Παναθηναϊκός - Βόλος: Η Πράσινη αρμάδα του Ιβάν επέστρεψε! Ο διαιτητής Φωτιάς και ο VAR Σιδηρόπουλος στέρησαν καθαρό πέναλτι από τον Παναθηναϊκό στο πρώτο ημίχρονο, αλλά η απίθανη ομάδα του Γιοβάνοβιτς έχοντας εικόνα... πρώτου γύρου, κέρδισε 2-0 αντί για 4-0 τον Βόλο στη Λεωφόρο, παραμένοντας έτσι μόνος πρώτος στην κορυφή και στο +4 από τη δεύτερη ΑΕΚ! MVP ο Παλάσιος, με κερδισμένη κόκκινη, πέναλτι και ασίστ για το 1-0 του Κουρμπέλη, ο Σπόραρ από την άσπρη βούλα το δεύτερο γκολ.

Το ματς

Ένας απίστευτος Παναθηναϊκός που θύμισε την τρομερή ομάδα του πρώτου γύρου, σφυροκόπησε ανελέητα τον Βόλο για 45 λεπτά, μη βρίσκοντας όμως το γκολ σε σπουδαίες ευκαιρίες που δημιούργησε. Αρχικά στο 8ο λεπτό ο Κουρμπέλης έβγαλε μόνο του σε τετ-α-τετ τον Ιωαννίδη, ο Έλληνας φορ πήγε να κόψει την μπάλα και να τη φέρει στο αριστερό, οι αμυντικοί του Βόλου προσπάθησαν να τον ανακόψουν, με τον Φώτη να εκτελεί τελευταία στιγμή με το μυτάκι και να αστοχεί για χιλιοστά!

Εν συνεχεία στο 18' ο Μαντσίνι έκλεψε την μπάλα από τους Θεσσαλούς, βγήκε μόνος του απέναντι στον Κλέιμαν, αλλά το πλασέ που επιχείρησε ο Αργεντινός στην αριστερή γωνία το σταμάτησε ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων. Ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να κρατάει στα... σχοινιά την ομάδα του Κώστα Μπράτσου, έχοντας και δοκάρι στο 19' με σουτ του Παλάσιος έξω από την περιοχή, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μαντσίνι.

Στο 31' ξανά ο Ιωαννίδης άγγιξε το 1-0, ωστόσο η σουτάρα που επιχείρησε από μακριά "έγλυψε" το δεξί κάθετο δοκάρι του Κλέιμαν! Στο 40' υπήρξε εγκληματική παράλειψη από Φωτιά και VAR (σ.σ. Σιδηρόπουλος), καθώς δεν δόθηκε καθαρό πέναλτι στον Παλάσιος. Μάλιστα την παράβαση που κακώς ποτέ δεν δόθηκε την είχε κάνει ο Σι, ο οποίος είχε ήδη κίτρινη κάρτα και θα αποβαλλόταν με κόκκινη. Η εσχάτη των ποινών λοιπόν δεν καταλογίστηκε, με το 0-0 να είναι μοιραία έτσι το σκορ ημιχρόνου στη Λεωφόρο.

Με την επανεκκίνηση στο δεύτερο μέρος ο Βόλος επέστρεψε στον αγωνιστικό χώρο με αλλαγή, με τον Οζέγκοβιτς ειδικότερα να παίρνει τη θέση του Καρτάλη στην επίθεση. Αντίθετα ο Παναθηναϊκός συνέχισε όπως ξεκίνησε το παιχνίδι, ελπίζοντας ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς να βρει η ομάδα του νωρίς στην επανάληψη το γκολ που τόσο έψαχνε.

Στο 50' οι Βολιώτες έμειναν εν τέλει με 10 παίκτες, όταν ο Σι αυτή τη φορά αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα -ξανά- πάνω στον Παλάσιος. Από την εκτέλεση της στημένης φάσης προέκυψε κι ένα μακρινό σουτ του Χουάνκαρ, το οποίο όμως έφυγε ψηλά άουτ. Ο Παναθηναϊκός στο 52' είχε κι άλλο δοκάρι και πάλι με τον Παλάσιος, με τους Πράσινους να μην μπορούν να πιστέψουν την ατυχία τους, σ' ένα ματς που η εμφάνιση του Τριφυλλιού ήταν εντυπωσιακή.

Η στιγμή της λύτρωσης για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 59', όταν έπειτα από φάση διαρκείας ο Παλάσιος πάσαρε στον Κουρμπέλη, με τον αρχηγό να πλασάρει εύκολα με το αριστερό από τη μικρή περιοχή, βάζοντας... φωτιά στη Λεωφόρο για το 1-0! Οι Πράσινοι "κλείδωσαν" ουσιαστικά τη νίκη και το τρίποντο στο 67', όταν ο MVP Παλάσιος κέρδισε πέναλτι από τον Σιέλη. Την εκτέλεση δύο λεπτά μετά (σ.σ. στο 69') ανέλαβε ο Σπόραρ, με τον Σλοβένο να ευστοχεί από τα 11 βήματα για το τελικό 2-0! Στο 80' το Τριφύλλι κέρδισε κι άλλο πέναλτι με τον Χουάνκαρ, αλλά όπως φάνηκε και στο VAR, ο Ισπανός πριν την παράβαση του Κάτσε ήταν εκτεθειμένος σε θέση οφσάιντ.

Οι ενδεκάδες

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης (64' Κώτσιρας), Σένκεφελντ, Σάρλια, Χουάνκαρ (86' Πούχατς), Κουρμπέλης (75' Τσέριν), Ρούμπεν, Μπερνάρ, Μαντσίνι (75' Βέρμπιτς), Παλάσιος, Ιωαννίδης (63' Σπόραρ).

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Κλέιμαν, Άλχο, Γκάγκι (87' Μεσκίδα), Πιρές (62' Κάτσε), Σι, Λούνα, Σιέλης, Κούτσιας (72' Τσοκάνης), Εσκοβάλ, Τσιρίνος, Καρτάλης (46' Οζέγκοβιτς).