύναμη στο στήθος του Ρούμπεν κι από εκεί, κατάληξε στα δίχτυα της κενής εστίας του Παναθηναϊκού για το 0-1! Σκορ, με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα οι δύο ομάδες.

Με την επανεκκίνηση στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός θεωρητικά ήταν αυτός που καλείτο να αλλάξει πάρα πολλά στην εικόνα του, αν ήθελε να βρει σε πρώτη φάση το γκολ που θα τον έβαζε ξανά στη διεκδίκηση. Αλλά, στην πράξη εμφανίστηκε... κοιμώμενος. 

Στην πρώτη φάση του δευτέρου μέρους λοιπόν ο ΠΑΟΚ έφτασε στο 0-2, όταν από φοβερό συνδυασμό με τακουνάκι ανάμεσα σε Ολιβέιρα και Κωνσταντέλια, ο δεύτερος πάσαρε στον εντελώς αμαρκάριστο και επερχόμενο Ζίβκοβιτς, που με εύκολο αριστερό πλασέ νίκησε πάλι τον Μπρινιόλι (46')!

Οι Ασπρόμαυροι έκαναν ό,τι ήθελαν στο γήπεδο, βρίσκοντας και τρίτο γκολ από το βολέ του MVP Κωνσταντέλια μέσα από την μικρή περιοχή σχεδόν για το εκκωφαντικό 0-3! Το Τριφύλλι κυριολεκτικά παρέπαιε, με τον Ολιβέιρα να έχει και νέο δοκάρι για το 0-4 με κεφαλιά στο 54ο λεπτό.

Ο ΠΑΟΚ έψαχνε με όλες του τις δυνάμεις κι άλλο γκολ, τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε ούτε να κρατήσει την μπάλα, ούτε να την κυκλοφορήσει. Από το 65' και μετά ο ρυθμός έπεσε, καθώς και ο Δικέφαλος ήθελε να φυλλάξει δυνάμεις για τον επαναληπτικό Κυπέλλου την Πέμπτη (26/1) στο ίδιο γήπεδο. Οι Πράσινοι απείλησαν μ' ένα δυνατό σουτ του Τσόκαϊ στο 70', αλλά ήταν εμφανής η αδυναμία της ομάδας να παίξει και να παράξει κάτι οργανωμένα. Το 3-0 αποδείχθηκε το τελικό σκορ, με τον Παναθηναϊκό όμως στις καθυστερήσεις να χάνει με δεύτερη κίτρινη κάρτα και τον Σένκεφελντ ενόψει της ρεβάνς.

Οι ενδεκάδες

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας (57' Βαγιαννίδης), Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χουάνκαρ (57' Πούχατς), Ρούμπεν (61' Τσόκαϊ), Τσέριν, Μπερνάρ (61' Σπόραρ), Παλάσιος, Βέρμπιτς, Ιωαννίδης (82' Σάντσες).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης (73' Κάργας), Ράφα Σοάρες, Σβαμπ, Αουγκούστο (73' Ντάντας), Νάρεϊ (70' Τάισον), Κωνσταντέλιας (82' Μπίσεσβαρ), Α. Ζίβκοβιτς, Ολιβέιρα (82' Τόμας).

 
 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags