Facebook Pixel ΑΕΚάρα και στις Σέρρες! "Χτύπησε" δις ο Μάνταλος - Γκολάρα Μαχαίρα (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2023-01-25 19:32:00

ΑΕΚάρα και στις Σέρρες! "Χτύπησε" δις ο Μάνταλος - Γκολάρα Μαχαίρα (ΒΙΝΤΕΟ)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
ΑΕΚάρα και στις Σέρρες! "Χτύπησε" δις ο Μάνταλος - Γκολάρα Μαχαίρα (ΒΙΝΤΕΟ)

Έλαμψαν Γκατσίνοβιτς-Τσούμπερ, παραλίγο γκολ με ραμπόνα ο Αραούχο, στο 3-1 της Ένωσης επί του Πανσερραϊκού στη ρεβάνς των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας. Ολυμπιακός ή Άρης ο επόμενος αντίπαλος στους "4".

Η υπόθεση πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου φάνταζε διαδικαστική υπόθεση για την ΑΕΚ μετά το 3-0 της Νέας Φιλαδέλφειας απέναντι στον Πανσερραϊκό. Και όμως το παιχνίδι των Σέρρων είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον, πιο πολύ εξαιτίας των προσώπων που επέλεξε ο Αλμέιδα στο σχήμα.

Η Ένωση επικράτησε 3-1 με τον Πέτρο Μάνταλο να χρίζεται δύο φορές σκόρερ και τον Θεοδόση Μαχαίρα να πετυχαίνει πολύ όμορφο τέρμα. Πολύ ορεξάτος εμφανίστηκε ο Γκατσίνοβιτς που ξεκίνησε βασικός, καθώς και ο Τσούμπερ, με το γκολ του οποίου οι κιτρινόμαυροι πανηγύρισαν στη Νίκαια τη νίκη.

Η Ένωση θα περιμένει τη ρεβάνς Άρης-Ολυμπιακός, για να μάθει τον αντίπαλό της στους “4” του θεσμού.

Βασικός ο Γκατσίνοβιτς

Ο Ματίας Αλμέιδα επεφύλαξε πολλές αλλαγές 11άδα σε σχέση με το παιχνίδι της Νίκαιας, προκειμένου να ξεκουράσει παίκτες και να χρησιμοποιήσει κάποιους με λιγότερο χρόνο συμμετοχών. Αίσθηση προκάλεσε η παρουσία του Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς στο αρχικό σχήμα, o οποίος είχε χρησιμοποιηθεί για 27 λεπτά στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος, στη Νίκαια.

Ο Στάνκοβιτς υπερασπίστηκε την εστία, Σιντιμπέ και Ραντόνια έπαιξαν στο δεξί και στο αριστερό άκρο της άμυνας αντίστοιχα με τους Μήτογλου-Τζαβέλλα να αποτελούν το δίδυμο στα στόπερ. Ο Γαλανόπουλος είχε ρόλο κόφτη στον άξονα, με τον Γκατσίνοβιτς αριστερά, τον Φερνάντες δεξιά και τον Μάνταλο σε θέση επιτελικού μέσου. Στην κορυφή της επίθεσης τοποθετήθηκε ο Φαν Βέερτ με τον Τσούμπερ να παίζει πίσω του σε ρόλο 9αριού.

Ωραίες συνεργασίες με 2 γκολ Μάνταλου

Η ΑΕΚ μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι, με στόχο να κυκλοφορήσει γρήγορα τη μπάλα και να δημιουργήσει ευκαιρίες από συνδυασμούς και ομαδική δουλειά. Η πρώτη καλή στιγμή έγινε στο 7' με τον Φερνάντες να πιάνει φαλτσαριστό σουτ, ο Κάτσικας όμως ήταν σε ετοιμότητα, έπεσε και απομάκρυνε. Ένα λεπτό αργότερα, ο τερματοφύλακας των Σερρών είπε όχι στον Τσούμπερ που ήταν ολομόναχος στο πίσω δοκάρι, ενώ στο 13' το σουτ του Γκατσίνοβιτς δεν βρήκε στόχο.

Η Ένωση κατάφερε να ξεκλειδώσει την άμυνα των γηπεδούχων στο 21', ύστερα υπέροχη συνεργασία τριών παικτών. Ο Γκατσίνοβιτς «έσπασε» στον Τσούμπερ, ο τελευταίος βρήκε τον Μάνταλο στο ύψος της μικρής περιοχή, ο οποίος με έγραψε το 0-1 με κοντινό πλασέ. Οχτώ λεπτά αργότερα ο Γκατσίνοβιτς παραλίγο να χρηστεί σκόρερ, αλλά το σουτ εκτός περιοχής έφυγε πάνω από τα γκολπόστ.

 

Μέχρι σε εκείνο το σημείο, οι Σερραίοι είχαν παθητικό ρόλο. Για πρώτη φορά στα καρέ των «κιτρινόμαυρων» εθεάθησαν στο 31', αλλά η συνεργασία Κολομπίνο-Παντεκίδη δεν είχε αντίκρυσμα. Η τελευταία καλή στο πρώτο ημίχρονο καταγράφηκε στο 42', με την κεφαλιά του Φαν Βέερτ που κόντραρε σε αμυντικούς και έφυγε κόρνερ.

 

Η έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου επεφύλαξε εκπλήξεις! Ο Πανσερραϊκός ισοφάρισε στο 49' μετά από ωραία συνεργασία Κολομπίνο-Σαΐντ και σκόρερ τον Καραντώνη, η ΑΕΚ όμως απάντησε άμεσα, με τον Μάνταλο να μετουσιώνει σε ασίστ τη σέντρα του Σιντιμπέ, γράφοντας το 1-2 με κεφαλιά για το δεύτερο προσωπικό του γκολ στην αναμέτρηση.

 

Γκολάρα Μαχαίρα

Στη συνέχεια το ματς έπεσε σε ρυθμό, αναθερμάνθηκε όμως με την είσοδο των αλλαγών του Αλμέιδα που έκαναν αισθητή την παρουσία τους με τη μία! Στο 71' η κεφαλιά του Κοσίδη (από σέντρα του Σιντιμπέ) δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Κατσίκα, ενώ στο ίδιο χρονικό σημείο, ο Αραούχο παραλίγο να σκοράρει με... ραμπόνα.

Εν τέλει το εντυπωσιακό γκολ του αγώνα πέτυχε ο Μαχαίρας, ο οποίος έπιασε ωραίο σουτ εκτός περιοχής με τη μπάλα να χτυπά στο αριστερό δοκάρι του Κατσίκα, που έπεσε προς την πορεία της, αλλά δεν κατάφερε να αποτρέψει την κατάληξή της προς τα δίχτυα, με το 1-3 να είναι τελικό σκορ.

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags