Άρης: Είδε και αποείδε ο Θόδωρος Καρυπίδης πως κάνοντας αυτός ουσιαστικά (και) τον τεχνικό διευθυντή (με βοήθεια από συγκεκριμένο σκάουτ/μάνατζερ) στον Άρη ... προκοπή η ομάδα του δεν έκανε την τελευταία 3ετία (όσο αφορά στο κάτι παραπάνω, να κτυπήσει έναν τίτλο ή να προχωρήσει στην Ευρώπη). Και αποφάσισε να αποκαταστήσει την ... κανονικότητα στο κλαμπ προσλαμβάνοντας κανονικό τεχνικό διευθυντή!! Το όνομα αυτού Ρόμπερτ Παλίκουτσα!! Κροάτης γεννημένος στην Γερμανία και 44 Μαΐων..

Ουσιαστικά δηλαδή ο ιδιοκτήτης του Άρη επιστρέφει μετά από περίπου 3,5 χρόνια σε ένα μοντέλο που είχε καταργήσει αφού η τελευταία του εμπειρία με τεχνικό διευθυντή, δηλαδή τον Άγγελο Χαριστέα, ήταν... τραυματική. Βέβαια είχε προηγηθεί και ο Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος, που είχε κάνει εξαιρετική δουλειά στην ομάδα, άσχετα αν χώρισαν οι δρόμοι τους...

Η ουσία είναι πως ο σφόδρα απογοητευμένος από την φετινή σεζόν Καρυπίδης ( είδε τον Άρη ουσιαστικά εκτός στόχων απο αρχές Φλεβάρη) στράφηκε ξανά στο μοντέλο με τεχνικό διευθυντή (ξένο αυτή την φορά). Με την βασική αποστολή του Παλίκουτσα να βρει και να φέρει τον κατάλληλο προπονητή που θα κτίσει τον νέο Αρη της επόμενης σεζόν.

Στους περισσότερους το επώνυμο του Κροάτη μπορεί να μην λέει πολλά , όχι όμως και στον "Ευαγγελιστή" που έμαθε πολλά παρασκήνια του Παλίκουτσα σχετικά με την... Ελλάδα. Πάμε να τα δούμε:

1ον) Toν Απρίλιο του 2019 αφήνει την Φορτούνα Ντίσελντορφ (με την οποία είχε πανηγυρίσει σε μια 3ετία δυο ανόδους στην Bundesliga) για να αναλάβει Sporting CEO στην Νυρεμβέργη, η οποία μόλις είχε υποβιβαστεί στην Bundesliga 2. Ουσιαστικά του δίνουν τα κλειδιά της ομάδας και ένα υψηλό μπάτζετ, με στόχο την άμεση επιστροφή στην Bundesliga. H πρώτη κίνηση του Παλικουτσα ήταν να κλείσει προπονητής. Επέλεξε τον συμπατριώτη του (Κροάτες γαρ) Νταμίρ Κάναντι, ο οποίος στην πρώτη του θητεία στον Ατρόμητο έκανε... παππάδες και έφτιαξε όνομα....

2ον) Ο Παλίκουτσα πρόσφερε στον Κάναντι ενα σούπερ συμβόλαιο, για αυτό άλλωστε όταν πριν καν συμπληρωθεί 6μηνο λόγω αποτελεσμάτων (και της... κατακραυγής των οπαδών) αναγκάστηκε να τον απομακρύνει, η αποζημίωση ήταν τόσο μεγάλη που του έδωσε άδεια επ' αόριστο μετά αποδοχών! Μάλιστα ο ... γίγαντας Παλίκουτσα για 8 μήνες πλήρωνε κανονικά τον Κάναντι, παρότι ουσιαστικά αυτός ... έκανε διακοπές!!!

3ον) Εκείνο το καλοκαίρι , του 2019, ο Παλίκουτσα ξόδεψε πολλά λεφτά για μεταγραφές. Κάποιες ήταν αμφιλεγόμενες και αντιμετωπίστηκαν με δυσπιστία από σημαντική μερίδα των οπαδών της. Τελευταία εκείνη την μεταγραφική περίοδο του... άγνωστου Άνταμ Τσέριν με πληρωμένο  transfer fee 1.200.000 ευρώ στην Ντομζάλε, Ο 20χρονος Σλοβένος, παίκτης του Παναθηναϊκού πλέον, πλήρωσε τα σπασμένα αφού αμφισβητήθηκε ... αγρίως κύρίως λόγω Παλίκουτσα...

4ον) Ο Παλίκουτσα στην Νυρεμβέργη δεν άντεξε πάνω από 15 μήνες. Τον... έστειλαν κακήν κακώς στις 31 Ιουλίου του 2020 και όπως λένε στην Γερμανία μόνο... κουδούνια που δεν του κρέμασαν!!  Και δεν μπορεί να είναι σύμπτωση πως 26 ημέρες μετά την απόλυση του Παλίκουτσα η Νυρεμβέργη παραχώρησε το "πουλέν" του Τσέριν με 2ετή (!!) δανεισμό στην Ριέκα. Ποιος κανόνισε για να πάει ο Τσέριν στην κροατική ομάδα; Μα φυσικά ο Παλίκουτσα!!!

5ον) Με το που έκλεισε ένα χρόνο εκτός δουλειάς ο Παλίκουτσα - αναγκαστικά έμεινε εκτός αυτό το διάστημα γιατί ήταν στην  συμφωνία αποζημίωσης του με την Νυρεμβέργη - βρήκε αμέσως την επόμενη ομάδα. Ποια ήταν αυτή; Μα φυσικά η Ριέκα και εκεί αντάμωσε ξανά με τον Τσέριν! Προσπάθησε μάλιστα να αγοράσει τον Σλοβένο μέσο  (με το που έληξε ο δανεισμός του ) από την πρώην του ομάδα αλλά η Νυρεμβέργη δεν δέχτηκε να κάνει καμία διαπραγμάτευση με τον Παλίκουτσα. Απλά του ... έδειξε την οψιόν αγοράς που υπήρχε για την Ριέκα και ήταν 1.000.000 ευρώ. Τελικά η Νυρεμβέργη άρον, άρον (2 Ιουλίου) έσπευσε να τον πουλήσει στον Παναθηναϊκό με αρκετά λιγότερα χρήματα (650.000 ευρώ)!! Για τέτοιο "μίσος" μιλάμε για τον Παλίκουτσα απο πλευρας Νυρεμβέργης.

6ον) Το περασμένο καλοκαίρι, ως αθλητικός διεθυντής της Ριέκα, ο Παλίκουτσα αφού ...έχασε τον Τσέριν  έσπευσε να υπογράψει τον Αλέν Χαλίλοβιτς που είχε μείνει ελεύθερος απο την Ρέντινγκ. Του έδωσε και το πιο υψηλό συμβόλαιο στην ομάδα! Πενηντα ημέρες μετά, στις 28 Αυγούστου, ο Παλίκουτσα ... απολύεται μετά από μια σοκαριστική εντός έδρας ήττα. Είχαν παιχθεί 7 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα της Κροατίας, η Ριέκα είχε ένα σερι με 4 ήττες και 2 ισοπαλίες (η μοναδική νίκη της ήταν στην πρεμιέρα) και ο Παλίκουτσα θεωρήθηκε υπεύθυνος! Γενικότερα η Ριέκα δεν μπόρσε να σηκώσει κεφάλι αφού σήμερα είναι τρίτη από το τέλος παρότι έχει το τρίτο υψηλότερο μπάτζετ στην Κροατία μετά τις Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Χάϊντουκ...

7ον) Με Παλίκουτσα  ο Χαλίλοβιτς  πρόλαβε να κάνει 7 συμμετοχές στην Ριέκα, χωρίς Παλίκουτσα  ο Χαλίλοβιτς έπαιξε μόλις άλλες τρεις φορές  και ουσιαστικά τέθηκε εκτός ομάδας και στις 31 Ιανουαρίου λύθηκε το συμβόλαιό του για να έρθει στον Άρη αλλά ... κόπηκε στα εργομετρικά. Ποιος τον... πρότεινε/ τον έστειλε στον Καρυπίδη, τον Χαλίλοβιτς; Ναί, ναί: ο Ρόμπερτ Παλίκουτσα οέο, οέο λίγο πριν αφιχθεί και ο ίδιος ως τεχνικός διευθυντής!! Μπίνγκο!

Συμπέρασμα: δεν ξέρω αν θα στεριώσει ή θα φύγει γρήγορα  από τον Άρη, ούτε ποιόν προπονητή θα φέρει , αλλά ο Κροάτης την ... διαπλοκή την έχει στο αίμα του!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απρόοπτο με βασικό άσο του Άρη, χάνει Παναθηναϊκό - Η απόφαση Τερζή για Χριστοδουλόπουλο