Facebook Pixel Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΟΚ: Μαγική ανατροπή του Αστέρα - "Έκλεψε" στην τελευταία φάση το διπλό από τον ΠΑΟΚ!
Ποδόσφαιρο
| 2023-02-13 19:57:00

Μαγική ανατροπή Αστέρα από 0-2 σε 2-2 μετά το 90’ - "Έκλεψε" στην τελευταία φάση το διπλό του ΠΑΟΚ!

Sportdog Team
Μαγική ανατροπή Αστέρα από 0-2 σε 2-2 μετά το 90’ - "Έκλεψε" στην τελευταία φάση το διπλό του ΠΑΟΚ!

Ο ΠΑΟΚ είχε το τρίποντο στα χέρια του μέχρι το 90', αλλά ο Αστέρας με δύο γκολ μέσα σε τέσσερα λεπτά στις καθυστερήσεις, βρήκε ανέλπιστη ισοπαλία για το τελικό 2-2 στην Τρίπολη!

Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΟΚ: Κι άλλοι χαμένοι βαθμοί στη μάχη για την κορυφή. Ο ΠΑΟΚ είχε το τρίποντο στα χέρια του μέχρι το 90', αλλά ο Αστέρας με δύο γκολ μέσα σε τέσσερα λεπτά στις καθυστερήσεις, βρήκε ανέλπιστη ισοπαλία για το τελικό 2-2 στην Τρίπολη! Στο -7 από τον πρώτο Παναθηναϊκό ο Δικέφαλος του Βορρά.

Το ματς

Με γκολ σχεδόν από τα... αποδυτήρια ξεκίνησε η αναμέτρηση στην Τρίπολη. Συγκεκριμένα ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ μόλις στο 6', όταν από κόρνερ του Νάρεϊ ο Νάσμπεργκ πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Ολιβέιρα προσπάθησε να κάνει το τελείωμα αλλά δεν βρήκε γεμάτα την μπάλα κάνοντας ουσιαστικά πάσα ξανά προς τον Νάσμπεργκ, ο οποίος όντας σε ιδανική θέση στη μικρή περιοχή δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Παπαδόπουλο για το 0-1!

Οι Ασπρόμαυροι εκμεταλλεύτηκαν το προβάδισμά τους και απείλησαν εκ νέου άμεσα, δημιουγρώντας για την ακρίβεια μεγάλη ευκαιρία στο 10' όταν ο Νάρεϊ πέρασε εύκολα τους αμυντικούς του Αστέρα, έκανε το σουτ, αλλά ο Παπαδόπουλος αυτή τη φορά έδιωξε εντυπωσιακά. Η πρώτη πραγματικά καλή στιγμή για την ομάδα του Άκη Μάντζιου ήρθε στο 12ο λεπτό, όταν η τρομερή μπαλιά του Ριέρα έβγαλε τον Κρέσπι απέναντι στον Ζίβκοβιτς, αλλά η εκτέλεσή του χωρίς κοντρόλ ήταν ασταθής, με αποτέλεσμα να χαθεί σπουδαία φάση για το 1-1.

Το γεγονός ότι βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ, ανάγκασε τον Αστέρα Τρίπολης να βγάλει περισσότερη επιθετικότητα στο παιχνίδι του και να διεκδικήσει, πιο δυναμικά απ' όσο υπολόγιζε, την ισοφάριση. Αυτό, όμως, άφηνε κενά στα μετόπισθεν. Ένα από αυτά πήγε να εκμεταλλευτεί ο Δικέφαλος του Βορρά, με τον Νάρεϊ ειδικότερα στο 36' να σημαδεύει με σουτ το δοκάρι.

Η (διπλή) ευκαιρία του αγώνα, πάντως, χάθηκε από το 39' ως το 40'. Αρχικά ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε εντυπωσιακά το φοβερό βολέ του Σίτο μέσα από τη μεγάλη περιοχή, με την μπάλα μάλιστα να πηγαίνει μετά την επέμβαση και στο δοκάρι! Στην εξέλιξη της φάσης ο ΠΑΟΚ βγήκε στην αντεπίθεση, ο Νάρεϊ έβγαλε σε πλάγιο τετ-α-τετ τον Κωνσταντέλια, που τσίμπησε με το "μυτάκι" την μπάλα αλλά αυτή κατέληξε... βασανιστικά ακριβώς δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας των Αρκάδων! Μοιραία, έτσι, το 0-1 δεν άλλαξε ποτέ μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Με την επανεκκίνηση στο δεύτερο μέρος ο Μάντζιος προχώρησε σε αλλαγή, αντικαθιστώντας τον Γκαρθία με τον Γκαρντάφσκι στο δεξί άκρο της άμυνας. Η πρώτη τελική της επανάληψης ήταν πάντως για τον ΠΑΟΚ, όταν έπειτα από ωραία κυκλοφορία της μπάλας ο Νάρεϊ και πάλι επιχείρησε το σουτ μέσα από την περιοχή, με τον Παπαδόπουλο ωστόσο να αποκρούει ξανά.

Η στιγμή για ν' απειλήσει ο Αστέρας ήρθε στο 79'. Ο Γκαρντάφσκι έπιασε δυνατό σουτ από τα όρια της περιοχής, με τον Ζίβκοβιτς να διώχνει δύσκολα και μετά ο Νάσμπεργκ να απομακρύνει ακόμα πιο μακριά, πριν ο Τιλίκα εμπλακεί στη φάση.

Στο 82' ο ΠΑΟΚ έδειχνε να καθαρίζει το διπλό. Ο Ράφα Σοάρες έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Μπράντον Τόμας έκανε υπέροχο τελείωμα με τη μία, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα των Αρκάδων για το 2-0! Δύο λεπτα μετά (σ.σ. στο 84') ο Αστέρας έχασε μοναδική ευκαιρία για να μειώσει, όταν ο Τιλίκα έκανε τη σέντρα και ο Προύντζος πλάσαρε όμορφα, αστοχώντας όμως για χιλιοστά.

Οι γηπεδούχοι βρήκαν γκολ στο πρώτο λεπτό των καθύστερησεων με τον Σίτο, ο οποίος προ κενής εστίας από πλάγια θέση έκανε το 1-2 στο "Θ. Κολοκοτρώνης". Εν τέλει ο Αστέρας φύλαγε το... καλό για το φινάλε, καθώς στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ατιένθα με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 2-2!

Οι ενδεκάδες

Αστέρας Τρίπολης (Άκης Μάντζιος): Παπαδόπουλος, Γκαρθία (46' Γκαρντάφσκι), Καστάνιο, Πίτσου, Άλβαρες (87' Τασουλής), Αλάγκμπε, Σανταφέ (70' Προύντζος), Ριέρα (77' Κόστα), Κρέσπι, Σίτο, Μπαράλες (87' Κωστέας).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζ. Ζίβκοβιτς, Σάστρε (87' Κετζιόρα), Ίνγκασον, Νάσμπεργκ, Ράφα Σοάρες, Σβαμπ, Αουγκούστο (87' Φιλίπε Σοάρες), Νάρεϊ, Κωνσταντέλιας (68' Μπίσεσβαρ), Α. Ζίβκοβιτς (77' Τάισον), Ολιβέιρα (68' Τόμας).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags