Facebook Pixel Μυθικός Πασχαλάκης, κράτησε το ντέρμπι στο μηδέν - Χαμένοι και οι δύο για το πρωτάθλημα!
Ποδόσφαιρο
| 2023-02-05 22:45:00

Μυθικός Πασχαλάκης, κράτησε το ντέρμπι στο μηδέν - Χαμένοι και οι δύο για το πρωτάθλημα!

Sportdog Team
Μυθικός Πασχαλάκης, κράτησε το ντέρμπι στο μηδέν - Χαμένοι και οι δύο για το πρωτάθλημα!

Σε ένα ματς που είχε στο πρώτο μέρος ρυθμό Πρέμιερ Λιγκ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός μοιράστηκαν από ένα βαθμό, με MVP της αναμέτρησης τον Πασχαλάκη!

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός ήρθαν ισόπαλοι στην Τούμπα με τις δύο ομάδες να μοιράζονται από ένα βαθμό, σε ένα συγκλονιστικό ματς που μπορεί να μην είχε τέρματα, ωστόσο είχε αρκετές ευκαιρίες και δύο δοκάρια!

Πρόκειται αναμφίβολα για το κορυφαίο ματς του Πασχαλάκη με τη φανέλα του Ολυμπιακού, μιας και ο Έλληνας γκολκίπερ ήταν πραγματικά ανίκητος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, πιάνοντας... τα άπιαστα. Εξάλλου, έχει αποδείξει πως στα μεγάλα ματς φωνάζει πάντα το παρόν, μιας και εμφανίζεται πιο συγκεντρωμένος.

Εάν μια ομάδα πάντως ήταν καλύτερη αυτή ήταν ο ΠΑΟΚ, ο οποίος ως απόρροια της έντασης που έβγαλε στο πρώτο μέρος είχε ένα δοκάρι και 4 τελικές στα πρώτα 9΄ του αγώνα, ενώ ο Ολυμπιακός στο επιθετικό κομμάτι βασίστηκε εξ ολοκλήρου στις αρετές του Χάμες, ο οποίος θα έβαζε και το γκολ της χρονιάς εάν η μπάλα δεν έβρισκε στο δοκάρι στο πρώτο μέρος!

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός παρέμειναν στους 43 βαθμούς και στο -5 από τον πρώτο Παναθηναϊκό και στο -4 από την 2η ΑΕΚ που έχει ένα ματς λιγότερο.

Το ματς

Ο αγώνας μπορεί να ξεκίνησε με καθυστέρηση, ωστόσο ο ρυθμός ήταν με το καλημέρα εξαιρετικός! Ο ΠΑΟΚ μπήκε με σκοπό να βάλει ένα γκολ νωρίς και να εκμεταλλευτεί την ώθηση της Τούμπας. Μάλιστα, μόλις στα 18 δευτερόλεπτα είχε και δοκάρι. Ο Νάρεϊ από μια πολύ δύσκολη γωνία σούταρε, ωστόσο η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και στον Πασχαλάκη, ο οποίος είπε το πρώτο όχι. Μόλις στο 2΄ ο Νάρεϊ έκανε γύρισμα μέσα στην περιοχή με τον Ζίβκοβιτς να είναι αμαρκάριστος από το ύψος του πέναλτι σε εν κινήσει σουτ και τον Πασχαλάκη να κάνει νέα απόκρουση. 

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να βγάλει αντίδραση και μόλις στο 3΄ είχε μια ταχύτατη ανάπτυξη με τον Χάμες να βγάζει τρομερή μπαλιά στον Μπακαμπού, ωστόσο ο Κοτάρσκι ήταν ταχύτατος και μπλόκαρε την μπάλα με διπλή προσπάθεια. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε απτόητος για να βρει ένα γκολ και μόλις στο 5΄ ο Κωνσταντέλιας εκμεταλλεύτηε λάθος της αντίπαλης άμυνας και έκανε πλασέ, το οποίο απέκρουσε εντυπωσιακά ο Πασχαλάκης. Ο Ολιβέιρα μάλιστα έχασε την τέταρτη τελική του ΠΑΟΚ μόλις στο 9΄, με τον Πασχαλάκη αυτή τη φορά να μπλοκάρει εύκολα. Ο Ολυμπιακός συνέχιζε να εκμεταλλεύεται κυρίως την εξυπνάδα του Χάμες, ο οποίος στο 12΄ έβγαλε νέα τρομερή κάθετη, με τον Μπακαμπού να συγκρούεται με τον Κοτάρσκι και η μπάλα τελικά να φεύγει από την περιοχή του ΠΑΟΚ.

Οι γηπεδούχοι έχασαν και νέα ευκαιρία στο 17΄, με τον Κουλιεράκη να πιάνει τη μπάλα μετά από κακό διώξιμο του Ντόι, χωρίς να απειλήσει όμως. Η πίεση συνεχίστηκε και στο 19΄ ο Ζίβκοβιτς έκανε γύρισμα με τον Πασχαλάκη να καθαρίζει τη φάση προτού γίνει επικίνυδνος ο Κωνσνταντέλιας. Η πρώτη μεγάλη αντίδραση του Ολυμπιακού ήρθε στο 22΄, με τον Χάμες να πιάνει ένα τρομερό σουτ από τα 20 μέτρα, το οποίο τράνταξε το δοκάρι του Κοτάρσλι. Πραγματικά τρομερό το σουτ. Μάλιστα, ο Ολυμπιακός απέκτησε χάρη στον Χάμες μομέντουμ και ο Ντάντας στο 29 έκανε ένα απίθανό λάθος, με τον Μασούρα να παίρνει τη μπάλα, ωστόσο η μπάλα κατέληξε στον Χουάνγκ, με τον Πορτογάλο χαφ του ΠΑΟΚ να διορθώνει το λάθος του και να κόβει τη μπάλα.

Στο 35΄ ο Χάμες δοκίμασε ξανά το πόδι του με τον Κοτάρσκι αυτή τη φορά να μπλοκάρει εύκολα. Γενικά θα λέγαμε πως στο πρώτο ημίχρονο όλος ο ο Ολυμπιακός ήταν οι Πασχαλάκης και Χάμες! Η τελευταία μεγάλη ευκαιρία στο πρώτο μέρος άνηκε στον ΠΑΟΚ με τον Ζίβκοβιτς να δίνει τη μπάλα στον Ολβιέιρα, ο οποίος αστόχησε όμως!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές, με τον Κωνσταντέλια να προσπαθεί να απειλήσει, ωστόσο στο 49΄ ο Πασχαλάκης ήταν ξανά σε ετοιμότητα. Πάντως στην αμέσως επόμενη φάση ο Ολυμπιακός προσπάθησε να βγάλει αντεπίθεση, με τον Σάστρε να λειτουργεί σωτήρια, μιας και ο Κοτάρσκι είχε βγει αρκετά έξω. Τρία λεπτά αργότερα ο Ντάντας έπιασε σουτ, με την μπάλα να κοντράρει και στη συνέχεια ο Ολιβέιρα δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτα. Από πλευράς ΠΑΟΚ ο Κουλιεράκης έγινε αλλαγή λόγω προβλήματος, ενώ ο ρυθμός έπεσε αισθητά μέχρι το 70΄.

Πάντως, στο 72΄ ο Πασχαλάκης έκανε μια ακόμη ανεπανάληπτη επέμβαση, με τον Αουγκούστου να μην μπορεί να βάλει το γκολ εξ επαφής και ενώ ο Έλληνας κίπερ ήταν εκτός θέσης. Στο 92΄ υπήρξε μεγάλη ένταση, μιας και ο Ράφα Σοάρες βρέθηκε στο έδαφος, ωστόσο ο διαιτητής του έδωσε κίτρινη κάρτα για θέατρο και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε ένα ακόμη φετινό ντέρμπι!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags