Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Βαριά άρρωστος, αυτός δεν είναι Ολυμπιακός - Μεταγραφές, προπονητή και… φορ - Δεν τρομάζει η ΑΕΚ"
Ποδόσφαιρο
| 2023-02-11 17:50:00

"Βαριά άρρωστος, αυτός δεν είναι Ολυμπιακός - Μεταγραφές, προπονητή και… φορ - Δεν τρομάζει η ΑΕΚ"

του Γιώργου Κτενά
"Βαριά άρρωστος, αυτός δεν είναι Ολυμπιακός - Μεταγραφές, προπονητή και… φορ - Δεν τρομάζει η ΑΕΚ"

"Να πέσουν χρήματα για παίκτες αξίας - Μόνο έτσι γυρίζει το 3-0"! Ποιες είναι οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο Λιμάνι, ποιος είναι ο μοναδικός λόγος που θα μπορούσε να συνεχίσει ο Μίτσελ στον πάγκο και γιατί πρέπει να αποχωρήσουν πολλοί παίκτες, Έλληνες και ξένοι;

Ολυμπιακός: Πολλές και πολύ σημαντικές είναι οι εξελίξεις στο Λιμάνι μετά την ήττα από την ΑΕΚ στο Κύπελλο, καθώς υπάρχουν τριγμοί στην ομάδα που φτάνουν μέχρι τον Μίτσελ. Ή μήπως όχι;

Το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Μιχάλη Μαχαίρα, που γνωρίζει καλά το ρεπορτάζ των Πειραιωτών, προκειμένου να συλλέξουμε πληροφορίες που αφορούν την επόμενη μέρα στην ομάδα...

Μιχάλη, πώς είδες τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι Κυπέλλου με την ΑΕΚ; 

«Το ματς με την ΑΕΚ απέδειξε για πολλοστή φορά, πως η μπάλα τιμωρεί όταν πας να διορθώσεις τα… λάθη, με λάθη! Προσωπικά, δεν «τρόμαξα» από την ΑΕΚ. Χάρη σε ευγενική χορηγία του Ολυμπιακού πήγε όπως πήγε η αναμέτρηση. 

Η ΑΕΚ ήταν σίγουρα μια δουλεμένη ομάδα, έχοντας όμως και το απαραίτητο για τέτοια ματς, πάθος για τη νίκη. Συν έναν… κανονικό προπονητή στον πάγκο. 

Ο Ολυμπιακός από την άλλη πληρώνει τα όσα του… στερούν την κορυφή απ’ το πρωτάθλημα. Τις τρύπες στο αριστερό άκρο της άμυνας, τα αργά στόπερ, τον εξτρέμ που… δεν έχει και τον βασικό σέντερ φορ που είναι επιτακτική ανάγκη να έρθει. 

Πάνω απ’ όλα όμως έλειπε ο προπονητής, αλλά δυστυχώς και το πάθος για τέτοια ντέρμπι. Ντέρμπι δίχως τσαμπουκά δεν τα κερδίζεις ΠΟΤΕ. 

Μπορώ να πω πως είδα μία συνέχεια από το παιχνίδι της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ, που εκεί όμως η ομάδα του Ολυμπιακού δεν το πλήρωσε, χάρη στον «κέρβερο» Πασχαλάκη. 

Η ομάδα νοσεί βαριά, καλό θα είναι να αντιληφθούν όλοι όσοι πρέπει τα λάθη και τις τρύπες που υπάρχουν, ώστε να διορθωθούν όσο πιο άμεσα γίνεται. Πρωτίστως να έρθει ένας προπονητής αξίας, ώστε να επενδύσουν χρήματα σε παίκτες που θα αλλάξουν εντελώς το πρόσωπο της ομάδας. Αυτό δεν είναι ο Ολυμπιακός που ξέρουμε!». 

Υπάρχει περίπτωση να ανοίξει θέμα Μίτσελ στον Ολυμπιακό;

«Φυσικά και ναι! Ήδη έχει ανοίξει θέμα, όταν είναι ανεπιθύμητος στους οργανωμένους. Να θυμίσω την σκληρή ανακοίνωση της Θύρας 7, λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση του αγώνα στην ΟΠΑΠ Arena. Και δε νομίζω να περίμενε κανείς, το ματς αυτό για να πάρει την πρωτοβουλία μιας τόσο σκληρής ανακοίνωσης. 

Απλά κανείς δεν χαίρεται με αυτό που βλέπει, δε θυμίζει σε τίποτα τον Ολυμπιακό που κατακτά τους τίτλους. 

Θεωρώ πως πρέπει να γίνει όμως προσεκτική επιλογή προπονητή. Χίλιες φορές να κρατήσει τον Μίτσελ ο Ολυμπιακός ως τον Μάιο κι ύστερα να έρθει σωστή επιλογή, παρά να οδηγηθούμε σε 4η αντικατάσταση, άνευ ουσίας». 

Πώς σχολιάζεις την καυστική ανακοίνωση της Θύρας 7;

«Όπως είπα και παραπάνω, αρκετά σκληρή. Θα μπορούσε και να… έλειπε, κατά την άποψή μου. Δε θεωρώ πως κάνει καλό στην ομάδα και τον οργανισμό του Ολυμπιακού, να γράφεται δημοσίως πως θα κυνηγήσουν τον προπονητή. 

Παραπέμπει σε άλλες εποχές και δεν χρειάζεται. Καλό θα είναι να μένουμε στο ότι δεν βλέπουμε τον Ολυμπιακό που ξέρουμε και που τόσα χρόνια κυριαρχεί στην Ελλάδα». 

Υπάρχουν παίκτες που δεν θα ξαναδούμε με τη φανέλα του Ολυμπιακού;

«Θεωρώ σίγουρα ΝΑΙ. Όμως, δε θα ήθελα να σχολιάσω περαιτέρω. Ακόμη κι έτσι, άπαντες παλεύουν για τον μεγάλο στόχο. Το πρωτάθλημα. Ακόμη κι αν το Κύπελλο χαθεί (όπως όλα δείχνουν δηλαδή), ο μεγάλος στόχος είναι το πρωτάθλημα. Το οποίο διεκδικείται από όλη την ομάδα. Πάντως ναι, αρκετοί παίκτες δεν έχουν θέση τη νέα σεζόν στον Ολυμπιακό. Έλληνες και ξένοι!». 

Μπορεί να πάρει την πρόκριση από την ΑΕΚ;

«Στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται. Κυριολεκτικά! Ακόμη και 0-3 να έκανε ο Ολυμπιακός, πάλι το ίδιο θα έλεγα. 

Σίγουρα, εάν ο Ολυμπιακός είχε ηττηθεί 3-0 στο παρελθόν, που όμως είχε… ομαδάρα, θα έβαζα τα λεφτά μου εύκολα στο να γυρίσει τούμπα το ματς και να πάρει εκείνος το εισιτήριο. 

Όμως, βλέπω πως η ομάδα δεν έχει και ψυχικά αποθέματα να κάνει μια τέτοια ανατροπή. Όσο κι αν ο κόσμος «ντοπάρει» τους «ερυθρόλευκους», αρκετοί παίκτες έχουν κουραστεί από τα συνεχόμενα ματς, δε νομίζω να υπάρχει το κουράγιο για την υπέρβαση. Πόσο μάλλον με ένα τόσο βαρύ σκορ. 

Δεν πρόκειται για 1 ή 2 γκολ, πρέπει να σκοράρεις τρία για να ισοφαρίσεις, παράλληλα να μην δεχτείς γκολ. Και τέλος, να ψάξεις και για 4ο. Σίγουρα κι η ΑΕΚ δε θα έρθει αδιάβαστη».

Περιμένεις να επηρεάσει την ομάδα το 3-0 τού Κυπέλλου την απόδοση της ομάδας στο πρωτάθλημα;

«Σίγουρα, στο ψυχολογικό κομμάτι, το να δέχεσαι τρία γκολ αποτελεί ΣΟΚ. Βέβαια, αν συνυπολογίσει κανείς πως τα δύο απ’ τα τρία ήταν… δώρο, αυτό θα κάνει την ομάδα πιο… συγκεντρωμένη. Διότι, χαλάει την εικόνα της κι είναι άδικο για τον κόπο κάθε παίκτη. 

Παρόλα αυτά, θεωρώ πως ο Μίτσελ αν σε κάτι είναι καλός, είναι στο να ανεβάζει την ψυχολογία των παικτών. Θεωρώ πως το ματς αυτό θα μείνει πίσω, διότι όλοι γνωρίζουν πως πρώτος στόχος είναι το πρωτάθλημα. Κι για αυτήν τη διοργάνωση, υπάρχει ακόμη… ψωμί! 

Φτάνει βέβαια να μην έχουμε… εμφανίσεις σαν κι εκείνη στη Φιλαδέλφεια. Με ορθολογικές επιλογές απ’ τον Μίτσελ, ενόψει και του ματς πρωταθλήματος στην ΟΠΑΠ Arena θα δούμε… άλλο ματς. 

Δεν μπορώ να πω, ο Θρύλος θα πάει για να βάλει εκείνος… τριάρα, αλλά σίγουρα όχι να έχει χαρίσει από το 25’ το ματς!».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κίνηση από μεγάλη ελληνική ομάδα για Ροντινέι - Πριμ Μελισσανίδη στους οπαδούς για το... πούλμαν!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags