Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Λεβαδειακός: Ματσάρα στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ νικητή - Ο MVP Ντάντας υπέγραψε το τρίποντο!
Ποδόσφαιρο
| 2023-01-30 19:57:00

Ματσάρα στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ νικητή - Ο MVP Ντάντας υπέγραψε το τρίποντο!

Sportdog Team
Ματσάρα στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ νικητή - Ο MVP Ντάντας υπέγραψε το τρίποντο!

Με MVP τον Ντάντας που πέτυχε δύο γκολ, ο ΠΑΟΚ επικράτησε του μαχητικού Λεβαδειακού με το τελικό 3-2 στην Τούμπα, σ' ένα ματς που τα είχε... όλα!

ΠΑΟΚ - Λεβαδειακός: Είτε εύκολα είτε δύσκολα, στην πράξη, τίποτα δεν τον σταματά! Με MVP τον Ντάντας που πέτυχε δύο γκολ, ο ΠΑΟΚ επικράτησε και του μαχητικού Λεβαδειακού με το τελικό 3-2 στην Τούμπα, σ' ένα ματς που τα είχε... όλα. Στο -5 από την πρώτη ΑΕΚ παρέμεινε ο Δικέφαλος του Βορρά και μείωσε έστω και προσωρινά στο -3 από τον δεύτερο Παναθηναϊκό, που σε λίγη ώρα ωστόσο αντιμετωπίζει τον Αστέρα στην Τρίπολη.

Το ματς

Πολύ δυνατά ξεκίνησε το παιχνίδι ο ΠΑΟΚ, απειλώντας τον Λεβαδειακό μόλις στο 2ο λεπτό με την κεφαλιά του Ντάντας έπειτα από τη σέντρα του Ράφα Σοάρες. Η στιγμή να βρει το γκολ ο Δικέφαλος κάθε άλλο παρά άργησε, καθώς άνοιξε το σκορ στο 10'. Ο Νάρεϊ έκανε ωραία ενέργεια και γύρισμα από τα δεξιά, μετά από κάθετη πάσα του Κάργα, και ο επερχόμενος Ντάντας πλάσαρε στην κίνηση για το 1-0 στην Τούμπα!

Κόντρα ουσιαστικά στη ροή ο Λεβαδειακός ισοφάρισε στο 15ο λεπτό. Τρία λεπτά πριν (σ.σ. στο 12') οι Βοιωτοί είχαν κερδίσει πέναλτι σε ανατροπή του Λούα Λούα από τον Κοτάρσκι (σ.σ. η φάση ελέγχθηκε και στο VAR με χρήση onfield review), ο Μουτίνιο έστησε την μπάλα στα 11 βήματα και με εύστοχη εκτέλεση νίκησε τον τερματοφύλακα των Ασπρόμαυρων και έκανε άμεσα το 1-1!

Ο Λεβαδειακός μάλιστα στο 18' άγγιξε ακόμα και την ολική ανατροπή για το 1-2, αλλά η σέντρα-σουτ του Λούα Λούα αιφνιδίασε τον Κοτάρσκι και σταμάτησε στο δοκάρι. Η ευκαιρία αυτή αφύπνισε τον ΠΑΟΚ, που άρχισε να ανεβάζει στροφές και να πιέζει πολύ τους φιλοξενούμενους. Η πίεση απέδωσε τελικά καρπούς στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν από τραγική λάθος πάσα του Βήχου ξανά ο Ντάντας έγινε αποδέκτης, σουτάροντας με τη μία και στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή γωνία του Στογιάνοβιτς για το 2-1! Σκορ, με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στην ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Με την επανεκκίνηση στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ έψαχνε το γκολ εκείνο, που θα καθάριζε μια και καλή την υπόθεση τρίποντο. Το τέρμα αυτό λοιπόν το βρήκαν οι γηπεδούχοι στο 61ο λεπτό, όταν από τη εκτέλεση κόρνερ του Νάρεϊ ο Κουλιεράκης έπιασε την καρφωτή κεφαλιά και ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-1!

Ο μαχητικός Λεβαδειακός όμως δεν είχε πρόθεση να παραδώσει τα όπλα, μειώνοντας και πάλι γρήγορα σε 3-2 στο 66', με το σουτ του Τσάπρα μέσα στη μεγάλη περιοχή να κοντράρει και κατ' ουσίαν να ακινητοποιεί τον Κοτάρσκι, ο οποίος δεν μπορούσε να αντιδράσει για να αποτρέψει το γκολ των Βοιωτών!

Στο 77' ο Γιόνας Τορό έφυγε στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ, πρόλαβε την έξοδο του Κοτάρσκι αλλά η μπάλα πέρασε εκτός εστίας. 
Το σκηνικό επαναλήφθηκε στο 84', με τον Αλεξάντερ Γερεμέγεφ να πλασάρει στα χέρια του Κροάτη τερματοφύλακα.

Δύο λεπτά αργότερα ο Ολιβέιρα αστόχησε σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ με τον Στογιάνοβιτς, διατηρώντας ως το φινάλε την αγωνία.  Το 3-2 παρέμεινε ως το τέλος, με τον ΠΑΟΚ να ανεβαίνει και πάλι τρίτος μαζί με τον Ολυμπιακό, με τις δύο ομάδες να τίθενται αντιμέτωπες την προσεχή Κυριακή. Ο Λεβαδειακός, από την άλλη, παραμένει εγκλωβισμένος στη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού. 

Οι ενδεκάδες:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε (80' Βιεϊρίνια - 90+3' Νάσμπεργκ), Κάργας, Κουλιεράκης, Ρ. Σοάρες, Σβαμπ (81' Φιλίπε Σοάρες), Ντάντας, Νάρεϊ (72' Α. Ζίβκοβιτς), Κωνσταντέλιας (80' Μπίσεσβαρ), Τάισον, Ολιβέιρα.

Λεβαδειακός (Γιάσμινκο Βέλιτς): Στογιάνοβιτς, Τσάπρας, Βινίσιους, Τζημόπουλος, Παναγιώτου, Μεχία (79' Σακό), Νίκας, Νταμπό (67' Γερεμέγεφ), Μουτίνιο, Βήχος (78' Συμελίδης), Λούα Λούα (46' Τόρο).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags