Facebook Pixel "Καθάρισε" ξανά με Ελ Αραμπί ο Ολυμπιακός - Τον έσωσε ο Πασχαλάκης - Τρομερός Μανδάς για ΟΦΗ!
Ποδόσφαιρο
| 2023-01-29 17:52:00

"Καθάρισε" ξανά με Ελ Αραμπί ο Ολυμπιακός - Τον έσωσε ο Πασχαλάκης - Τρομερός Μανδάς για ΟΦΗ!

Sportdog Team
"Καθάρισε" ξανά με Ελ Αραμπί ο Ολυμπιακός - Τον έσωσε ο Πασχαλάκης - Τρομερός Μανδάς για ΟΦΗ!

Οι ερυθρόλευκοι πήραν τη νίκη επί των Κρητικών σε ένα ματς που χρειάστηκε να κάνουν ανατροπή. Διακρίθηκε για τους ερυθρόλευκους ο Πασχαλάκης με κομβικές αποκρούσεις, αλλά και ο Μανδάς για τους φιλοξενούμενους.

Ο Ολυμπιακός κέρδισε με 2-1 τον ΟΦΗ και επέστρεψε στις νίκες, μετά από την γκέλα με τον Ατρόμητο! Για να φτάσει στην ανατροπή, είδε τον Ντίκο να ανοίγει το σκορ, με τον Μπακαμπού να ισοφαρίζει λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους και τον Ελ Αραμπί να δίνει τη λύση για το 2-1, λίγα δευτερόλεπτα, αφού είχε μπει στον αγώνα.

Μετά το 80΄ ο ΟΦΗ έχασε δύο τεράστιες ευκαιρίες, ωστόσο ο Πασχαλάκης ήταν σε ετοιμότητα, στερώντας από τους Κρητικούς την ευκαιρία να πάρουν τον βαθμό της ισοπαλίας!

Ο Ολυμπιακός με τη νίκη επί του ΟΦΗ έφτασε στο -3 από την κορυφή και στο -2 από την ΑΕΚ με ένα ματς λιγότερο, έχοντας 42 βαθμούς, ενώ ο ΟΦΗ παρέμεινε στην 9η θέση και στο -10 από τη θέση που οδηγεί στα πλέι οφ. Κάπως έτσι έτσι τελείωσε και το σερί το αήττητο του ΟΦΗ που είχε να χάσει από το 2022.

Την ερχόμενη αγωνιστική ο Ολυμπιακός πάει στην Τούμπα για το ματς με τον ΠΑΟΚ, ενώ ο ΟΦΗ υποδέχεται τον ΠΑΣ Γιάννινα!

Το ματς

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον ΟΦΗ να επιδιώκει να πιέσει ψηλά στο γήπεδο, ενώ ο Ολυμπιακός έλεγχε για περισσότερη ώρα τον ρυθμό της αναμέτρησης. Οι ερυθρόλευκοι αύξησαν την πίεσή τους κερδίζοντας 2 κορνέρ στο 6' και στο 7΄, με τον Γκάρι να βγαίνει τετ α τετ μετά από σέντρα του Μπιέλ στο 8΄ και να κάνει κακό τελείωμα. Όσο περνούσε η ώρα ο Ολυμπιακός δεν έκανε την μεγάλη φάση και στο 19΄ ο ΟΦΗ έβγαλε μια ωραία αντεπίθεση, με τον Ντίκο να εκμεταλλεύεται γύρισμα του Τοράρινσον και να κάνει το 1-0, με τον Πασχαλάκη να μην μπορεί να αντιδράσει.

Όπως ήταν λογικό οι παίκτες του ΟΦΗ πανηγύρισαν με το γκολ με τους οπαδούς της ομάδας που βρέθηκαν στο γήπεδο. Ο ΟΦΗ με το γκολ που έβαλε όχι μόνο δεν κλείστηκε στα καρέ του, αλλά συνέχισε την πίεση ψηλά. Μέσα σε ένα δίλεπτο, μετά το 25΄,  οι Ρέαμπτσιουκ και Ρόντινει έβγαλαν σέντρες που πέρασαν ανεκμετάλλευτες. Στο 30΄ ο Χάμες έκανε ένα εξαιρετικό μακρινό σουτ, ωστόσο ο Μανδάς ήταν σε ετοιμότητα, με τον Χουάνγκ στην εξέλιξη της φάσης να αστοχεί από κοντά. Στο 38΄ ο ΟΦΗ βρήκε και δεύτερο γκολ με τον Τζου, ωστόσο ήταν εκτεθειμένος ο άσος των κρητικών. Κάπως έτσι ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 1-1 στο 40΄. Σε εκείνο το σημείο ο Χάμες εκτέλεσε φάουλ με αποδέκτη τον Μπακαμπού, ο οποίος αυτή τη φορά δεν λάθεψε και έβαλε το πρώτο ερυθρόλευκο γκολ. Στο 42΄ ο Χάμες εκνευρίστηκε αρκετά, μιας και δέχθηκε ένα σκληρό φάουλ από τον Πασαλίδη. Λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους ο Μπιέλ δοκίμασε μακρινό σουτ, με τον Μανδά να είναι σε ετοιμότητα.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο προπονητές δεν άλλαξαν κάτι με την σέντρα, ωστόσο ο Ολυμπιακός μπήκε φανερά με διάθεση για να καθαρίσει το ματς. Στο 48΄ ο Μανδάς είπε όχι σε σουτ του Γκάρι από πλάγια θέση, ενώ στο 50΄ ο Μπιέλ βγήκε τετ α τετ με τον Μανδά, χωρίς όμως να κάνει καλό τελείωμα. Ο ίδιος άσος επανήλθε στο 52΄, με το σουτ του αυτή τη φορά να καταλήγει άουτ. Ο Ολυμπιακός συνέχισε τον... καταιγισμό φάσεων στο 53΄, με τον Μπακαμπού να τροφοδοτεί τον Μπιέλ, ο οποίος είδε τον Μανδά να του λέει ένα εντυπωσιακό όχι. Οι ερυθρόλευκοι θα μπορούσαν να είχαν καθαρίσει το ματς μέσα σε 8΄ εάν ο Μπιέλ ήταν λίγο πιο εύστοχος.

Όπως είναι λογικό ο ΟΦΗ είχε πλέον οπισθοχωρήσει αρκετά, ενώ ο ρυθμός έπεσε αρκετά μετά το 55΄, με τον Μίτσελ να βάζει στο ματς τον Μασούρα. Στο 68΄ ο Ρεάμπτσιουκ έβγαλε μια εξαιρετική σέντρα, ο Μπακαμπού πήρε την κεφαλιά, ωστόσο η μπάλα κατέληξε άουτ. Στο 69΄ο Ολυμπιακός έχασε την μεγαλύτερη του ευκαιρία, μιας και ο Χουάνγκ με ένα μακρινό σουτ έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ ο Μασούρας δεν πρόλαβε από κοντά να κάνει το 2-1.

Στο 72΄ ο Ολυμπιακός έχασε νέα ευκαιρία με ένα σουτ του Μπακαμπού να μην απειλεί τον Μανδά, ενώ στο 73΄ ο Ροντινέι έκανε το 1-2 με τον Μπιέλ, ωστόσο δεν ευστόχησε σε τετ α τετ με τον Έλληνα τερματοφύλακα. Στο 74΄ ο Μπιέλ έχασε μια ακόμη μεγάλη ευκαιρία, μιας και ήταν ολομόναχος από το σημείο του πέναλτι, ωστόσο κατάφερε να αστοχήσει. Την λύση στην ασφυκτική ερυθρόλευκη πίεση την έδωσε ο Ελ Αραμπί, σκοράροντας για δεύτερο σερί ματς. Ο Μαροκινός φορ σκόραρε στο 76΄ και ενώ είχε περάσει αλλαγή λίγο πριν, με τον Μπιέλ να βγάζει μια σέντρα με αποδέκτη τον Εμβιλά, ο οποίος βρήκε τον Ελ Αραμπί που έκανε το 2-1 οδηγώντας τον Ολυμπιακό στην ολική ανατροπή.

Ο ΟΦΗ ενώ στο δεύτερο μέρος ήταν άφαντος, παραλίγο να κάνει το 2-2 στο 83΄! Σε εκείνο το σημείο ο Εμβιλά έκανε τραγικό λάθος, με τον Γκρόνινγκ να κλέβει την μπάλα που είχε ως αποδέκτη τον Πασχαλάκη και βγήκε τετ α τετ με τον Έλληνα γκολκίπερ, χωρίς να καταφέρει να σκοράρει.

Μάλιστα, ο ΟΦΗ είδε και στο 90΄ να χάνεται τεράστια ευκαιρία, με τον Πασχαλάκη να λέει «όχι» στον Μπάκιτς, βγάζοντας δεύτερη πολύ μεγάλη επέμβαση σε τετ-α-τετ!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags