Facebook Pixel Άρης - Παναθηναϊκός: Διπλό ανατροπής με... άντερα πρωταθλητή για τον Παναθηναϊκό στο "Βικελίδης"!
Ποδόσφαιρο
| 2023-02-12 21:59:00

Διπλό ανατροπής με... άντερα πρωταθλητή για τον Παναθηναϊκό στο "Βικελίδης"!

Διπλό ανατροπής με... άντερα πρωταθλητή για τον Παναθηναϊκό στο "Βικελίδης"!

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε πίσω στο σκορ νωρίς, βρήκε την ισοφάριση με τον πρώην Κίτρινο Μαντσίνι, με τον Παλάσιος να ολοκληρώνει την τεράστιας σημασίας ανατροπή για το τελικό 2-1 του Τριφυλλιού στο "Κλ. Βικελίδης".

Άρης - Παναθηναϊκός: Αυτός, ναι, ήταν ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ! Το Τριφύλλι βρέθηκε πίσω στο σκορ νωρίς, βρήκε την ισοφάριση με τον πρώην Κίτρινο Μαντσίνι, με τον Παλάσιος να ολοκληρώνει την τεράστιας σημασίας ανατροπή για το τελικό 2-1 των Πράσινων στο "Κλ. Βικελίδης". Στο +4 στην κορυφή από τη δεύτερη ΑΕΚ η ομάδα του Γιοβάνοβιτς, αλλά με δύο παιχνίδια περισσότερα.

Το ματς

Γκολ νωρίς είχε το ντέρμπι στο "Κλ. Βικελίδης", που ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. Συγκεκριμένα στο 10' με ωραία κυκλοφορία ο Άρης αναπτύχθηκε από τα δεξιά, με τον Οντουμπάτζο να μπαίνει στην περιοχή, να κάνει την προσποίηση και να σουτάρει, νικώντας με τη βοήθεια και του δοκαριού τον Μπρινιόλι για το 1-0! Η μπάλα κόντραρε κιόλας, κάτι που δεν άφησε περιθώρια στον Ιταλό γκολκίπερ να αντιδράσει.

Ο Παναθηναϊκός παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ ήταν αρκετά καλός, αγγίζοντας μάλιστα την ισοφάριση στο 13ο λεπτό. Ο Μαντσίνι ειδικότερα κέρδισε τη μονομαχία από τον Ενκουλού και έκανε και το σουτ από διαγώνια θέση δεξιά μέσα στην περιοχή, όμως ο Κουέστα έκανε φοβερή επέμβαση κρατώντας το μηδέν για τους γηπεδούχους.

Η στιγμή να ισοφαρίσουν οι Πράσινοι ήρθε τελικά στο 36'. Ο Ρούμπεν έκανε φανταστική μεγάλη μπαλιά στον Ιωαννίδη, ο Έλληνας φορ άδειασε τόσο τον αμυντικό που ήταν πάνω του, όσο και τον Κουέστα, πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Μαντσίνι, ο οποίος προ κενής εστίας πλάσαρε εύστοχα για το 1-1! Ο Αργεντινός δεν πανηγύρισε το γκολ απέναντι στην πρώην του ομάδα, αφιερώνοντας κιόλας το τέρμα του στον αδικοχαμένο Άλκη.

Το ημίχρονο δεν επεφύλασσε περαιτέρω εκπλήξεις, με Παναθηναϊκό και Άρη να πηγαίνουν ισόπαλοι στην ανάπαυλα.

Με την επανεκκίνηση στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο δίχως αλλαγές. Ο Παναθηναϊκός φαινόταν να έχει μπει καλύτερα, μη αφήνοντας τον Άρη να κρατήσει την μπάλα και να προσεγγίσει την περιοχή του. Σε επιβεβαίωση των παραπάνω το Τριφύλλι απείλησε στο 51', με τη γυριστή κεφαλιά του Ιωαννίδη έπειτα από τη σέντρα του Μαντσίνι να περνά λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Οι Κίτρινοι απάντησαν στις ευκαιρίες με τον Πάλμα στο 60', όταν το σουτ του τελευταίου από πλάγια θέση έδιωξε σε κόρνερ ο Μπρινιόλι. Με την είσοδο του Παλάσιος αντί του Τσέριν στο 63ο λεπτό, ο Μπερνάρ από το αριστερό άκρο πήγε πλέον στο "10", με τον Μαντσίνι αντίστοιχα στη θέση του Βραζιλιάνου και τον Παλάσιος πια δεξιά.

Η επόμενη καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 75', όταν ο Κουρμπέλης έκλεψε από τον απρόσεκτο Ετέμπο, πάσαρε στον Μπερνάρ, αλλά το σουτ του Βραζιλιάνου από το ημικύκλιο της περιοχής κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. Στο 82' οι Πράσινοι έφτιαξαν ακόμα μία μεγάλη φάση στο ανοιχτό γήπεδο με τον Παλάσιος, ωστόσο το τελείωμα του Αργεντινού δεν ήταν γεμάτο, με αποτέλεσμα ο Κουέστα να ελέγχει και ν' αφήνει την μπάλα να περάσει άουτ. 

Η λύτρωση για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 86ο λεπτό, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Σάρλια πήρε στο πρώτο δοκάρι την κεφαλιά και ο Παλάσιος με μία επαφή μπέρδεψε Κουέστα και αμυντικούς του Άρη, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 2-1 υπέρ του Τριφυλλιού!

Οι ενδεκάδες:

Άρης (Απόστολος Τερζής): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Ενκουλού, Μαζικού, Ετέμπο (83' Νταμπό), Νταρίντα, Πάλμα (70' Χριστοδουλόπουλος), Ιτούρμπε (65' Ρουπ), Ματέο Γκαρσία (83' Γκρέι), Καμαρά.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Σάρλια, Χουάνκαρ (79' Πούχατς), Ρούμπεν, Κουρμπέλης, Τσέριν (63' Παλάσιος), Μαντσίνι (74' Κλέινχεϊσλερ), Μπερνάρ (79' Βέρμπιτς), Ιωαννίδης (73' Σπόραρ).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags