Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Λαμία: Πράσινη επιστροφή στις νίκες και την κορυφή με δύο γκολ αντί για τέσσερα! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2023-02-05 18:55:00

Πράσινη επιστροφή στις νίκες και την κορυφή με δύο γκολ αντί για τέσσερα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Του Χρήστου Δημόπουλου
Πράσινη επιστροφή στις νίκες και την κορυφή με δύο γκολ αντί για τέσσερα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες, έβαλε δύο γκολ αντί για τέσσερα στη Λαμία για το τελικό 2-0, με τον Κλεϊνχέισλερ να σκοράρει στο ντεμπούτο του ως βασικός με τα πράσινα. Επέστρεψε στα γκολ και ο Σπόραρ.

Παναθηναϊκός - Λαμία: Πράσινη επιστροφή στην κορυφή του πρωταθλήματος! Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες, έβαλε δύο γκολ αντί για τέσσερα στη Λαμία για το τελικό 2-0, με τον Κλεϊνχέισλερ να σκοράρει στο ντεμπούτο του ως βασικός με τα πράσινα. Επανήλθε στα γκολ και ο Σπόραρ. Με 10 τελείωσαν το παιχνίδι οι φιλοξενούμενοι, λόγω της αποβολής με απευθείας κόκκινη κάρτα του Στάνκο.

Το ματς

Υπό χιονόπτωση ξεκίνησε το παιχνίδι του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο, με τη Λαμία να απειλεί πάντως πρώτη μ' ένα δυνατό σουτ του Βέργου μέσα από τη περιοχή στο 13', το οποίο εξουδετέρωσε με γροθιές ο Μπρινιόλι.

Ένα λεπτό μετά, ωστόσο, οι Πράσινοι βρήκαν το γκολ που έψαχναν. Συγκεκριμένα σε αντεπίθεση από τα δεξιά ο Βαγιαννίδης κουβάλησε την μπάλα και την έδωσε στον Ιωαννίδη, εκείνος με φοβερό τακουνάκι άδειασε τον Παούλεβατς και τσίμπησε την μπάλα πριν τον προλάβει ο Σαράνοφ, δίνοντας ασίστ προ κενής ουσιαστικά εστίας στον Κλεϊνχέισλερ, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα για το 1-0!

Το Τριφύλλι είχε τον απόλυτο έλεγχο, απειλώντας δύο φορές με τον Ιωαννίδη ξανά. Αρχικά στο 18', όταν το ωραίο γύρισμα του Πούχατς από αριστερά έδιωξε σε κόρνερ ο Κορνέζος, ακριβώς πριν φτάσει σε εκτέλεση ο Έλληνας επιθετικός. Ακολούθως στο 25' ο Ιωαννίδης πλάσαρε με τη μία αυτή τη φορά από κόρνερ του Μαντσίνι, βρίσκοντας όμως την εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Στο 45+1' η Λαμία απείλησε με μία επικίνδυνη σέντρα σουτ από δεξιά που απέκρουσε σε κόρνερ ο Μπρινιόλι, αλλά ο Καραντώνης δεν άφησε άλλο χρόνο για να γίνει η στημένη φάση, με το 1-0 να είναι έτσι το σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Με την επανεκκίνηση στο δεύτερο μέρος ο Ιωαννίδης σπατάλησε με το... καλημέρα σπουδαία ευκαιρία για το 2-0 (σ.σ. στο 49'), όταν μόνος στην καρδιά της άμυνας της Λαμίας δεν έπιασε (όπως έπρεπε) γεμάτα το πλασέ και μοιραία, η μπάλα κατέληξε άουτ. Στο 51' ήταν η σειρά των φιλοξενούμενων να αγγίξουν την ισοφάριση, αλλά ο Μπρινιόλι έκανε σωτήρια επέμβαση με τα πόδια στην κεφαλιά του Βέργου στο πρώτο δοκάρι έπειτα από κόρνερ.

Οι Πράσινοι δεν είχαν μπει αρχικά καλά στην επανάληψη, επιτρέποντας στη Λαμία να βρει και αντεπιθέσεις και απειλή μέσα από στημένες φάσεις (κυρίως με κόρνερ από την αριστερή της πλευρά). Ο Γιοβάνοβιτς έκανε την πρώτη του αλλαγή νωρίς, με τον Παλάσιος στο 60' να παίρνει τη θέση του σκόρερ Κλεϊνχέισλερ. Ο Αργεντινός έλαβε θέση στο δεξί άκρο, με τον Μαντσίνι αυτόματα να μετατοπίζεται στο αριστερό.

Στο 64' η Λαμία έμεινε με 10 παίκτες, καθώς έπειτα και από τη χρήση VAR ο διαιτητής απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Στάνκο, για πολύ σκληρό μαρκάρισμα με τις τάπες πάνω στον Τσέριν. Από την εκτέλεση του φάουλ της κόκκινης στο 66' ο Πούχατς τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Σαράνοφ, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Μπερνάρ πλάσαρε με το αριστερό από το ύψος του πέναλτι, με την μπάλα να περνά ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια!

Το ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών για τον Παναθηναϊκό συνεχίστηκε στο 71', όταν από εκπληκτική συνεργασία Τσέριν-Ιωαννίδη ο Έλληνας φορ βγήκε σε καθαρή θέση τετ-α-τετ απέναντι στον Σαράνοφ, πλασάροντας ωστόσο πάνω στον τερματοφύλακα της Λαμίας. Στο 80' υπήρξε νέα μεγάλη φάση, με τον Βαγιαννίδη να μπαίνει στην περιοχή και να τελειώνει με το μυτάκι, αστοχώντας για λίγα μόλις εκατοστά. Στο 90+2' ο Σπόραρ με κεφαλιά, όντας πεσμένος πάνω στη γραμή του τέρματος(!), διαμόρφωσε το τελικό 2-0 στη Λεωφόρο.

Οι ενδεκάδες

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Σάρλια, Πούχατς, Ρούμπεν, Τσέριν, Μπερνάρ, Κλεϊνχέισλερ (60' Παλάσιος), Μαντσίνι (82' Τσόκαϊ), Ιωαννίδης (81' Σπόραρ).

Λαμία (Σάββας Παντελίδης): Σαράνοφ, Σιμόν, Κορνέζος, Παούλεβατς, Αμπάντα, Τζανδάρης (62' Σλίβκα), Στάνκο, Βασιλαντωνόπουλος (62' Τσιλούλης), Μαρτίνεθ (69' Νούνιεθ), Ρόμανιτς (82' Τόσιτς), Βέργος (82' Μανούσος).

 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags