Facebook Pixel Ολυμπιακός: 3+1 συμβόλαια που... καίνε - Απόφαση για Πασχαλάκη, όλα ανοιχτά με Σωκράτη, μυστήριο με Χάμες!
| 2023-02-19 10:00:00

3+1 συμβόλαια που... καίνε - Απόφαση για Πασχαλάκη, όλα ανοιχτά με Σωκράτη, μυστήριο με Χάμες!

του Παναγιώτη Νικολάου
3+1 συμβόλαια που... καίνε - Απόφαση για Πασχαλάκη, όλα ανοιχτά με Σωκράτη, μυστήριο με Χάμες!

Ο πανάκριβος αντι-Εμβιλά, η μείωση αποδοχών και οι οψιόν ανανέωσης. Το καλοκαίρι που έρχεται θα είναι ιδιαίτερο για τους Πειραιώτες, καθώς θα πρέπει να πάρουν γενναίες αποφάσεις για το ρόστερ και να χτίσουν την ομάδα ξανά με σωστές βάσεις. Τι θα συμβεί όμως με τα συμβόλαια τεσσάρων κομβικών παικτών, τα συμβόλαια των οποίων ολοκληρώνονται σε λίγους μήνες;

Η εξάρα απέναντι στον Παναιτωλικό βοήθησε τον Ολυμπιακό να πάρει μία βαθιά ψυχολογική ανάσα πριν μπει στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν, ώστε να διεκδικήσει μέχρι τέλους την κατάκτηση του Πρωταθλήματος ή έστω το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα.

Η αλήθεια είναι πως η φετινή σεζόν δεν έχει αφήσει την καλύτερη γεύση στους φίλους των Ερυθρολεύκων, που βλέπουν την ομάδα τους να παρουσιάζει τρομερά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της. Ουσιαστικά το μόνο… παρήγορο είναι πως το -5 από την κορυφή στη Super League (ή -7 αν η ΑΕΚ δικαιωθεί στην υπόθεση με τον Ατρόμητο) δεν είναι σε καμία περίπτωση μη αναστρέψιμο. Κατά τα άλλα, ο στόχος του Κυπέλλου μοιάζει χαμένος μετά το 0-3 στον πρώτο ημιτελικό, ενώ η φετινή ευρωπαϊκή πορεία ήταν από μέτρια έως κάκιστη. Όπως καταλαβαίνει κανείς, οι άνθρωποι του συλλόγου έχουν πολλή δουλειά να κάνουν προκειμένου να διορθώσουν τα κακώς κείμενα ενόψει της επόμενης σεζόν.

Πέραν του προπονητή, που αποτελεί ασφαλώς το πιο «καυτό» ζήτημα, υπάρχουν και τέσσερις παίκτες-κλειδιά, των οποίων τα συμβόλαια ολοκληρώνονται το ερχόμενο καλοκαίρι. Η απόφαση για το αν θα ανανεωθούν ή όχι θα παίξει κομβικό ρόλο στο χτίσιμο του νέου ρόστερ και στις μεταγραφικές προτεραιότητες της ομάδας.

Η πιο εύκολη περίπτωση μοιάζει να είναι αυτή του Αλέξανδρου Πασχαλάκη. Στο συμβόλαιό του προβλέπεται οψιόν ανανέωσης για έναν ακόμα χρόνο και θα αποτελέσει τεράστια έκπληξη εάν οι Ερυθρόλευκοι δεν την εξασκήσουν. Άλλωστε οι εμφανίσεις του διεθνούς γκολκίπερ είναι εξαιρετικές και πιθανότατα θα ξεκινήσει την επόμενη σεζόν ως το νούμερο 1 του Ολυμπιακού κάτω από τα γκολπόστ.

Ερωτηματικό παραμένει η στάση που θα κρατήσουν οι Πειραιώτες στην υπόθεση του Σωκράτη Παπασταθόπουλου. Η ηλικία του έμπειρου στόπερ (34) δεν αποτελεί πρόβλημα, αφού άλλωστε ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει ότι ξέρει να αξιοποιεί τους μεγαλύτερους σε ηλικία ποδοσφαιριστές, με τρανό παράδειγμα τον Βαλμπουενά. Το μεγαλύτερο μειονέκτημα για τον Σωκράτη μάλλον είναι η ευπάθειά του στους τραυματισμούς, αλλά και το γεγονός ότι απολαμβάνει ένα υψηλό συμβόλαιο, καθώς αμοίβεται με περίπου 1.500.000 ευρώ τον χρόνο.  Θα επενδύσουν οι πρωταθλητές Ελλάδας ένα τόσο μεγάλο ποσό στον Σωκράτη, θα του προτείνουν μείωση αποδοχών ή θα προτιμήσουν να χωρίσουν οι δρόμοι τους με τον παίκτη; Όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά και σίγουρα θα παίξει ρόλο η εισήγηση του προπονητή, είτε αυτός είναι ο Μίτσελ είτε κάποιος άλλος.

Πολύ υψηλό είναι φυσικά και το συμβόλαιο του Χάμες Ροντρίγκες (περίπου 2,5 εκατομμύρια ευρώ), ειδάλλως ένας ποδοσφαιριστής με την ποιότητα και τις παραστάσεις του Κολομβιανού δύσκολα θα κατέληγε στην Ελλάδα. Όπως με τον Πασχαλάκη, έτσι και για τον Χάμες ο Ολυμπιακός έχει οψιόν ανανέωσης για έναν ακόμα χρόνο. Ο 31χρονος έχει εξελιχθεί σε κομβικό παίκτη για τους Ερυθρόλευκους και η λογική λέει ότι την επόμενη σεζόν θα είναι ακόμα καλύτερος, έχοντας κάνει φουλ προετοιμασία με την ομάδα. Το προηγούμενο διάστημα είχε γραφτεί πως ο Ολυμπιακός τα βρήκε με τον Χάμες για την επέκταση της συνεργασίας τους, έκτοτε όμως δεν ανακοινώθηκε κάτι επίσημα. Σε κάθε περίπτωση, η επιθυμία των Πειραιωτών να συνεχίσουν με τον πρώην σούπερ σταρ της Ρεάλ πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Τέλος, ολοκληρώνεται επίσης το συμβόλαιο του Γιάν Εμβιλά, ενός παίκτη που έχει προσφέρει τα μέγιστα στον Ολυμπιακό την τελευταία τριετία. Η αμοιβή του Γάλλου ανέρχεται περίπου στα 1,6 εκατ. ευρώ ετησίως, ενώ τον Ιούνιο θα γίνει 33 ετών. Υπάρχει και εδώ το ερωτηματικό του αν ο Εμβιλά θα ανανεώσει με τόσο υψηλές αποδοχές ή θα του προταθεί μείωση. Πρόκειται πάντως για τον στυλοβάτη στην «ερυθρόλευκη» μεσαία γραμμή και ενδεχόμενη φυγή του θα υποχρεώσει την ομάδα να ψάξει για μέσο ανάλογης ποιότητας και εμπειρίας. Κάτι που δεν είναι εύκολο να βρεθεί και φυσικά θα κοστίσει… κάτι παραπάνω.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τεράστια ζημιά στον Ολυμπιακό από ΑΕΚ - Κίνδυνος να... τιναχτούν όλα στον αέρα - Αλλαγή πλάνου!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags