Facebook Pixel Ατρόμητος – Ολυμπιακός: "Μπλόκο" στο Περιστέρι για Ολυμπιακό - Πλήρωσε την... γκάφα στην άμυνα και πέταξε το... δώρο του ΠΑΟ
Ποδόσφαιρο
| 2023-01-22 22:25:00

"Μπλόκο" στο Περιστέρι για Ολυμπιακό - Πλήρωσε την... γκάφα στην άμυνα και πέταξε το... δώρο του ΠΑΟ

Sportdog Team
"Μπλόκο" στο Περιστέρι για Ολυμπιακό - Πλήρωσε την... γκάφα στην άμυνα και πέταξε το... δώρο του ΠΑΟ

Κόλλησαν στο Περιστέρι οι Πειραιώτες που μπορεί να προηγήθηκαν στο σκορ, όμως η αδράνεια της άμυνας έκανε τους γηπεδούχους να βρουν δίχτυα και να μείνουν ζωντανοί στο κυνήγι της έκτης θέσης και των play off της Super League.

Ατρόμητος – Ολυμπιακός: Αυτοκτονιών... συνέχεια για τους Ερυθρόλευκους την φετινή σεζόν, μιας και μπορεί να προηγήθηκαν στο Περιστέρι, με γκολ του Μπακαμπού, όμως είδαν τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν σε 1-1 με τον Φριντζόνσον, σε μια στιγμή αδράνειας της άμυνας, με αποτέλεσμα ναι μεν να μειώσουν την απόσταση από την κορυφή και τον Παναθηναϊκό στους έξι πόντους, όμως να πετάνε δύο βαθμούς, ενώ παράλληλα να βλέπουν τον ΠΑΟΚ να τους προσπερνάει ξανά στην κατάταξη, έστω και στην ισοβαθμία. Την ίδια στιγμή η ομάδα των Δυτικών Προαστίων κατάφερε και έμεινε ζωντανή στο κυνήγι των θέσεων που οδηγούν στα play off μειώνοντας τη διαφορά από τον Βόλο και την έκτη θέση στους πέντε πόντους, ενώ λίγα λεπτά πριν το τέλος του αγώνα έχασαν τεράστια ευκαιρία με τον σκόρερ τους να φτάσουν σε μια φοβερή ανατροπή.

Το ματς:

Ο αγώνας στο Περιστέρι ξεκίνησε με τους Ερυθρόλευκους να δείχνουν από νωρίς ότι θέλουν να είναι κυρίαρχοι και να κυκλοφορούν ωραία την μπάλα, με τους παίκτες του Ατρομήτου να είναι σε θέση άμυνας και να προσπαθούν να επωφεληθούν σε κάποια κόντρα. Μάλιστα οι γηπεδούχοι θα έχουν δύο τεράστιες ευκαιρίες μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα να πάρουν προβάδισμα το σκορ. Η αρχή θα γίνει το 13’, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ και αδράνεια στην άμυνα των Πειραιωτών, ο Στρούγγης θα κάνει την προβολή με τον Πασχαλάκη να διώχνει εντυπωσιακά, ενώ ένα λεπτό ο Ρομπάιγ θα βγει απέναντι από τον Έλληνα τερματοφύλακα, από πλάγια θέση, όμως το πλασέ του θα περάσει ελάχιστα άουτ. Οι παίκτες του Μίτσελ θα συνεχίσουν να έχουν το απόλυτο έλεγχο της μπάλας, προσπαθώντας να την κυκλοφορήσουν, όμως χωρίς να μπορέσουν να δημιουργήσουν κάποια επικίνδυνη φάση στην εστία του Γιαννιώτη.

Η πρώτη προσπάθεια των Ερυθρόλευκων, προς την εστία των γηπεδούχων θα έρθει στο 24’, όταν θα αναπτυχθούν γρήγορα με τον Μπακαμπού να βρίσκει τον Μπιέλ, που θα σουτάρει, αλλά τον Γιαννιώτη να μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα. Οι Πειραιώτες θα προσπαθήσουν να απειλήσουν με μια στατική φάση, όμως η εκτέλεση φάουλ του Χάμες, στο 32’, θα περάσει άουτ, ενώ δύο λεπτά μετά ο Φορτούνης θα κάνει ωραία κίνηση και θα μπει από τα δεξιά μέσα στην περιοχή, θα σουτάρει, αλλά την προσπάθειά του θα μπλοκάρει ο τερματοφύλακας του Ατρομήτου. Η καλύτερη στιγμή θα έρθει στο 42’, για τους ποδοσφαιριστές του Μίτσελ, όταν ο Ροντινέι θα μπει από δεξιά στην περιοχή και θα κάνει μια σέντρα σουτ, όμως και πάλι ο Έλληνας τερματοφύλακας της ομάδας του Περιστερίου θα διώξει δύσκολα, ενώ δύο λεπτά μετά μια εκτέλεση φάουλ από τον Φορτούνη θα καταλήξει άουτ.

Το δεύτερο μέρος θα συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό, με τους Ερυθρόλευκους να προσπαθούν να διασπάσουν την άμυνα των παικτών του Ατρομήτου, που συνέχισε να είναι κάτω από τη μεσαία γραμμή, με την πρώτη καλή στιγμή να έρχεται στο 50’ με ένα μακρινό σουτ του Εμβιλά, που όμως θα περάσει άουτ. Δύο λεπτά μετά οι Πειραιώτες θα χάσουν μεγάλη ευκαιρία να πάρουν «κεφάλι» στο σκορ, όταν ο Χάμες θα βρεθεί τετ α τετ με τον Γιαννιώτη, όμως το πλασέ του θα το αποκρούσει δύσκολα ο Έλληνας τερματοφύλακας. Ότι όμως δεν κατάφερε ο Κολομβιανός σε αυτή τη φάση θα το πετύχει ο Μπακαμπού στο 54’. Ο Μπιέλ θα βγάλει εκπληκτική ασίστ τον Αφρικανό και ο τελευταίος με πολύ ωραίο σουτ θα κάνει το 0-1.

Οι Περιστεριώτες θα προσπαθήσουν άμεσα στο τέρμα που δέχθηκαν, όταν τρία λεπτά μετά η μπάλα θα στρωθεί στον Έρλινγκμαρκ, όμως το σουτ που θα κάνει θα περάσει άουτ. Οι Πειραιώτες θα απαντήσουν και πάλι με πρωταγωνιστή τον Μπακαμπού, όταν στο 58’, μετά από καραμπόλες η μπάλα θα φτάσει στον Αφρικανό που θα προσπαθήσει να νικήσει τον Γιαννιώτη με τακουνάκι, όμως χωρίς αποτέλεσμα. Η μεγάλη χαμένη στιγμή του Ατρομήτου θα έρθει στο 61’, όταν ο Χατζησαΐας θα πάρει την κεφαλιά με την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι του Πασχαλάκη και στη συνέχεια ο Ντε Μποκ από κοντά να στέλνει την μπάλα άουτ. Τελικά οι γηπεδούχοι θα καταφέρουν να φτάσουν στην ισοφάριση όταν Φριντζόνσον θα καταφέρει να βγει στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού και θα κρεμάσει τον Πασχαλάκη κάνοντας το 1-1 στο Περιστέρι.

Οι Πειραιώτες θα προσπαθήσουν να βγάλουν αντίδραση, όμως και πάλι η άμυνα των γηπεδούχων θα σφίξει, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται στην τελική ενέργεια. Στο 74' Μπιέλ και Χάμες θα κάνουν μια κομπίνα σε ένα φάουλ, σε καλό σημείο, όμως το σουτ που θα κάνει το Κολομβιανός θα περάσει άουτ. Πέντε λεπτά μετά ο Ελ Αραμπί θα κάνει μια προσπάθεια έξω από την περιοχή, όμως και πάλι το αποτέλεσμα θα είναι ίδιο. Στο 81' οι πάικτες του Ατρομήτου θα χάσουν τεράστια ευκαιρία να φέρουν... τούμπα τον αγώνα και να πάρουν κεφάλι στο σκορ. Μετά από γέμισμα ο Ροτάριο θα βρεθεί μόνος του στο δεύτερο δοκάρι, θα κάνει το γύρισμα όμως η προβολή που θα κάνει ο Φριτζόνσον σε κενή εστία θα περάσει άουτ. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Χάμες θα κάνει εκπληκτική ενέργεια και θα σουτάρει, όμως και πάλι ο Γιαννιώτης θα αποκρούσει εντυπωσιακά, με το 1-1 να μένει μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.

Σκόρερ: 64’ Φριντζόνσον -  54’ Μπακαμπού

Ατρόμητος: Γιαννιώτης, Κεσχρίντα, Χατζηισαΐας, Στρούγγης, Ντε Μποκ, Έρλινγκμαρκ (76' Οικονομίδης), Γκονζάλες, Φριντζόνσον (82' Τζοβάρας), Ροτάριου, Ρομπάιγ (88' Τζαβίδας), Κιάρτανσον (82' Κωτσόπουλος).

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ντόη, Παπασταθόπουλος, Ρέαμπτσουκ, Ροντινέι (84' Βρουσάι), Εμβιλά, Χουάνγκ (70' Γκάρι Ροντρίγκες), Μπιέλ (84' Σαμασέκου), Χάμες, Φορτούνης (45’ Μασούρας), Μπακαμπού (69' Ελ Αραμπί).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags