Facebook Pixel Sportdog.gr | "Χάθηκαν" οι μπέμπηδες του Δώνη - Η ταλεντάρα που έγινε "γυρολόγος" και τα εκατομμύρια του Μπόλονι!
Ποδόσφαιρο
| 2023-02-16 12:44:00

"Χάθηκαν" οι μπέμπηδες του Δώνη - Η ταλεντάρα που έγινε "γυρολόγος" και τα εκατομμύρια του Μπόλονι!

του Νίκου Στεργίου
"Χάθηκαν" οι μπέμπηδες του Δώνη - Η ταλεντάρα που έγινε "γυρολόγος" και τα εκατομμύρια του Μπόλονι!

Οι μοναδικοί που παίζουν ακόμα στο Τριφύλλι και ο μεγάλος άτυχος! Το πρότζεκτ... μπέμπηδες του Δώνη δεν κρίνεται ως πετυχημένο, μιας και λίγα χρόνια μετά σχεδόν κανένας παίκτης δεν έχει κάνει σοβαρή καριέρα.

Ένα από τα πιο... αδικημένα πρότζεκτ του Παναθηναϊκού ήταν οι μπέμπηδες του Γιώργου Δώνη, την χρονιά 18-19 που είχε αναλάβει ο Έλληνας τεχνικός. Ή μήπως όχι; Εκείνη τη σεζόν εξάλλου οι μόνοι 30άρηδες στο ρόστερ ήταν οι Οικονόμου και Μουνιέ, με τους Κουλιμπαλί και Ινσούα να ακολουθούν στα 28 και στα 27 έτη αντίστοιχα.

Οι ποδοσφαιριστές που έκαναν ουσιαστικά το ξεπέταγμά τους τότε με τον Δώνη ήταν οι Αποστολάκης, Εμμανουηλίδης, Καμπετσής, Μπουζούκης, Χατζηθεοδωρίδης και Μαυρομμάτης, ενώ ήδη είχαν εμπειρίες οι Χατζηγιοβάνης και Δώνης στα 21 και στα 23 τους τότε. Τότε μάλιστα είχαν έρθει και οι 22χρονοι Βέργος και Πούγγουρας. Από όλα αυτά τα παιδιά οι μόνοι δύο που συνεχίζουν στην ομάδα είναι ο Καμπέτσης και ο Αχιλλέας Πούγγουρας και ουσιαστικά μόνο ο δεύτερος έχει κάποια μικρή συμμετοχή φέτος (7 συμμετοχές, 635 λεπτά στο πρωτάθλημα.

Τρία ακόμη πρότζεκτ που προωθήθηκαν στην πρώτη ομάδα την επόμενη χρονιά, πάλι επί Δώνη, ήταν οι Αλεξανδρόπουλος, Ζαγαρίτης και Βαγιαννίδης, ενώ είχε έρθει και ο φέρελπις Περέα, με τον Παναθηναϊκό να κλέβει τις εντυπώσεις και να ανεβαίνει από την 8η θέση της προηγούμενης χρονιάς στην 4η θέση και στο +10 από τον πέμπτο Άρη.

Μάλιστα, παρότι πολλοί θα περιμέναν αρκετούς ποδοσφαιριστές να διακριθούν με την ομάδα, ο μόνος που έφερε χρήματα ήταν ο Αλεξανδρόπουλος, που ουσιαστικά αναδείχθηκε επί Λάζλο Μπόλονι. Για την ιστορία πάντως ο Αλεξανδρόπουλος πήρε 11 συμμετοχές με τον Δώνη, ενώ ουσιαστικά έκανε το... μπαμ στα πλέι οφ της σεζόν 19-20, με τον Έλληνα προπονητή να τον βάζει συνεχόμενα από την 4η αγωνιστική των πλέι οφ μέχρι και την τελευταία, για να τον εκτοξεύσει στη συνέχεια ο Μπόλονι.

Ουσιαστικά, από όσους, είτε προωθήθηκαν στην πρώτη ομάδα επί Δώνη, είτε ήρθαν με μεταγραφή συνεχίζουν μόνο οι Πούγγουρας, Βαγιαννίδης και Καμπετσής! Και ο Βαγιαννίδης με τη σειρά του έκανε ντεμπούτο και μάλιστα εντυπωσιακό στην Σούπερ Λιγκ με τον Δώνη στον πάγκο, βάζοντας 1 γκολ και 1 ασίστ, για να ακολουθήσει το σήριαλ του καλοκαιριού και να καταλήξει στην Ίντερ, πριν επιστρέψει την περασμένη χρονιά.

Οι πράσινοι είχαν βασίσει αρκετά, κυρίως στους Χατζηγιοβάνη και Μπουζούκη, ωστόσο κανένας εκ των δύο δεν έφτασε στο επιθυμητό επίπεδο και ειδικά ο δεύτερος που τείνει να γίνει γυρολόγος της Σούπερ Λιγκ. Μετά από 18 συμμετοχές χωρίς γκολ και ασίστ με τον ΟΦΗ, έχει πάει στον Παναιτωλικό και μετράει μέχρι στιγμής δύο ολιγόλεπτες συμμετοχές!

Όσον αφορά τον Χατζηγιοβάνη έχει καθιερωθεί στην τουρκική ομάδα, όπου μετράει 19 συμμετοχές, ωστόσο δεν έχει παίξει ούτε μια φορά ολόκληρο αγώνα. Από εκεί και πέρα, παίκτες όπως ο Χατζηθεοδωρίδης και ο Δώνης επίσης έμειναν χαμηλά, με τον δεύτερο μάλιστα, να βρίσκει ομάδα την Δευτέρα το βράδυ και να συνεχίζει στην Πολωνία.

Πρακτικά οι μόνοι δύο παίκτες που κάνουν τρομερή καριέρα είναι οι Αλεξανδρόπουλος και Περέα που πήραν μεταγραφές πολλών εκατομμυρίων σε προηγμένα πρωταθλήματα, έστω και εάν δεν αγωνίζονται αρκετά. Πάντως, ο Περέα ναι μεν αναδείχθηκε επί Δώνη, ωστόσο η ομάδα που του εκτόξευσε την καριέρα ήταν ο ΠΑΣ Γιάννενα!

Τέλος, μια ακόμη ανεκμετάλλευτη περίπτωση με πολλά ερωτηματικά ήταν αυτή του Δημήτρη Εμμανουηλίδη, μιας και είχε θεωρηθεί τεράστιο πρότζεκτ, ωστόσο το γεγονός πως παίζει στην δεύτερη κατηγορία της Δανίας, λέει πολλά από μόνο του. Ο νεαρός εξτρέμ πάντως ήταν απίστευτα άτυχος, καθώς υπέστη ρήξη χιαστού και θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μίμης Δομάζος: "Πρωταθλητής ο Παναθηναϊκός - Μην πάρουν αέρα τα μυαλά του Μαντσίνι - Το ήθελε στα χαρτιά η ΑΕΚ"!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags