Facebook Pixel Ολυμπιακός - Παναιτωλικός: Μετά την OPAP Arena ο Ολυμπιακός συνήλθε με πεντάρα στον Παναιτωλικό!
Ποδόσφαιρο
| 2023-02-13 22:53:00

Μετά την OPAP Arena ο Ολυμπιακός συνήλθε με ηχηρή εξάρα στον Παναιτωλικό!

Sportdog Team
Μετά την OPAP Arena ο Ολυμπιακός συνήλθε με ηχηρή εξάρα στον Παναιτωλικό!

Διέλυσε τον Παναιτωλικό στο Φάληρο ο Ολυμπιακός, που επικράτησε με το τελικό 6-1 και παρέμεινε στο -5 από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Παναθηναϊκό.

Ολυμπιακός - Παναιτωλικός: Ιδανική Ερυθρόλευκη αντίδραση μετά την OPAP Arena. Ο Ολυμπιακός διέλυσε τον Παναιτωλικό στο Φάληρο, επικρατώντας με το τελικό 6-1 και παραμένοντας έτσι στο -5 από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Παναθηναϊκό. Πρωταγωνιστής ο Χάμες με δύο γκολ, σκόραρε και κέρδισε πέναλτι ο Κανός.

Το ματς

Ιδανικό ήταν το ξεκίνημα που έκανε ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι, καθώς βρήκε γκολ πριν καν συμπληρωθεί το δεκάλεπτο στο "Γ. Καραϊσκάκης". Για την ακρίβεια στο 9' ο εξαιρετικός Ροντινέι έκανε σέντρα ακριβείας από τα δεξιά, με τον Μπακαμπού να προλαβαίνει τόσο την άμυνα του Παναιτωλικού, όσο και την έξοδο του Κοντογιάννη, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0! Αυτό, ήταν το 10ο φετινό τέρμα σε 18 αναμετρήσεις στο πρωτάθλημα για τον 31χρονο επιθετικό.

Οι Αγρινιώτες δεν μπορούσαν ν' απειλήσουν, με το γρήγορο προβάδισμα των Πειραιωτών να τους έχει βάλει ακόμα πιο δύσκολα με το "καλημέρα". Αντίθετα οι Ερυθρόλευκοι είχαν τις στιγμές τους, όπως με τον Χάμες στο 25' που έκλεψε μέσα στην περιοχή από τον Κολοβό και έστειλε την μπάλα λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Παναιτωλικού.

Η συνάντηση δεν είχε μεγάλες φάσεις, αλλά από μία στημένη τέτοια ο Ολυμπιακός βρήκε και δεύτερο γκολ. Συγκεκριμένα στο 45' ο Φορτούνης εκτέλεσε το φάουλ, ο Παπασταθόπουλος πρόλαβε την κακή έξοδο του Κοντογιάννη και με δυνατή κεφαλιά διαμόρφωσε το 2-0 του ημιχρόνου!

Με την επανεκκίνηση στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Μίτσελ καλείτο να κάνει διαχείριση, ουσιαστικά, καθώς το σκορ της έδινε σημαντικό αβαντάζ για το τρίποντο. Οι Πειραιώτες είχαν μάλιστα και την πρώτη τελική της επανάληψης, με το συρτό σουτ του Φορτούνη στο 48' να καταλήγει εύκολα όμως στην αγκαλιά του Κοντογιάννη.

Ο Παναιτωλικός στο 50' κατάφερε να ξαναμπεί προσωρινά στο ματς και να μειώσει το σκορ, δίνοντας έστω για λίγο νέο ενδιαφέρον. Ειδικότερα μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Κολοβός μπήκε στην περιοχή, έκανε πανέμορφη προσπάθεια από αριστερά και πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Καρέλη, ο οποίος προ κενής εστίας με πλασέ έκανε το 2-1!

Ο Ολυμπιακός είχε άμεση αντίδραση και στο 61', επανέφερε το προβάδισμά του στα δύο γκολ διαφορά. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Φορτούνη από τα δεξιά, ο... ξεχασμένος από την άμυνα του Παναιτωλικού Χάμες έπιασε καρφωτή κεφαλιά, διαμορφώνοντας έτσι το 3-1 στο Φάληρο! Οι Ερυθρόλευκοι καθάρισαν οριστικά τον αγώνα έξι λεπτά μετά (σ.σ. στο 67'), όταν ο Κάνος αυτή τη φορά από ωραία πάσα του Χάμες, εκτέλεσε εύστοχα μέσα από την περιοχή (με τη βοήθεια και του δοκαριού) για το 4-1! Ο Ισπανός αφιέρωσε μάλιστα με κλάματα το γκολ στη μητέρα του, που μόλις πριν μερικές ημέρες έφυγε από τη ζωή.

Το 5-1 στο "Γ. Καραϊσκάκης" διαμόρφωσε από τα 11 βήματα στο 75' ο Χάμες Ροντρίγκες, ευστοχώντας στο πέναλτι που είχε κερδίσει πριν ο Σέρχι Κανός. Το... κερασάκι στην τούρτα έβαλε στο 90ο λεπτό ο Βαλμπουενά, με τον Γάλλο να σουτάρει λίγο έξω από την περιοχή και να διαμορφώνει το τελικό 6-1!

Οι ενδεκάδες

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Πασχαλάκης, Παπασταθόπουλος, Ρέτσος (57΄ Μπα), Ροντινέι, Ραμόν, Εμβιλά, Χουάνγκ (77΄ Κασάμι), Γκάρι Ροντρίγκες (57΄ Κανός), Φορτούνης (79΄ Ελ Αραμπί), Χάμες (77΄ Βαλμπουενά), Μπακαμπού.

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Κοντογιάννης, Λιάβας (69΄ Αποστολάκης), Λάρσον, Χουχούμης, Χατζηθεοδωρίδης (69΄ Μάρτενσον), Μλάντεν, Ντίας, Κολοβός (83΄ Μπουζούκης), Μόρσεϊ (78΄ Νταγκό), Ντουάρτε, Καρέλης (83΄ Ζοάο Πέδρο).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags