Facebook Pixel Ολυμπιακός: Ούτε... ερασιτέχνες - Πληρώνει το ρίσκο στις μεταγραφές - Απογοήτευση Σαμασέκου, απάντηση Γκάρι
Ποδόσφαιρο
| 2023-02-10 00:07:00

Ούτε... ερασιτέχνες - Πληρώνει το ρίσκο στις μεταγραφές - Απογοήτευση Σαμασέκου, απάντηση Γκάρι!

του Παναγιώτη Νικολάου
Ούτε... ερασιτέχνες - Πληρώνει το ρίσκο στις μεταγραφές - Απογοήτευση Σαμασέκου, απάντηση Γκάρι!

Τα απαράδεκτα λάθη κόντρα στην ΑΕΚ και τι συνέβη πριν μερικά 24ωρα! Οι Πειραιώτες έφυγαν από τη Φιλαδέλφεια με σκυμμένα κεφάλια και πλέον χρειάζεται να ανέβουν έναν γολγοθά. Βέβαια, για να φτάσουν εδώ, πληρώνουν τα δικά τους λάθη.

Ολυμπιακός: Ο πρώτος ημιτελικός Κυπέλλου εξελίχθηκε με απογοητευτικό τρόπο για τον Ολυμπιακό, ο οποίος έφυγε ηττημένος με το βαρύ 3-0 από τη Νέα Φιλαδέλφεια και προβλημάτισε συνολικά με την απόδοσή του.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε για ακόμα μια φορά το κάκιστο ξεκίνημα του αγώνα για τους Ερυθρόλευκους, που είχε ως αποτέλεσμα το ματς να "στραβώσει" από την αρχή. Το γκολ που δέχθηκε η ομάδα του Μίτσελ από τον Γκαρσία μόλις στο 3' ήταν ένα... ρεσιτάλ λαθών. Από την αρχή έως το τελείωμα της φάσης ολόκληρη η άμυνα του Ολυμπιακού ενήργησε με ερασιτεχνικό τρόπο και δέχθηκε ένα τέρμα με τρόπο ανεπίτρεπτο για το επίπεδο και τις φιλοδοξίες της ομάδας.

Το πρόβλημα γίνεται εμφανές εάν αναλογιστεί κανείς το πόσα παιχνίδια το τελευταίο διάστημα έχουν ξεκινήσει με ανάλογο τρόπο για τους Πειραιώτες. Το ίδιο συνέβη με τον ΠΑΟΚ, όπου χρειάστηκαν οι επεμβάσεις του Πασχαλάκη προκειμένου να μη βρεθεί ο Ολυμπιακός πίσω στο σκορ στο πρώτο δεκάλεπτο.

Συνολικά η ερυθρόλευκη άμυνα μοιάζει να έχει προβλήματα, με τον Ολυμπιακό να δέχεται αρκετές φάσεις σε κάθε αγώνα. Μεγάλο μέρος των φίλων της ομάδας "φώναζε" εδώ και καιρό για την απόκτηση πρωτοκλασάτου στόπερ, κάτι που τελικά δεν έγινε στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Οι ιθύνοντες του συλλόγου πήραν μεγάλο ρίσκο με το να πορευθούν με το δίδυμο Παπασταθόπουλου-Ντόι μέχρι το φινάλε της σεζόν. Όχι γιατί είναι... άσχετοι, αλλά επειδή ο πρώτος έχει ευπάθεια στους τραυματισμούς και ο δεύτερος είναι λογικό να κάνει κάποια κρίσιμα λάθη λόγω απειρίας μέχρι να "ψηθεί". Με χαρακτηριστικό παράδειγμα το εύκολο πέναλτι που παραχώρησε στις καθυστερήσεις. Το τρίτο γκολ της ΑΕΚ ήταν καθοριστικό γιατί μετατρέπει σε... βουνό την προσπάθεια για ανατροπή στον επαναληπτικό του Φαλήρου.

Προφανώς η ευθύνη για την κάκιστη εικόνα στο πρώτο ημίχρονο δεν βαραίνει μόνο τους αμυντικούς αλλά και τους μέσους. Εμβιλά, Χουάνγκ και Σαμασέκου έχασαν ολοκληρωτικά το κέντρο κόντρα σε μία ομάδα που έπαιζε κατά κύριο λόγο με αναπληρωματικούς. Πινέδα και Σιμάνσκι δεν ξεκίνησαν, ωστόσο η τετράδα Γαλανόπουλος-Μάνταλος-Γκατσίνοβιτς-Ελίασον δικαίωσε απόλυτα τον Ματίας Αλμέιδα.



Ο Σαμασέκου δεν εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία που του έδωσε ο Μίτσελ να ξεκινήσει σε ένα μεγάλο παιχνίδι. Ήταν μέτρια η παρουσία του Αφρικανού μέσου, ενώ το γεγονός ότι πέτυχε ένα απίθανο αυτογκόλ σίγουρα θα κάνει κακό στην ψυχολογία του. Απαιτείται στήριξη από την ομάδα αλλά και εξαιρετική πνευματική διαχείριση του ίδιου του παίκτη για να επανέλθει ψυχολογικά.

Ο Μπουτούτσι πέρασε ως αλλαγή αντί του τραυματία Μπιέλ και έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει στη συνέχεια. Δεν μπόρεσε να "λάμψει", αφού ακόμα δεν γνωρίζεται καλά καλά με τους συμπαίκτες του, όμως δεν περίμενε κανείς από τον Κοσοβάρο και να αλλάξει μονομιάς όλο το παιχνίδι της νέας του ομάδας.

Μάλλον το μεγαλύτερο κέρδος του Ολυμπιακού σε μία πολύ άσχημη βραδιά ήταν ο Γκάρι Ροντρίγκες. Μπορεί να θεωρήθηκε από πολλούς "τελειωμένος" ο διεθνής εξτρέμ, όμως στη Νέα Φιλαδέλφεια ήταν με διαφορά ο κορυφαίος παίκτης των Ερυθρολεύκων και στάθηκε άτυχος, μιάς και είχε δύο δοκάρια. Ο Ροντρίγκες φώναξε στον Μίτσελ πως... είναι ακόμα εδώ και παραμένει υπολογίσιμη μονάδα.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πειράματα, εμμονές και… έγκλημα Μίτσελ - Πού πας με τίκι-τάκα - Mr, σε εξέθεσαν οι δύο… τελειωμένοι

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags