ΠΑΟΚ: Όταν την περασμένη άνοιξη ο Ζοσέ Μπότο, σε συνεργασία με τον Ραζβάν Λουτσέσκου, αποφάσιζαν να κινηθούν για την απόκτηση βασικού κίπερ, με συγκεκριμένες προδιαγραφές που δεν είχε ο Πασχαλάκης (πολύ καλός με την μπάλα στα πόδια ώστε να ξεκινάει το built up απο τον "1", νεότερος, με μεταπωλητική αξία και απο...χώρα που βγάζει μεγάλους τερματοφύλακες), ομολογουμένως λίγοι πρέπει να περίμεναν πως ο Πορτογάλος αθλητικός διευθυντής (και πρώην φημισμένος σκάουτ) θα πετύχαινε διάνα - θα επιβεβαιωνόταν τόσο γρήγορα με τον Ντομινίκ Κοτάρσκι!!

Βέβαια το παρελθόν του Μπότο στους γκολκίπερ έλεγε πως το ... έχει το μάτι στο να ανακαλύπτει ταλαντούχους νεαρούς τερματοφύλακες που έκαναν μεγάλη καριέρα. Τόσο ο Ομπλακ, όσο και στην συνέχεια ο Εντερσον, αποτέλεσαν "ανακαλύψεις"/επιλογές Μπότο στην Μπνεφίκα! Και έτσι όπως τα πάει/εξελίσσεται στον ΠΑΟΚ ο Κοτάρσκι σύντομα μπορεί να υπερηφανεύεται και για τον 22χρονο Κροάτη!

Εδώ  που τα λέμε το καλοκαίρι, όταν ο Δικέφαλος πλήρωσε 2.000.000 ευρώ στην Γκόριτσα για να τον αγοράσει (πολύ μεγάλη επένδυση για νεαρό τερματοφύλακα απο ελληνική ομάδα), ο Μπότο εμφανιζόταν πολύ σίγουρος για την συγκεκριμένη επιλογή. Για αυτό άλλωστε και περίμενε τον Κοτάρσκι και σε συνεργασία με το κροατικό κλαμπ στήσανε ολόκληρο "κόλπο" για να μην πάρει χαμπάρι ο Αγιαξ που είχε τα δικαιώματά του.

 

Θυμίζω πως η Γκόριτσα στην εκπνοή της προθεσμίας ενεργοποίησε την οψ ιόν αγοράς του που είχε από τον Άγιαξ, καταβάλλοντας 1.000.000 ευρώ. Χρήματα που ουσιαστικά πλήρωσε τότε ο ΠΑΟΚ, όπως και το επιπλέον εκατομμύριο μετά στους Κροάτες, απο όπου και τον αγόρασε. Παρεμπιπτόντως η Γκόριτσα χωρίς τον MVP της περασμένη σεζόν, είναι πλέον ουραγός και πάει σούμπιτη για υποβιβασμό...

Ο Μπότο έκανε και κάτι άλλο όμως, το περασμένο καλοκαίρι, εκτός απο την αγορά του Κοτάρσκι. Φρόντισε ουσιαστικά να μην έχει ανταγωνισμό, ώστε να παίρνει αυτός όλα τα παιχνίδια! Θεωρούσε πώς έτσι θα... βελτιωνόταν πιο γρήγορα και χωρίς "κίνδυνο". Βέβαια αυτή του η απόφαση εμπεριείχε και μεγάλο ρίσκο για την ομάδα αφού μιλάμε για έναν U22 τερματοφύλακα (παίζει ρόλο η εμπειρία σε αυτή την θέση), με μια μόλις σεζόν (στην Γκόριτσα) ως βασικός, ο οποίος  στα 18 του χρόνια πήγε στον Άγιαξ αλλά εκεί... δεν άντεξε!

Ο Μπότο όμως, έβαζε και τα χέρια του στην φωτιά για τον Κοτάρσκι και έτσι δεν ανανέωσε (ουσιαστικά δεν έκανε ποτέ προσφορά) τον Πασχαλάκη (παρότι ο Λουτσέσκου είχε ζητήσει την ανανεωσή του) αλλά κράτησε μόνο τον Ζίφκοβιτς για "δεύτερο".

Ο Κοτάρσκι ξεκίνησε την σεζόν με κάποια σκαμπανεβάσματα αλλά με τα ματς και την πολύ δουλειά που γίνεται μαζί του (είναι πρότζεκτ αντίστοιχο με εκείνα των Κωνσταντέλια/Κουλιεράκη), πλέον είναι ο ... φύλακας άγγελος του "δικεφάλου" Πραγματικός ... βράχος!

Διάβασα πρόσφατα ένα εντυπωσιακό στατιστικό του: 85 % εύστοχες κοντινές μεταβιβάσεις, 75,5 επεμβάσεις! Κάπως έτσι ο 22χρονος Κροάτης συμπλήρωσε 12 clean sheets στους τελευταίους 14 αγώνες του ΠΑΟΚ! Και αναγκάζει σκάουτς από ομάδες της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας να τον παρακολουθούν και να τον έχουν στις λίστες τους!

 

Αποκαλύψαμε προχθές το πρόσφατο ταξίδι σκάουτ της Σοσιεδάδ και για τον Κοτάρσκι στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Στην Ιταλία από τον Οκτώβριο τον έχει διαφημίσει σε διάφορες ομάδες ο Μπότο ενώ και η Μπενφίκα τον έχει υπ όψιν της σε περίπτωση που πουληθεί το καλοκαίρι ο Βλαχοδήμος.

Υπάρχει όμως και φρέσκια ενημέρωση απο την γερμανική πιάτσα αgents με πρωταγωνιστή τον Ντομινίκ Κοτάρσκι! Σύμφωνα με την οποία η Μπορούσια Γκλάντμπαχ βολιδοσκόπησε τον ΠΑΟΚ για την αγορά του στο δεύτερο 15ημερο του Ιανουαρίου! Δεν ξέρω αν κατέθεσε και συγκεκριμένη προσφορά αλλά έκανε επισήμως γνωστό το ενδιαφέρον της, ζητώντας να μάθει αν παραχωρείτε και την... τιμή του. Με την ιδιοκτησία του ΠΑΟΚ να βγάζει ... απαγορευτικό, ουσιαστικά να μην το συζητάει για τώρα.

Η  Γκλάντμπαχ (έχει προπονητή τον Ντανιέλ Φάρκε, δική του μεταγραφή ήταν ο Τζόλης απο τον ΠΑΟΚ!!!) στις 18 Ιανουαρίου πούλησε τον Τσόμερ αντί 8.000.000 ευρώ στην Μπάγερν Μονάχου και "καιγόταν" να τον αντικαταστάσει άμεσα αφού ο δεύτερος και ο τρίτος της γκολκίπερ περισσότερο είναι για να... συμπληρώνουν το ρόστερ της.

Ο Κοτάρσκι, τον οποίο παρακολουθεί από το φθινόπωρο το τμήμα σκάουτινγκ της Μπορούσια (τον θεωρεί "λαμπρή περίπτωση") ήταν στην short list με τους τρεις υποψήφιους, απο τους οποίους τελικά οι Γερμανοί πήγαν στον Γιόνας Όμλιν! Επίσης Ελβετός, 29χρονος, που τους κόστισε 9.000.000 αγορά απο την Μονπελιέ!

Τώρα για το ερχόμενο καλοκαίρι δεν ξέρω αν επανέλθει η Γκλάντμπαχ για τον Κοτάρσκι - της αρέσει, ψάχνει για δεύτερο δεν μπορεί όμως, να ξεφύγει πλέον  στα ποσά που μπορεί να δώσει - αλλά υπάρχει άλλη γερμανική ομάδα που έχει τον Κροάτη κίπερ ως βασικό της στόχο για το καλοκαίρι: η Βέρντερ Βρέμης!! Με την τελευταία να είναι πολύ ζεστή με την περίπτωση Κοτάρσκι (παρότι ξέρουν πως θα τους κοστίσει ακριβά), όπως μας είπαν ειδικοί που γνωρίζουν πολύ καλά τα της Βέρντερ...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φεύγει από Αγγλία ο Γιαννούλης - Πληρώνει καλά και τον ΠΑΟΚ - "Πιέσεις" από μεγάλη ελληνική ομάδα!