Facebook Pixel Άρης - Ολυμπιακός: Ο ΗΡΩΑΣ Τζολάκης τον κράτησε όρθιο και ο Ελ Αραμπί τον έστειλε με νίκη στα ημιτελικά! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2023-01-25 21:33:00

Ο ΗΡΩΑΣ Τζολάκης τον κράτησε όρθιο και ο Ελ Αραμπί τον έστειλε με νίκη στα ημιτελικά! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Παναγιώτη Νικολάου
Ο ΗΡΩΑΣ Τζολάκης τον κράτησε όρθιο και ο Ελ Αραμπί τον έστειλε με νίκη στα ημιτελικά! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Ολυμπιακός επικράτησε και στη Θεσσαλονίκη του Άρη με 1-0, παίρνοντας δύσκολη πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ματς από τον Τζολάκη που κράτησε ζωντανούς τους Πειραιώτες, αποκρούοντας μέχρι και πέναλτι του Γκρέι στο 82'!

Άρης - Ολυμπιακός: Με ήρωα τον τερματοφύλακά του στους "4". Ο Ολυμπιακός επικράτησε και στη Θεσσαλονίκη του Άρη με 1-0, παίρνοντας δύσκολη πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ματς από τον Τζολάκη που κράτησε ζωντανούς τους Πειραιώτες, αποκρούοντας μέχρι και πέναλτι του Γκρέι στο 82'! Ο Ελ Αραμπί το γκολ, αποβλήθηκε στη φάση του πέναλτι ο Ντόη. Την ΑΕΚ συναντούν στα ημιτελικά οι Ερυθρόλευκοι.

Το ματς

Με υψηλό ρυθμό και τον Άρη να μπαίνει στο παιχνίδι καλύτερα ξεκίνησε ο επαναληπτικός του Κυπέλλου Ελλάδας στο "Κλ. Βικελίδης", με τους Κίτρινους μάλιστα να απειλούν μόλις 40 δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα. Συγκεκριμένα ο Ετέμπο έπιασε έναν "κεραυνό" έξω από την περιοχή, με τον Τζολάκη να ίπταται και να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ!

Ο Ολυμπιακός απάντησε στις μεγάλες ευκαιρίες στο 20ο λεπτό, όταν το μονοκόμματο σουτ του Βαλμπουενά έδιωξε σε κόρνερ αυτή τη φορά ο Κουέστα. Επτά λεπτά αργότερα (σ.σ. στο 27') υπήρξε νέα μεγάλη φάση για τους Πειραιώτες, με Μπακαμπού και Μασούρα να μην μπορούν να κάνουν επαφή στο εξαιρετικό γύρισμα του Μπιέλ από δεξιά, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στον Μαζικού να διώξει τελευταία στιγμή, πριν η μπάλα από τις κόντρες περάσει τη γραμμή.

Στο 34' ο Άρης σπατάλησε τη σπουδαιότερη ευκαιρία του για να προηγηθεί στο σκορ. Ο Γκρέι ειδικότερα βγήκε εντελώς μόνος σε πλάγιο τετ-α-τετ (σ.σ. πολύ δύσκολη η γωνία εκτέλεσής του η αλήθεια είναι), αλλά και πάλι ο Τζολάκης του είπε "όχι"! Το ίδιο έκανε και στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν και πάλι ο Έλληνας τερματοφύλακας απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια νέο πλασέ ξανά του Γκρέι, διατηρώντας το 0-0 στην ανάπαυλα.

Με την επανεκκίνηση στο δεύτερο ημίχρονο Άρης και Ολυμπιακός επέστρεψαν χωρίς αλλαγές. Ο ρυθμός ήταν πεσμένος σε σχέση με το πρώτο 45λεπτό, κάτι που προφανώς εκείνη τη στιγμή εξυπηρετούσε τους Πειραιώτες. Στο 60' οι Κίτρινοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για χέρι-πέναλτι του Εμβιλά. Ο διαιτητής δεν υπέδειξε κάτι σε ροή αγώνα, ο VAR δεν τον οδήγησε να τσεκάρει τη φάση σε onfield review, με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται εντονότατα για το μη καταλογισμό της παράβασης.

Στο 65' ο Άρης έχασε νέα σπουδαία ευκαιρία για να φτάσει στο πολυπόθητο γκολ, όταν ο Πίρσμαν πάτησε περιοχή από αριστερά, πλάσαρε στη γωνία, αλλά για μία ακόμη φορά ο εκπληκτικός Τζολάκης έδιωξε σε κόρνερ!

Στο 82' ο Άρης κέρδισε πέναλτι για τράβηγμα του Ντόη στον Γκρέι, με τον διαιτητή μάλιστα να δείχνει και την κόκκινη κάρτα στον κεντρικό αμυντικό του Ολυμπιακού (σ.σ. ως τελευταίος της άμυνας). Η φάση ελέγχθηκε στο VAR, επιβεβαιώνοντας την αρχική υπόδειξη του ρέφερι. Την εκτέλεση ανέλαβε δύο λεπτά μετά ο Γκρέι, αλλά ο Τζολάκης του είπε "όχι" και από τα 11 βήματα, κρατώντας το 0-0! Σαν να μην έφταναν όλα για τους Θεσσαλονικείς, στο 89' ο Ελ Αραμπί βγήκε σε καθαρό τετ-α-τετ απέναντι στον Κουέστα, σκοράροντας με πλασέ για να διαμορφώσει το τελικό 1-0!

Οι ενδεκάδες

Άρης (Άλαν Πάρντιου): Κουέστα, Μαζικού, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν, Ντουκουρέ, Ετέμπο, Νταρίντα, Ιτούρμπε (81' Ματέο Γκαρσία), Μανού Γκαρσία (76' Πάλμα), Γκρέι.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Τζολάκης, Βρουσάι, Ντόη, Παπασταθόπουλος, Ροντινέι, Εμβιλά, Σαμασέκου, Μπιέλ (86' Ραμόν), Βαλμπουενά (62' Χάμες Ροντρίγκες), Μασούρας (71' Γκάρι Ροντρίγκες - 86' Σισέ), Μπακαμπού (71' Ελ Αραμπί).

 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags