Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: "Με την μπάλα στα δίχτυα" - Το νέο... κανόνι του ΠΑΟΚ - Πήγε Θεσσαλονίκη, υπέγραψε σε Ολυμπιακό!
Ποδόσφαιρο
| 2023-02-11 15:00:00

"Με την μπάλα στα δίχτυα" - Το νέο... κανόνι του ΠΑΟΚ - Πήγε Θεσσαλονίκη, υπέγραψε σε Ολυμπιακό!

του Γιώργου Κτενά
"Με την μπάλα στα δίχτυα" - Το νέο... κανόνι του ΠΑΟΚ - Πήγε Θεσσαλονίκη, υπέγραψε σε Ολυμπιακό!

"Έχει ποδοσφαιρικό θράσος. Αποφασίζει για το μέλλον του ο Λουτσέσκου"! Ποιος είναι ο νέος... Κωνσταντέλιας, γιατί το όνομά του "ακούγεται" ήδη σε όλη την Ευρώπη όπως σας έχει αποκαλύψει το Sportdog.gr, τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά και το τεράστιο ταλέντο που χάθηκε από την Τούμπα για να φορέσει τα ερυθρόλευκα.

ΠΑΟΚ: Πρόσωπο των ημερών φαίνεται ότι είναι ο Στέφανος Τζίμας στον Δικέφαλο, καθώς ο Ραζβάν Λουτσέσκου τον έχει συμπεριλάβει σε αποστολές της ομάδας και δεν αποκλείεται μέσα στο επόμενο διάστημα να τον σταθεροποιήσει στις υποχρεώσεις της μεγάλης ομάδας.

Πρόκειται για ένα παιδί 17 ετών, που μαζί με τις προπονήσεις έχει και σχολείο, κάτι που σημαίνει ότι το νεαρό της ηλικίας του χρειάζεται μια ιδιαίτερη διαχείριση.

Το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Αντώνη Τσακαλέα, που γνωρίζει άριστα το ρεπορτάζ του Δικέφαλου και παρακολουθεί τις εξελίξεις στα τμήματα υποδομής του συλλόγου,  για να μάθουμε περισσότερα για τον τζίμα και τη θητεία του στους Θεσσαλονικείς.

"Δεν ξέρει σε ποια ομάδα αγωνίζεται ο Τζίμας - Τον ταλαιπωρεί ο ΠΑΟΚ - Αυτή είναι η ομάδα του"

"Είναι παιδί που αντιμετωπίζει αρκετές δυσκολίες τον τελευταίο χρόνο γιατί δεν ξέρει την ομάδα στην οποία αγωνίζεται. Είναι παίκτης της Κ17, έχει παίξει παιχνίδια με την Κ19, έχει παίξει και έχει σκοράρει με τον ΠΑΟΚ β΄, και έχει παίξει στην ανδρική ομάδα - Έστω σε παιχνίδι Κυπέλλου. Δεν ξέρει με ποια ομάδα θα προπονηθεί, με ποιους συμπαίκτες θα παίξει το ΣΚ κ.λπ. Αυτό, βέβαια, σταμάτησε τελευταία γιατί και ο ΠΑΟΚ κατάλαβε ότι τον ταλαιπωρεί, γιατί μιλάμε για ένα παιδί που ακόμα τα πρωινά πηγαίνει στο σχολείο", σχολίασε αρχικά ο καλός Θεσσαλονικιός συνάδελφος και στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Αν τον ρωτήσει ποια θεωρεί ομάδα του, φαίνεται από το πώς λειτούργησε όταν υπέγραψε νέο συμβόλαιο. Κέρασε όλους τους συμπαίκτες του της Κ17, κι αυτό κάτι δείχνει κάτι. Με τα περισσότερα παιδιά, εκεί, είναι 6 και 7 χρόνια μαζί".

"Για αυτό είναι στη θέση του σκόρερ - Τι θα κάνει μαζί του ο Λουτσεσκου - Τρίτος επιθετικός"

Πώς θα τον χαρακτήριζες αγωνιστικά;

"Έχει ποδοσφαιρικό θράσος, όχι στην υπερβολή του, είναι παιδί που θα επιμείνει στις φάσεις και θα μπει με την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή. Αλλά δεν ζει για να τελειώνει όλες τις φάσεις και να ζητάει παραπάνω πράγματα. Μπορεί να παίξει και να κινηθεί στα άκρα αλλά η ικανότητά του στο τελείωμα τον έφερε περισσότερο στη θέση του σκόρερ".

Οι πληροφορίες από τη Θεσσαλονίκη αναφέρουν ότι ο Ραζβάν Λουτσέσκου τον υπολογίζει και θα του δώσει χρόνο σε κάποια από τα επόμενα παιχνίδια.

"Το αν θα τον αξιοποιήσει παραπάνω αφορά και το αν θα τον χρειαστεί. Έτσι όπως είναι τα πράγματα με τον ΠΑΟΚ να μην αποκτάει επιθετικό, ο Τζίμας είναι τρίτος φορ αυτή τη στιγμή. Στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό ήταν στον πάγκο ως δεύτερος επιθετικός. Πώς διαχειριστεί την κατάσταση ο Λουτσέσκου είναι ένα ερώτημα, αλλά θα απαντηθεί στα παιχνίδια".

"Αυτό λένε στον Μπότο για Τζίμα - Μάχη για Κωστούλα ο ΠΑΟΚ - Γιατί υπέγραψε στον Ολυμπιακό"

Στον οργανισμό τού ΠΑΟΚ τι εισπράττουν για τον Τζίμα;

"Είναι παιδί που οι άνθρωποι με τους οποίους επικοινωνεί ο Μπότο, που έχει μεγάλο κύκλο ανθρώπων που ασχολούνται με τους ποδοσφαιριστές κάτω των 19 ετών και κάτω των 17 ετών. Και εκείνος διαπίστωσε ότι δεν χρειάστηκε να τους μιλήσει για τον Τζίμα καθώς κάποιοι τον γνώριζαν ήδη. Όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο των ακαδημιών σε επίπεδο εθνικών ομάδων, έψαχναν τις εθνικές Παίδων και Νέων για να τον δουν και να διαπιστώσουν για ποιον λόγο συζητιέται το όνομά του. Ο ΠΑΟΚ τον περιμένει από τα 14-15 του να δείξει πράγματα".

Η περίπτωση του Τζίμα έρχεται, μια ακόμα φορά τα τελευταία χρόνια, για να θυμίσει τη σοβαρή δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής του συλλόγου.

"Ο Κωνσταντέλλος είναι 19 ετών και έχει, ήδη, εφτά χρόνια στον ΠΑΟΚ. Ο Κουλιεράκης έχει κάπως λιγότερα. Ο Τζίμας είναι από 11 ετών στην ομάδα. Το χαρακτηριστικό για τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ είναι ότι οι παίκτες αυτοί δεν είναι μόνο από τη Θεσσαλονίκη. Ο Τζίμας είναι Θεσσαλονικιός, αλλά ο Κωνσταντέλιας για παράδειγμα είναι από τον Βόλο ενώ ο Κουλιεράκης είναι από τα Χανιά. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει μείνει στα όρια της Β. Ελλάδας. Το να ανταγωνιστείς ομάδες της Αθήνας, κακά τα ψέματα οι γονείς παιδιών από τον Βόλο και τα Χανιά μπορεί να μην έχουν προτεραιότητα τον ΠΑΟΚ. Ακόμα και λόγω οπαδικής προτίμησης - Για παράδειγμα ο Ολυμπιακός έχει τον νεαρό Κωστούλα στη σύνθεσή του, που ο ΠΑΟΚ είχε δώσει μάχη για να τον αποκτήσει, αλλά ο πατέρας του, ο Θανάσης, είχε δηλώσει στους ανθρώπους του συλλόγου ότι λόγω του παρελθόντος του θα πάει στον Ολυμπιακό. Ο ΠΑΟΚ έχει καταφέρει να πείσει γονείς και παιδιά να βρεθούν στη Θεσσαλονίκη, δείχνοντας ότι ο δρόμος για την ανδρική ομάδα είναι ανοιχτός".


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μόνο οι Αλμέιδα, Βαλβέρδε/Λουτσέσκου άλλαξαν το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα!



 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags