Facebook Pixel Από 3άρα σε 3άρα θα πετάει! Η ΑΕΚ έστειλε μήνυμα στον ΠΑΟΚ - Πάει Τούμπα με άγριες διαθέσεις (VID)
Ποδόσφαιρο
| 2023-02-13 20:29:00

Από 3άρα σε 3άρα θα πετάει! Η ΑΕΚ έστειλε μήνυμα στον ΠΑΟΚ - Πάει Τούμπα με άγριες διαθέσεις (VID)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Από 3άρα σε 3άρα θα πετάει! Η ΑΕΚ έστειλε μήνυμα στον ΠΑΟΚ - Πάει Τούμπα με άγριες διαθέσεις (VID)

Η Ένωση επικράτησε 3-0 του Λεβαδειακού και έκανε το καλύτερο ζέσταμα πριν το παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη την επόμενη αγωνιστική. Γκαρσία, Άμραμπατ, Φαν Βέερτ τα γκολ.

Η ΑΕΚ έχοντας υψηλή ψυχολογία, μετά τη νίκη με 3-0 επί του Ολυμπιακού, στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, επικράτησε με το ίδιο σκορ του Λεβαδειακού και έστειλε…μήνυμα στον ΠΑΟΚ για την επόμενη αγωνιστική, ο οποίος στραβοπάτησε στην Τρίπολη. Η Ένωση προηγήθηκε με γκολ του Γκαρσία, ενώ ο Άμραμπατ έκανε το 2-0 με πέναλτι, στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Φαν Βέερτ.

Η ΑΕΚ έχοντας υψηλή ψυχολογία, μετά τη νίκη με 3-0 επί του Ολυμπιακού, στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, επικράτησε με το ίδιο σκορ του Λεβαδειακού και έστειλε…μήνυμα στον ΠΑΟΚ για την επόμενη αγωνιστική, ο οποίος στραβοπάτησε στην Τρίπολη. Η Ένωση προηγήθηκε με γκολ του Γκαρσία, ενώ ο Άμραμπατ έκανε το 2-0 με πέναλτι, στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Φαν Βέερτ.

Η Ένωση έχει 50 βαθμούς και παραμένει στη 2η θέση, έναν βαθμό πίσω από τον Παναθηναϊκό, με ένα παιχνίδι λιγότερο, λόγω του αναβληθέντος ματς με τον Ατρόμητο, για την τύχη του οποίου θα πληροφορηθούμε την Τρίτη (14/2/23). Ο Λεβαδειακός είναι προτελευταίος με 13.

Σχήμα… Περιστερίου η ΑΕΚ! Αποδεκατισμένος ο Λεβαδειακός

Μετά το νικηφόρο ντέρμπι του Κυπέλλου, όπου η 11άδα είχε 10 αλλαγές, ο Ματίας Αλμέιδα παρέταξε το σχήμα που είχε επιλέξει στο αναβληθέν παιχνίδι του Περιστερίου με τον Ατρόμητο. Ο Αθανασιάδης υπερασπίστηκε την εστία, Ρότα, Μουκουντί (που ξεκουράστηκαν με Ολυμπιακό), Βίντα, Χατζισαφί, αποτέλεσαν την τετράδα στην άμυνα. Ο Γιόνσον επέστρεψε, μετά το… ρεπό του Κυπέλλου μπροστά από τον Σιμάνσκι, με τον Πινέδα να εφορμεί από τα αριστερά και τον Άμραμπατ από δεξιά και στην επίθεση Αραούχο-Γκαρσία.

Μετά τη… σφαλιάρα με το 3-0 στον Βόλο,η οποία τον κράτησε στις θέσεις του υποβιβασμού, ο Λεβαδειακός ήρθε στη Φιλαδέλφεια με τους Λιάγκα και Ντεντάκη να επιστρέφουν στην αποστολή, αλλά με τους Βήχο, Δούμτσιος ( τιμωρημένοι), Τσάπρα (ενοχλήσεις), να μένουν εκτός συνθέτοντας ένα δύσκολο παζλ για την ομάδα της Βοιωτίας, η οποία δεν υπολόγιζε ξανά για διάφορους λόγους στον πρώτο σκόρερ της ομάδας, Μουτίνιο, στους ετέρους εξτρέμ, Τόρο, Γιαννιώτα, αλλά και στους Μάρκοβιτς, Μπάχανακ, Μπελμόντ και Σκβάρκα.

Με απλά λόγια οι φιλόξενούμενοι ήταν σε φάση μεγάλης αδυναμίας, αφού ο Γιάσμινκο Βέλιτς δεν υπολόγιζε σε 10 παίκτες. Ο Βόσνιος τεχνικός έριξε στη μάχη της Φιλαδέλφειας, τον νεοαποκτηθέντα, Γκονσάλο Παζ, που έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα των Βοιωτών και έτσι ο Αλεξάντερ Γερεμέγεφ έμεινε στον πάγκο.

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Μουκουντί, Βίντα, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (65’ Μάνταλος), Γιόνσον, Πινέδα (64’ Ελίασον), Άμραμπατ (64’ Γκατσίνοβιτς), Αραούχο (65’ Τσούμπερ), Γκαρσία (Φαν Βέερτ)

Λεβαδειακός (Βέλιτς): Στογιάνοβιτς, Παζ, Βινίσους, Ντεντάκης (80’ Λιάγκας), Παναγιώτου, Τζημόπουλος, Μπακάζ, Χάμοντ, Σακό (46’ Νταμπό), Μεχία (66’ Συμελίδης), Νίκας

Καθάρισε τη νίκη στο τέλος του ημιχρόνου

Η ΑΕΚ είχε τον κυρίαρχο λόγο από την αρχή της αναμέτρησης. Παρότι ο αντίπαλος ήταν αρκετά χαμηλότερης δυναμικότητας, οι «κιτρινόμαυροι» δυσκολεύτηκαν να διασπάσουν την καλά οργανωμένη άμυνα των Βοιωτών και έτσι ο μόνος τρόπος για να απειλήσουν ήταν, είτε με γεμίσματα, είτε με σουτ. Έτσι καταγράφηκε η πρώτη ευκαιρία στο ματς, στο 13’, όταν ο Άμραμπατ ξέφυγε του προσωπικού του αντιπάλου από δεξιά, σέντραρε με το αριστερό, ο Γκαρσία πήδηξε ψηλότερα απ’ όλους, η προσπάθειά του όμως έφυγε πάνω από τα γκολπόστ. Η Ένωση προσπάθησε να δημιουργήσει και με ατομικές προσπάθειες, με τον Ρότα να καταγράφει μία καλή ενέργεια στο 27’, ενώ στο 35’ η κεφαλιά του Μουκουντί από κοντά έφυγε εκτός γηπέδου.

Τον Γόρδιο Δεσμό για τους γηπεδούχους έκοψε στο 37’ ο Γκαρσία με απευθείας εκτέλεση φάουλ (η μπάλα βρήκε ελάχιστα στον Βινίσιους πριν καταλήξει στα δίχτυα), ο οποίος στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου κέρδισε εκτός από το πέναλτι, απ’το οποίο προήλθε το 2-0 από τον Άμραμπατ, αλλά και την αποβολή του Τζημόπουλου.

Έχασε πέναλτι ο Τσούμπερ

Όπως καταλαβαίνετε, με την ΑΕΚ στο 2-0 και τον Λεβαδειακό με δέκα παίκτες, το δεύτερο μέρος είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Ο ρυθμός έπεσε με την Ένωση να διατηρεί την κυριαρχία της και να ψάχνει το τρίτο γκολ, με τους Πινέδα-Γκαρσία να αποτυγχάνουν με κεφαλιές να σκοράρουν στο 51’ και στο 55’ αντίστοιχα.

Στο 60’ ο Λεβαδειακός που ήταν άφαντος επιθετικά και είχε περιοριστεί σε παθητικό ρόλο μέχρι εκείνο το σημείο, έκανε την πρώτη του ευκαιρία στο ματς. Ύστερα από λάθος του Σιμάνσκι, ο Νίκας βγήκε στην  αντεπίθεση, άδειασε τον Μουκουντί, έπιασε φαλτσαριστό πλασέ, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Στογιάνοβιτς. Στο 76’ η ομάδα του «Δικέφαλου» αετού κέρδισε πέναλτι, σε ανατροπή του Φαν Βέερτ από τον Παζ, με τον Τσούμπερ να αστοχεί από τα 11 βήματα. Στο 83’ όμως ο Ελίασον «έφτιαξε» τον Φαν Βέερτ που έγραψε σε κενή εστία το 3-0.

Ο Ολλανδός θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο τέρμα, αλλά δεν μπόρεσε να σπρώξει στα δίχτυα τη μπάλα στο 89’ ύστερα από πάσα του Τσούμπερ. Έτσι το 3-0 έμεινε ως τελικό σκορ.

Τα γκολ

 
 
 
 

Η σφυρίχτρα Διαιτητής ορίστηκε ο Ιωάννης Παπαδόπουλος με βοηθούς τους Βασίλειο Νικολακάκη και Δημήτριο Βεργέτη. Στο 7’ υπήρξαν φωνές για χέρι του Βρακά μέσα στην περιοχή, ύστερα από σέντρα του Άμραμπατ από αριστερά. Στο 10' υπήρξαν νέες διαμαρτυρίες από πλευράς γηπεδούχων για πέναλτι, αυτήν τη φορά για σπρώξιμο του Χατζισαφί. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ο Λιβάι Γκαρσία κέρδισε πέναλτι από μαρκάρισμα του Τζημόπουλου που αποβλήθηκε. Στο 49’ ακυρώθηκε ορθά γκολ του Πινέδα για οφσάιντ. Στο 76’ δόθηκε πέναλτι για ανατροπή του Φαν Βέερτ από τον Παζ.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags