Facebook Pixel Ολυμπιακός - ΑΕΚ: "Τρελαμένος" άσος του Ολυμπιακού με Λιβάι Γκαρσία - "Μεταγραφή" Μίτσελ - "Κάηκε" στην Κίνα!
Ποδόσφαιρο
| 2023-02-17 13:37:00

"Τρελαμένος" άσος του Ολυμπιακού με Λιβάι Γκαρσία - "Μεταγραφή" Μίτσελ - "Κάηκε" στην Κίνα!

του Παναγιώτη Νικολάου
"Τρελαμένος" άσος του Ολυμπιακού με Λιβάι Γκαρσία - "Μεταγραφή" Μίτσελ - "Κάηκε" στην Κίνα!

Το μεγάλο στοίχημα του Ισπανού προπονητή και πώς αλλάζει την 11αδα του! Στο Λιμάνι ψάχνουν το εύκολο γκολ στην επίθεση και ο κόουτς φαίνεται πως σιγά-σιγά βρίσκει τη λύση στο... πρόβλημα με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί
 

Ολυμπιακός - Σεντρίκ Μπακαμπού: Σε εξαιρετική κατάσταση βρίσκεται το τελευταίο διάστημα ο 32χρονος άσος, μετά το δεύτερο μισό τού πρώτου διαστήματος που βρέθηκε στην ομάδα και του ασκήθηκε κριτική για την παρουσία του στην 11άδα.

Σε 18 παιχνίδια πρωταθλήματος με τους Πειραιώτες έχει πετύχει 18 γκολ και έχει βγάλει 1 ασίστ, ενώ μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι έχει δεχτεί ασίστ για να σκοράρει από 7 διαφορετικούς συμπαίκτες του. Κάτι που δείχνει, αν μη τι άλλο, ότι έχει καλή συνεργασία με όποιον παίζει μαζί του στην 11άδα, ενώ αυτή τη στιγμή θεωρείται ο πιο εύστοχος εντός έδρας παίκτης τού πρωταθλήματος με 60% επιτυχία.

Το συμβόλαιο που είχε υπογράψει το περασμένο καλοκαίρι με τον Ολυμπιακό ήταν τριετές, άρα έχει ισχύ μέχρι το καλοκαίρι του 2025 (από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι θέλει να το εξαντλήσει), και όπως διαρρέεται από το περιβάλλον του φέτος έχει βάλει ως προσωπικό στόχο να αναδειχθεί πρώτος στον πίνακα των σκόρερ στη Σούπερ Λιγκ - Μπροστά του, με ένα γκολ, βρίσκονται οι Λιβάι Γκαρσία και Νίκος Καρέλης.

Προφανώς για να υπάρξει αυτή η αλλαγή μετά το δεύτερο μέρος τού πρώτου μισού στον Πειραιά, ευνόησε τόσο η διακοπή λόγω του Μουντιάλ όσο και η παρουσία του Μίτσελ στην άκρη του πάγκου, που κατάφερε να πάρει περισσότερα από εκείνον.

Ο Μπακαμπού είναι διεθνής με την εθνική ομάδα του Κονγκό, έχει μεγάλη θητεία στο γαλλικό πρωτάθλημα (αλλά και στο τουρκικό και το ισπανικό), για αυτό και το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Μιχάλη Σινάκο, που γνώριζε άριστα την περίπτωσή του από την εποχή που ήταν στη Γαλλία.

"Καλό παρελθόν - Τελειώνει φάσεις - Δεν κάνει για τα άκρα"

"Είχε καλό παρελθόν, στη Βιγιαρεάλ ήταν καλός, αλλά στη Μαρσέιγ δεν πήγαινε καλά. Επιθετικός χωρίς δυνατό σημείο, αλλά όταν έπαιζε ήταν αποτελεσματικός στο σκοράρισμα. Χωρίς όμως να δημιουργεί καταστάσεις από μόνος του, πιο πολύ τελείωνε φάσεις", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

"Στην ταχύτητα είναι μέτριος, στα άκρα που δοκιμάστηκε δεν έκανε τίποτα. Στη Μαρσέιγ είχε ξεκινήσει καλά, αλλά το καλοκαίρι είχε αποφασιστεί να φύγει και έτσι ήρθε στον Ολυμπιακό".

Τι άλλο έχει κάνει στην καριέρα του;

"Στην Κίνα όταν είχε πάει με μεταγραφή, κόπηκε η φόρα του. Γιατί όταν γύρισε ήταν νωθρός και χωρίς νεύρο. Για αυτό και δεν τον υπολόγιζαν στη Γαλλία".

Είναι όμως επιθετικός που τελειώνει φάσεις, σε αντίθεση με τον Ούι Τζο που είχε έρθει επίσης το περασμένο καλοκαίρι από τη Γαλλία.

"Προφανώς, ναι, το τελείωμα το έχει ο Μπακαμπού. Ο Ουι-Τζο ξέρει να κάνει 10 πράγματα, να παίξει 1-2, ξέρει να πάρει θέση, να κάνει ντρίπλα κ.λπ., αλλά στην Ελλάδα δεν έπιασε καθόλου. Δεν υπάρχει και υπομονή στην Ελλάδα. Το όπλο του Μπακαμπού όμως είναι ότι μέσα στην περιοχή τελειώνει φάσεις".


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απειλές-σοκ από ιδιοκτήτη ομάδας - "Θα σε βρουν σε..."

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags