Facebook Pixel Ολυμπιακός - Χαράλαμπος Κωστούλας: Πιτσιρικάς Killer στον Ολυμπιακό! Γκολ αλά Ζλάταν - Τον έχασε ο ΠΑΟΚ - Θυμίζει Κωνσταντέλια
Ποδόσφαιρο
| 2023-01-29 10:00:00

Πιτσιρικάς Killer στον Ολυμπιακό με γκολ αλά Ζλάταν - Τον έχασε ο ΠΑΟΚ... θυμίζει Κωνσταντέλια!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Πιτσιρικάς Killer στον Ολυμπιακό με γκολ αλά Ζλάταν - Τον έχασε ο ΠΑΟΚ... θυμίζει Κωνσταντέλια!

Πήγαινε για Θεσσαλονίκη και έγραψε ιστορία στα ερυθρόλευκα! Σκοράρει με οποιονδήποτε τρόπο. Θα κάνει μεγάλο θόρυβο. Μιλούν στο Sportdog άνθρωποι που τον έζησαν πριν πάει στου Ρέντη.

Πέρασε αλλαγή στο 56' της αναμέτρησης του Ολυμπιακού Β' με τον Ηρόδοτο για την 12η αγωνιστική της Super League 2 και έγραψε ιστορία! Ο Χαράλαμπος Κωστούλας, σε ηλικία 15 ετών, 7 μηνών και 27 ημερών έγινε ο νεότερος επαγγελματίας που φόρεσε ποτέ την «ερυθρόλευκη» φανέλα και ξεπέρασε τον Κυριάκο Παπαδόπουλο ο οποίος είχε κάνει ντεμπούτο με τον σύλλογο σε ηλικία 15 ετών, 9 μηνών και 9 ημερών!

Ο ποδοσφαιριστής είναι γιος του Θανάση Κωστούλα, ο οποίος έκανε μεγάλη καριέρα, φορώντας τη φανέλα της ομάδας του Πειραιά από το 1999 μέχρι το 2006, ενώ στην ποδοσφαιρική του σταδιοδρομία αγωνίστηκε σε Ολυμπιακό Βόλου, Καλαμάτα, Ξάνθη, Αστέρα Τρίπολης. Αγωνίζεται ως επιθετικός και τη φετινή σεζόν μετρά 4 συμμετοχές με 2 γκολ στην Κ-19 των «ερυθρόλευκων».

Το παρασκήνιο της μεταγραφής

Αν θυμάστε, η στήλη «Μιχείες» στο Sportdog είχε γράψει στις 21 Νοεμβρίου 2021 για τον παίκτη και πως τον έχασε ο ΠΑΟΚ μέσα από τα χέρια του, ο οποίος τον είχε δοκιμάσει στην Κ12, σε τουρνουά στο Ντυσελντορφ, όπου ο παίκτης είχε σημειώσει 10 γκολ! Ήταν την εποχή που ο πιτσιρικάς είχε πετύχει ένα πανέμορφο γκολ με ψαλιδάκι, αλά Ζλάταν Ιμπραήμοβιτς, στη νίκη με 3-1 των Ακαδημιών του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Προοδευτικής.

Έγραφε λοιπόν τότε ο μετρ του μεταγραφικού ρεπορτάζ, Ευάγγελος Μίχος που ενημερώνει τη σχετική στήλη: «... ο "δικέφαλος" θα τον έπαιρνε πακέτο με τον αδερφό του, μάλιστα είχαν δώσει τα χέρια με τους γονείς τους, Θανάση και Ειρήνη Κωστούλα ενώ μέχρι και σπίτι να τους φιλοξενήσει είχαν ετοιμάσει στην Θεσσαλονίκη.

Η οικογένεια Κωστούλα είχε ξεκαθαρίσει πως τα δυο ανήλικα παιδιά θα πήγαιναν μαζί, δεν μπορούσαν να χωρίσουν, στην ίδια ομάδα,με την συνοδεία της μαμάς αφού ο μπαμπάς θα έμενε λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων στον Αλμυρό). Τότε είχε προσπαθήσει και η ΑΕΚ,με τον Νίκο Κωτσένογλου, να τους "κλείσει" αλλά δεν είχε την πειθώ του ΠΑΟΚ, ούτε η Ακαδημία της την αντίστοιχη προοπτική.

Γιατί τότε τα αδέρφια Κωστούλα δεν μετακόμισαν στην Τούμπα; Τελευταία στιγμή το πήραν ...χαμπάρι στον Ολυμπιακό και με μυστικές, αστραπιαίες κινήσεις τότε, ποντάροντας και στο... συναίσθημα, κατάφεραν οι "ερυθρόλευκοι" να αλλάξουν τα δεδομένα , πείθωντας την οικογένεια Κωστούλα που ακύρωσε την συμφωνία με τον ΠΑΟΚ και κατέβηκε τελικά στου Ρέντη».

«Όπου πήγαινε έλαμπε»

Ποιά ήταν η ομάδα που μιλούσε ο ΠΑΟΚ για τον παίκτη, απ΄την οποία, εν τέλει, τον πήρε ο Ολυμπιακός; Ο νεαρός φορ πριν πάρει μεταγραφή στου Ρέντη, το 2019, αγωνιζόταν στις Ακαδημίες του Αθλητικού Συλλόγου Αγίας Άννας, μία σχολή ποδοσφαίρου με έδρα τον Βόλο (Ζαλόγγου 73). Ο υπεύθυνος της σχολής, Γιάννης Σίμος, μίλησε στο Sportdog, όπου επιβεβαίωσε τις συζητήσεις με την ομάδα της Θεσσαλονίκης και αναφέρθηκε με υπερηφάνεια στο πρόσωπο του ποδοσφαιριστή.

«Ήρθε σε εμάς σε μικρή ηλικία. Έμεινε μέχρι το 2019 όποτε και πήρε μεταγραφή. Από την πρώτη μέρα που ήρθε στη σχολή μας ξεχώριζε, πέρα από το ταλέντο του, για το ήθος και τον χαρακτήρα του. Δεν είχαμε ξαναδεί τέτοιο παιδί. Ζήσαμε πράγματα με το Χαράλαμπο! Κατακτήσαμε τίτλους και επιτυχίες. Ταξιδέψαμε στο εξωτερικό. Όπου πήγαινε έλαμπε», είπε αρχικά ο ποδοσφαιρικός παράγοντας του σωματείου της Μαγνησίας, ο οποίος δεν αιφνιδιάστηκε από την είδηση του ρεκόρ που σημείωσε ο μικρός.

«Οι προπονητές του πάντα έλεγαν, ότι θα διαβάζουμε πράγματα για αυτόν στο μέλλον... Τώρα επιβεβαιώνονται. Άρα δεν πέσαμε από τα σύννεφα όταν ακούσαμε, ότι ο Χαράλαμπος έγινε ο νεότερος επαγγελματίας στην ιστορία του Ολυμπιακού».

Ο ρόλος της οικογένειας

Ποιό ήταν το στοιχείο της Ακαδημίας της Αγίας Άννας που βοήθησε πολύ στην εξέλιξη του ποδοσφαιριστή; «Λειτουργούμε ως οικογένεια. Θεωρούμε όλα τα παιδιά ως μέλη μας. Είναι πολύ σημαντικό κομμάτι για εμας, γιατί υπάρχουν και άλλα παιδιά με ταλέντο. Γιατί το λέω αυτό; Γιατί το γεγονός, ότι ο πατέρας του είχε πορεία στο ποδόσφαιρο δεν μας απασχόλησε ποτέ.

Ο Χαράλαμπος για εμάς ήταν ένα παιδί όπως όλα τα παιδιά της σχολής μας. Δεν είχε ιδιαίτερη μεταχείριση. Ο πατέρας του, ο Θανάσης, είναι πολύ χαμηλών τόνων. Δεν αισθανθήκαμε ποτέ παρεμβατικότητα. Ίσα-ίσα τον ψάχναμε για να του μιλήσουμε για το παιδί. Από εκεί και πέρα η οικογένεια του παίκτη τον στήριξε και τον βοήθησε πολύ επίσης», απαντά ο υπεύθυνος της Ακαδημίας, ο οποίος επιβεβαίωσε το... στόρι με τους «ασπρόμαυρους».

Μιλούσε με ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός κινήθηκε αμεσότερα

«Είχαμε μιλήσει με τον ΠΑΟΚ. Είχαν γίνει ραντεβού. Θα μπορούσε να καταλήξει εκεί, αλλά κινήθηκε άμεσα ο Ολυμπιακός και πήγε εκεί. Ακόμα και σε αυτό δεν τον διαχειριστήκαμε διαφορετικά», τόνισε και κατέληξε:

«Είμαστε βέβαιοι ότι θα ακούσουμε και άλλα πράγματα για αυτόν. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι και χαρούμενοι! Να είναι γερός πάνω απ' όλα. Περιμένουμε να ζήσουμε και άλλα πράγματα με τον Χαράλαμπο».

Το δολοφονικό ένστικτο και η ομοιότητα με Κωνσταντέλια

Για την εξέλιξη του «ερυθρόλευκου» επιθετικού μίλησε στο Sportdog και ο προπονητής του στην Αγία Άννα, Νίκος Αθανασιάδης, ο οποίος υποστήριξε, ότι ο Κωστούλας θα κάνει παρόμοιο θόρυβο με αυτόν που κάνει ο επίσης Βολιώτης, Κωνσταντέλιας στον ΠΑΟΚ.

«Ο Χαράλαμπος ήρθε σε ηλικία 9-10 ετών στην Ακαδημίας μας και έμεινε μαζί μας για 4 χρόνια.

Είναι ένα παιδί που γεννήθηκε για να παίζει ποδόσφαιρο. Είναι γκολτζής, το κάτι το ιδιαίτερο, όπως είναι ο Κωσνταντέλιας στον ΠΑΟΚ, ο οποίος είναι μάγος, ένα εκπληκτικό ταλέντο. Δηλαδή θα πρέπει να αδικήσει τον εαυτό του για να μην παίξει ποδόσφαιρο ο Χαράλαμπος», ανέφερε αρχικά ο τεχνικός.

Ο μικρός Κωστούλας είναι ένας παίκτης που ξέρει από γκολ. «Αυτό είναι το υπερστοιχείο του. Μπορεί να βάλει γκολ με οποιονδήποτε τρόπο, με το δεξί, με το αριστερό, με μακρινό σουτ (με τον Ολυμπιακό έχει σκοράρει από το κέντρο), με κεφαλιά, με ψαλιδάκι. Έχει ένστικτο στο σκοράρισμα, αλλά έχει και το χαρακτήρα του ποδοσφαιριστή, θράσος, προσωπικότητα και δουλεύει πάρα πολύ. Είναι σημαντικό, ότι βγαίνει τέτοιος παίκτης, γιατί όπως είναι γνωστό, δεν βγάζουμε συχνά επιθετικούς στο ελληνικό ποδόσφαιρο», σημείωσε.

Γι'αυτό επέλεξε Ολυμπιακό

Όσον αφορά τη μετακίνησή του στον Ολυμπιακό, ο κόουτς αποκάλυψε τη βασικότερη αιτία που ο παίκτης δεν φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ. «Μπήκε πολύ γρήγορα στο μικροσκόπιο μεγάλων ομάδων. Κατηφόρισε στο λιμάνι γιατί ήταν Ολυμπιακός λόγω του πατέρα του. Ήταν και αυτός ένας λόγος για να πάει στου Ρέντη», ανέφερε ο Νίκος Αθανασιάδης και κατέληξε:

«Έχει όλα τα εφόδια, για να μας κάνει υπερήφανους. Πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα ξαναμίλησουμε για αυτά που θα κάνει και ο Χαράλαμπος στη μεγάλη ομάδα του Ολυμπιακού, όπως κάνει ο Κωνσταντέλιας τώρα στον ΠΑΟΚ».

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοβαρή πρόταση για δύο στην ΑΕΚ- Ούτε "Γκάτσι" ούτε Λιβάι- Στοίχημα Μίτσελ ο Χεσέ και αντι-Αραούχο! 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags