Facebook Pixel ΑΕΚ: Ζήτησε στόπερ 6 εκατ. ο Αλμέιδα - "Νέος... Πινέδα σε τιμή ευκαιρίας - Καλύτερος από Γκατσίνοβις"!
Ποδόσφαιρο
| 2023-01-24 13:43:00

Ζήτησε στόπερ 6 εκατ. ο Αλμέιδα - "Νέος... Πινέδα σε τιμή ευκαιρίας - Καλύτερος από Γκατσίνοβις"!

του Γιώργου Θεοδωράκη
Ζήτησε στόπερ 6 εκατ. ο Αλμέιδα - "Νέος... Πινέδα σε τιμή ευκαιρίας - Καλύτερος από Γκατσίνοβις"!

Η πανάκριβη περίπτωση, ο παίκτης που πιέζει και η έκπληξη! Δύο ονόματα βρίσκονται πολύ ψηλά στη μεταγραφική λίστα των Κιτρινόμαυρων και είναι πολύ πιθανό να γίνει κίνηση τα επόμενα 24ωρα. Και οι δύο πάντως προορίζονται για την 11αδα... της επόμενης σεζόν.

Η ΑΕΚ συνεχίζει να είναι σε αναζήτηση στόπερ με στόχο την ενίσχυση των μετόπισθεν, κάτι που άλλωστε είναι απόφαση Ματίας Αλμέιδα. Ο Αργεντίνος τεχνικός παρά το γεγονός ότι έχει τους Μουκουντί, Βίντα, Μήτογλου και Τζαβέλλα, για την συγκεκριμένη θέση θέλει να έχει το κεφάλι του... ήσυχο, μιας και η χρονιά είναι μεγάλη και οι τραυματισμοί έχουν αρχίσει και γίνονται... συνήθεια στην ομάδα.

 Μάλιστα όπως έγινε γνωστό τις τελευταίες ημέρες οι άνθρωποι της Ένωσης, μετά από σύμφωνη γνώμη του προπονητή έχουν επαναφέρει την υπόθεση του Βραζιλιάνου Βιτάο που είχε απασχολήσει και το καλοκαίρι, όπως άλλωστε και τον ΠΑΟΚ.

Ο 22χρονος κεντρικός αμυντικός, έχει συμβόλαιο με την Σαχτάρ μέχρι το καλοκαίρι του 2024, όμως λόγω του πολέμου στην Ουκρανία αποφάσισε πριν μερικούς μήνες να συνεχίσει την καριέρα του στην Ιντερνασιονάλ, σαν δανεικός, παρά το γεγονός ότι τόσο η Ένωση όσο και ο Δικέφαλος του Βορρά είχαν ακουστεί ότι του είχαν καταθέσει πρόταση. Ο 22χρονος μέχρι στιγμής είναι βασικός και αναντικατάστατος στην βραζιλιάνικη ομάδα, μετρώντας 38 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, έχοντας μάλιστα και δύο γκολ, όμως ο ίδιος φαίνεται να επιθυμεί την επιστροφή του στην Ευρώπη.

Αξίζει εδώ να σημειώσουμε ότι υπόθεση Βιτάο μόνο εύκολη δεν μπορεί να είναι για την ΑΕΚ. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός, αρχικά, πως η Σαχτάρ για να τον αποκτήσει από την Παλμέιρας πλήρωσε 4 εκατομμύρια ευρώ, ενώ αυτή τη στιγμή και μετά τις εμφανίσεις του με την Ιντερνασιονάλ οι μετοχές του έχουν εμφανίσει μεγάλη άνοδο, με τον ίδιο να φαίνεται ότι αξίζει 6 εκατομμύρια ευρώ, στο tranfermarkt, το υψηλότερο στην καριέρα του μέχρι στιγμής. Παράλληλα μιλάμε για ένα παίκτη που έχει συμμετοχές σε όλες τις μικρές εθνικές των Καριόκας, ενώ έχει στεφθεί πρωταθλητής Λατινικής Αμερικής στις ηλικίες Κ15 και Κ17, το 2015 και 2017 αντίστοιχα και μάλιστα σαν αρχηγός. 

Το βασικό θετικό στην συγκεκριμένη υπόθεση είναι πρώτα η επιθυμία του παίκτη να επιστρέψει στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, ενώ παράλληλα η μη θέλησή του να συνεχίσει την καριέρα του στην Ουκρανία, λόγω του πολέμου που υπάρχει εδώ και περίπου έναν χρόνο. Παράλληλα η ΑΕΚ με το νέο γήπεδο, τις καινούργιες εγκαταστάσεις, την πορεία πρωταθλητισμού που κάνει αποτελεί έναν ελκυστικό προορισμό για πολλούς ποδοσφαιριστές. Από την στιγμή που ο Αλμέιδα έχει δώσει το ΟΚ για τον νεαρό στόπερ είναι δεδομένο ότι θα... τρέξει την υπόθεση και μένει να δούμε τι εξελίξεις θα υπάρξουν.

Νέος… Πινέδα από Τουρκία

Το όνομα του Έντρο Τσεκίτσι βρίσκεται στο ρεπορτάζ τής Ένωσης τις τελευταίες ημέρες, καθώς είναι σαφές ότι οι Κιτρινόμαυροι ψάχνονται για ενίσχυση στη μεσαία τους γραμμή, αν και από την ομάδα αποφάσισαν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους γύρω από την περίπτωσή του.

Ο διεθνής Αλβανός μεσοεπιθετικός αγωνίζεται στο τουρκικό πρωτάθλημα, με τη φανέλα της Κόνιασπορ και το προσεχές καλοκαίρι ολοκληρώνεται το συμβόλαιό του. Η τιμή του στο ποδοσφαιρικό Χρηματιστήριο βρίσκεται στα 4,5 εκατ. ευρώ και, πλην του τουρκικού, έχει θητεία σε αλβανικό και κροατικό ποδόσφαιρο.

Είναι 26 ετών, διεθνής με όλα τα κλιμάκια της εθνική Αλβανίας και το sportdog απευθύνθηκε στον Δημητρη Βασιλάκο, δημοσιογράφο που γνωρίζει άριστα το τουρκικό ποδόσφαιρο, για να μας ενημερώσει καλύτερα.

"Καλός παίκτης είναι, 8αρο-10αρο, και η Κόνιασπορ έχει ομάδα δεμένη στο κέντρο. Φέτος έχασε ένα κομμάτι της σεζόν λόγω τραυματισμών, αλλά έχει ταχύτητα, δημιουργικός, με εντάσεις, να τρέξει, να πιέσει. Μοιάζει στον Πινέδα", ήταν το αρχικό του σχόλιο.

Μπορεί να συνυπάρξει με τον Πινέδα στην 11άδα;

"Θα μπορούσε να συνυπάρξει αλλά θα μπορούσε να είναι και το μπακ απ του".

Το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2023, για την ώρα δεν υπάρχει ανανέωση, πόσο θα μπορούσε να τον δώσει η Κόνιασπορ για να μην το χάσει τσάμπα το καλοκαίρι;

"Μπορεί να τον δώσει και με ελάχιστα χρήματα, ίσως και κάτω από το μισό εκατ. ευρώ".

Με ποιους συμπαίκτες θα ταίριαζε στη ΑΕΚ;

"Στα πάντα ταιριάζει, είναι καλός παίκτης, είναι στο στιλ του Αλμέιδα, με τρεξίματα, εντάσεις, πλήρης. Έχει και καλό σουτ. Και πιο δημιουργικός από Γκατσίνοβιτς και Πινέδα".

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ρεσιτάλ του "Μικρού Μπιέλσα" - Το τρικ που δεν πήραν χαμπάρι - Πυρηνική μεταγραφή ο Τσούμπερ

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags